MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Geleceğin yazılımcıları ödüllerini aldı
Geleceğin yazılımcıları ödüllerini aldı

Ahmet Şimşek Koleji’nde öğrenciler, “Code Studio” isimli bir platform sayesinde bilgisayar programlamayı öğreniyorlar. Bu kapsamda başlatılan kursları tamamlayan öğrencilere de sertifika veriliyor.

 
Ahmet Şimşek Koleji’nde başlatılan kurslarda öğrenciler Code Studio sayesinde işlem basamaklarını, algoritmaları, çözüm üretmeyi, daha az işlemle hedefe ulaşmayı, kendilerini çözüm odaklı geliştirmeyi ve yazılımlarla ilgili yazacakları kodları görselleştirerek öğreniyorlar.

 
“Bir kod, tüm dünya!”

 
Bilgisayar programlamanın temeli olan Code Studio sayesinde öğrencilerin çok basit komutlar vererek, oyunlar oynayarak ve eğlenerek bilgisayar programlamayı öğrendiklerini anlatan Bilgisayar öğretmeni Mustafa Boğaç Köse, “Bilgisayar tüm dünyanın vazgeçilmezi oldu. Eskiden bir dil, bir insandı. Şimdi ise; Bir kod, tüm dünya anlamı taşıyor. Çok istisnai durumlar hariç ülkemizde gençlerin bilgisayar kodları ile resmen tanışma dönemi üniversite yıllarında başlıyor. Oysa dünyanın gelişmiş ülkelerinde bu süreç neredeyse anaokulu dönemine kadar inmiş durumda. Öğrencilerimizi çağın gerektiği şekilde yetiştirebilmek için bu dersleri vermemiz kaçınılmaz oldu. Problem çözme becerisi yüksek, soru sorabilen, sorgulayan, teknolojiden faydalanan, etkin yazabilen, kritik düşünme becerisine sahip bireyler yetiştirmek için çalışıyoruz. Aşamalı olarak ilerleyen Code Studio derslerimiz öğrencilerimizin düzeyine göre değişiyor. Kursumuzu tamamlayan öğrencilerimize de sertifikalarını vermenin gururunu yaşıyoruz.”dedi.

 
Kursların sonunda sertifikalarını alan öğrenciler ise şöyle;

 
4A: Babürşah Uslu, Aslıhan Nisa Özcan 4B: Irmak Atıcı, Azra Esen, Umut topatan, Alara Ateşçi, Merve Deniz Kırca 4C: Naz Yılmaz 4D: Denizhan Erginler, Nehir Azra 5A: Hazarcan Cenan, Sergen Görgülü, Atilla Duhan, Yusuf Emre Ertepe, Mehmet Efe Tekiz, Tuna Tuncer 5B: Çağla Keleş 5C: Ezgi Ünlü, Dirsehan Başaran, Umut Aydoğdu 6B: Sadi Göktuğ

📆 21 Mayıs 2015 Perşembe 13:03   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR