MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI MALTEPE’DE HAYAT BULUYOR
GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI MALTEPE’DE HAYAT BULUYOR

“Sosyal Bahçe” projesiyle geleneksel çocuk oyunları Maltepe’de hayat bulmaya başladı.

 
Genç Girişimciler ve Liderler Derneği (JCI) Maltepe Şubesi ile Maltepe Kent Konseyi işbirliği ve Maltepe Belediyesi’nin desteğiyle, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları hayat bulmaya başladı. İlk ve ortaöğretimdeki çocuklara yönelik olarak hazırlanan proje kapsamında, mendil kapmaca, sek sek, yağ satarım bal satarım, yakan top ve üçtaş gibi geleneksel çocuk oyunları yeniden canlandırılıyor.

“SOSYAL BAHÇE”YE GÖNÜLLÜ DESTEĞİ

Şehirleşme ve sosyalleşme sürecinin başında olan çocuklara, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının derlenerek sunulması ve toplumun beden kültürü üreten ve hediye eden toplum haline gelmesini sağlamak amacıyla gönüllük esasına dayalı başlatılan proje, Maltepe sınırları içerisinde ilk olarak Gülensu İlköğretim Okulu’nda başlatıldı. Altıntepe İmam Hatip Ortaokulu’yla devam eden projeye JCI Maltepe Şubesi ve Maltepe Kent Konseyi yetkilileri başta olmak üzere, Maltepe Belediyesi Kütüphane, Kurslar ve Eğitim Müdürlüğü ve gönüllüler, destek sunuyor. Bu kapsamda proje için gidilen okullarda belirli kurallar dâhilinde okul bahçelerine ilgili oyunlarla ilgili çizimler yapılıyor.


geleneksel-cocuk-oyunlari-maltepede-can-buluyor1

“HAYALİMİZİ MALTEPE’DE GERÇEKLEŞTİRDİK”

JCI Maltepe Şubesi Başkanı Nihal Zoroğlu, “Biz bir hayal kurduk ve bu hayali okul bahçelerinden başlattık. Eski zamanda oynamaktan zevk aldığımız sokak oyunlarını oynayarak ve oynatarak onları gelecek nesillere aktarma çabası içinde olmak adına bu adımı attık. Artık çocuklarımız, unutulan bu oyunları da oynayarak, teknolojinin olumsuz etkisinden bir nebze olsun kurtulabilecek” dedi.

Galeri
📆 21 Ağustos 2015 Cuma 09:47   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR