MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » GENÇ, DİNAMİK VE BAŞARILI BİR ADAY ADAYI; EREN SOYLU
GENÇ, DİNAMİK VE BAŞARILI BİR ADAY ADAYI; EREN SOYLU

EREN SOYLU, Genç, idealist,başarılı bir işinsanı.

Genç yaşına rağmen bir çok başarılı işe imza atmış ve daha şimdiden ileride çok daha güzel işler yapabileceğinin sinyalini vermiş bir kişi. Kendisi şu an İYİ Parti Kartal ilçesinde siyaset yapıyor ve Kartal Belediyesi Meclis üyesi aday adayı… CHP, İYİ Parti ittifakında muhakkak dikkate alınıp değerlendirilmesi gereken genç bir siyasetçi, Kartal Belediyesi Meclisi üyeliği yaptığı takdirde ,orijinal ve Kartal halkının menfaatine olan projeleri ile adından çok söz ettireceğine benziyor… Kendisi ile yaptığımız kısa söyleşide bize o kadar çok şey anlattı ki , okuduğunuzda az ama aslında çok şey anlattığınız sizde göreceksiniz…

* Eren bey öncelikle sizi tanıyalım, kısaca kendinizden bahsedermisiniz…


1991 yılında Elazığda doğdum. Evliyim bir kız çocuk babasıyım.Elazığda doğdum ama İstanbul’da okudum Orta ve lise öğreniminden sonra Gümüşhane Üniversitesinde inşaat mühendisliğini 2015 yılında bitirdim. Beykent üniversitesinde master yapıyorum, iki ay sonra kısmetse yüksek inşaat mühendisliği ünvanını alacağım.
İnşaat / taahhüt işleri yapan bir firmanın iki ortağından biriyim. Türkiyenin en yüksek binasının inşaat aşamasından yer almanın yanında iri ufaklı bir çok projede çözüm ortağı olarak yer aldım. Kartal, yakacık Kurfalı,Maltepe zümrüt evlerde devam eden projelerimiz var.
Kurfalı, Cumhuriyet mahallesinde oturuyorum.

*Siyaset nasıl başladı ve neden İYİ Parti ?
Siyasete başlayalı çok uzun zaman olmadı, dört ay önce İYİ Parti Soğanlık temsilciliğinden İYİ Parti Kartal Belediyesi Meclis üyesi aday adayı oldum. Okul hayatım ve erken yaşta atıldığım iş hayatımdan dolayı siyasette aktif olamamıştım ama Ülke gündemini yakından takip ediyor, kötü giden gidişata nasıl dur diyebilirim, yada Ülkemizin nasıl daha refah ve ekonomik anlamda ilerleri bir seviyeye gelir diye düşünürdüm hep. Ekonomik anlamda en çok zarar görenlerden biride benim,yaptığımız iş inşaat sektörü olunca haliyle en çok etkilenen sektörlerin başında geliyoruz. Mevcut hükümet partisinin 16 yılda ülkeyi nerelerden alıp nerelere getirdiği hepimizce malum. Partilere baktığımda Ak parti hükümetini devirecek bir parti göremiyordum, ta ki İYİ Parti kurulana kadar. Sayın Genel Başkanımız Meral hanımında kararlı tutumu, dik duruşu ve Ülke için neler yapabileceği hakkında söyledikleri beni etkilemişti. Böylelikle İYİ partinin mensubu olmalıyım, bu partide aktif siyaset yapmalıyım diye düşündüm ve partime üye oldum.


*MİLLET İTTİFAKI OLMALIMI ?
Olmalı elbette, ben faydalı bir birliktelik olduğunu düşünüyorum, mevcut hükümetin kötü gidişatına dur demek için sadece bizlerin değil herkesin birleşmesi gerekiyor…İYİ parti bu anlamda özellikle sağ kanatta insanların umudu oldu, merkez sağdaki açığı kapattı ve iktidar olma yolunda hızlı ama emin adımlarla yürüyor. Kartal’a gelirsek Kartal’da bizlerin CHP’sine fazlasıyla katkı sunacağımızı düşünüyorum, fakat burada bazı kritik noktalar var bu noktaları iyi okursa CHP Belediye iktidarı bizim olur. Nedir o kritik noktalar bizleri değerlendirmesi lazım, mesela ben siyasete yeni girmiş olmama rağmen meclis üyesi olduğum yakdirde Kartal’a çok şeyler katacağıma inanıyorum. Gencim, hırslıyım ve başarmayı seviyorum neden özel hayatımda verdiğim mucadelemi partim içerisinde vermeyeyim Ekonomik olarak sıkıntı içerisinde olan Ülkeme faydalı olmak için bireysel olarak ne yapabilirdimki, ama Belediye çatısı altında çok faydalı işleri beraberce başarabiliriz. Bu yüzden CHP’sinin sıralama yaparken bizlerinde memnun olacağı ve arkamızda olan seçmeninde memnun olacağı kararlar almalı, ben Elazığlıyım ve kalabalık bir aileye sahibim Cevizli ve Soğanlıkta bana inanan güvenen bir çok insan var ama onlarında çıkacak olan tablodan memnun olmaları gerekiyor diye düşünüyorum.

Birleşeceksek böyle birleşmeliyiz ve ittifakı tam yapmalıyız…


*Adaylaşıp seçilirseniz Kartal için neler yapacaksınız ?

Dediğim gibi ben siyasete ekonomik sıkıntı ile mücadele etmek için girdim ve bu yüzden projelerim hep bu yönde. 10’dan fazla projem var fakat aday olmadan açıklamayacağım , iki tanesinden bahsedeyim en azından ne yapmak istediğim hakkında azda olsa bir fikir sahibi olabilirsiniz. Malum, zaman sıkıntılı bir zaman ve tasaaruf yoluna nasıl gidebiliriz diye hepimiz farklı şeyler düşünüyoruz, PROJE 1 her binanın üzerine kiremit kaplamak yerine güneş enerjisini elektrik enerjisine döndüren paneller takılmalı böylece gün ışığından faydalanıp evlerimizdeki elektrik ve benzeri şeylerde tasarruf edilebileceğini düşünüyorum. Şuan elektrik faturaların da bulunan saçma sapan TRT Payı Kaçak Elektrik bedeli gibi bir lüzumsuz şeyler için bir bedel ödemek zorunda kalmayacak Üstelik 5 Yılda kendini amorti eden bir sistem Düşünsenize 5 yıl sonra elektrik faturası ödemeyeceksiniz… ?
Bir diğer projemde PROJE 2 yine tasarruf ve sağlık açısından önemili diye düşünüyorum malum şehir şebelekerinden evimize ulaşan ve musluklarımızdan akan sulardan faydalanamıyoruz, binaların girişine konulacak arıtma cihazları ile evlerimize sağlıklı sular getirebiliriz ve böylece ekonomik anlamda tasarruf ayapabiliriz nasılmı ? evlerimizde kullandığımız damacan suları azaltıp hatta zamanla hiç kullanmayarak baya bir tasarruf sağlayabiliriz. Belediyemizde iskan alma aşamasına gelmiş binalara bu iki projeyi şart koşarak katkıda bulunabilir. bunlar sadece projelerimden ikisi, dediğim gibi daha 7-8 tane daha buna benze önergelerim olacak meclis toplantılarında. Bu yüzden ittifak yapan partiler kimin ne katkı sağlayacağına bakarak sıralama yaparsa hem Ülkemize hemde İlçemize daha faydalı şeyler olabilir. Ben çıktığım yoldan dönen biri değilim, bu dönem olmaz ise başka bir zamanda olsa Kartal için elimden geleni yapacağım ve Partimizin amblemi olan güneş insanlara faydalı olmaya çalışacağım. İYİ Partinin ülkenin yakın gelecekteki çaresi olduğunu biliyorum ve bu yüzden Partinin hizmetkarı olmaya devam edeceğim…

Son tahlilde;

Baştada belittiğimiz gibi başarılı, kararlı ve genç ve zeki bir beyin Eren Soylu, adaylaşıp seçilirse Kartal için çok güzel işlere imza atacağı belli, kendisine çıktığı bu yolda başarılar dileriz…

Galeri
📆 04 Şubat 2019 Pazartesi 18:59   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR