MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Politika, Toplum » GELECEK PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SELÇUK ÖZDAĞ:“BU ÜLKEDE DİN DE MİLLİYETÇİLİK DE İSTİSMAR EDİLDİ”
GELECEK PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SELÇUK ÖZDAĞ:“BU ÜLKEDE DİN DE MİLLİYETÇİLİK DE İSTİSMAR EDİLDİ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkeş ailesine düzenlediği ziyareti doğru bulduğunu dile getiren Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Bu ülkede din de milliyetçilik de hep siyaset vampirlerinin ikbal aracı oldu, hep istismar edildi” dedi.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Alparslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş’i ziyaret etti. Ziyarette Kılıçdaroğlu’na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da eşlik etti. Ziyaretin ardından özellikle Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) cephesinden birçok eleştiri yapıldı. Konuyla ilgili Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ Yazılı bir açıklama yaparak, ziyaretin doğru bir yaklaşım olduğunu ifade etti. Özdağ eleştiri yapanlara da tepki gösterdi.

“BAYRAMLAŞMALARA BİLE KABUL ETMİYOR”

 Türkeş ailesine gerçekleşen ziyarete sıcak baktığını ancak yapılan eleştirileri doğru bulmadığını ifade eden Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Kılıçdaroğlu’nun Türkeş ailesini ziyaret etmesini şık buldum. Lakin özellikle MHP cenahından yoğun eleştiriler oldu. İstiyorlar ki kimin kimi ziyaret edeceğine de kendileri karar versin. Şık buldum, çünkü bu ülkenin en büyük sorunlarından biri kutuplaşmadır. Bu tür ziyaretler, eski hatıraların bir kısmının yarattığı acıları azaltır, düşmanlıkları törpüler. Milli bütünlük diyenlerin en çok bu gibi işlere sevinmesi gerekir. Diyalog kurmak, konuşmak herkesin birbirini daha iyi tanımasına ön yargıların yerini gerçeklerin almasına neden olur. Keşke herkes herkese gidebilse. MHP neredeyse herkesle kavgalı. İYİ Parti’yi her fırsatta aşağılıyor, bayramlaşmalarda bile bu partiyi kabul etmiyor. Sn. Davutoğlu geçen ay Bahçeli’den randevu talep etti, cevap dahi alamadı” dedi.

“BU KİŞİLERİ İZLEYİP MHP’YE SEMPATİ DUYACAK KİMSE YOK”

 MHP adına televizyon kanallarında yorum yapan kişileri eleştiren Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Milliyetçilik uzlaştıran, barıştıran bir doktrinken, MHP tam tersi bir yol izliyor. Televizyonlara hep Metin Özkan’ın çıkarılmasını, parti adına hep Semih Yalçın’ın açıklama yapmasını, ‘MHP küçülmek, hatta siyaset sahnesinden çekilmek mi istiyor’ diye kendi kendime soruyorum. Bu kişileri izleyip veya dinleyip MHP’ye sempati duyacak tek bir kişinin olabileceğini sanmıyorum” ifadelerini kullandı.

“HER ŞEYE KARŞI OLMAYI SİYASET SAYANLAR BUNA KARŞI ÇIKIYOR”

 CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun ziyaretini eleştirenlere tepki gösteren Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, “Türkeş’in ailesi bilhassa eşi milliyetçilere bir emanettir. Kimse kiminle görüştüklerine karışamaz. Böyle bir milliyetçilik anlayışı da yoktur. Kılıçdaroğlu niye ziyaret etti sorusundan daha anlamlı olan Bahçeli veya MHP niye hiç ziyaret etmedi sorusudur.

Ziyarette CHP İstanbul il başkanı Kaftancıoğlu’nun bulunmasına ise ayrı bir tepki gösteriliyor, sanki Kaftancıoğlu ziyarete gidince Türkeş ailesine de düşüncelerini bulaştıracakmış gibi boş bir inanç var. Kaftancıoğlu’nun düşüncelerine hiç katılmıyorum ama bu kadar kabalığı da doğru bulmuyorum.  Ülkücüler tarafından öldürüldüğü iddia edilen Ümit Kaftancıoğlu, Canan Kaftancıoğlu’nun kayınpederi.

Onun tortularını, hassasiyetini içinde taşıdığına şüphe yok. Olaya bir de bu zaviyeden bakalım, Kaftancıoğlu, kayınbabasını öldürmekle itham edilen bir hareketin liderinin evine gidiyor. Bu durumda kim kime sitem etmeli, kim kimi yargılamalı. Bekliyoruz ki, kayın babası öldürülmüş biri bunları hiç olmamış saysın, o acısını içine gömüp Türkeş ailesinin evine gidiyor, her şeye karşı olmayı siyaset sananlar buna karşı çıkıyor” diye konuştu.

“ÜLKÜCÜYÜ ÜLKÜCÜYE KIYDIRAN SİYASETLERİ KASTEDİYORUM”

 Türkiye’nin refahı için kin ve nefretten vazgeçilmesi gerektiğini belirten Özdağ, “Bu kinle, bu nefretle, bu kafayla bu milleti nasıl bütünleştireceğiz, nasıl el ele verip daha güzel bir ülke inşa edeceğiz? Onca kavga, onca ölüm yetmedi mi? Muhteris siyasetçilerin hırslarına verilen kurbanlar hala akılları başlara getirmedi mi?

Bununla 12 Eylül öncesinin mücadelesini kastetmiyorum, sonrasında ülkücüyü ülkücüye kıydıran siyasetleri kastediyorum. Siz bakmayın sahnede ucuz milliyetçilik yapanlara, gerçekte birçoklarının tek derdi koltuklarını korumaktan başka bir şey değil. Bu ülkede din de milliyetçilik de hep siyaset vampirlerinin ikbal aracı oldu, hep istismar edildi” şeklinde konuştu.

Galeri
📆 25 Aralık 2020 Cuma 11:20   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR