MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Manşet, Sağlık, Toplum, Tuzla » Genç Tiyatrocular, Madde Bağımlılığıyla Mücadele Programına Destek Verdi
Genç Tiyatrocular, Madde Bağımlılığıyla Mücadele Programına Destek Verdi

Tuzla Belediyesi ve Tuzla Kaymakamlığı öncülüğünde, gönüllülük esasıyla sürdürülen “Tuzla’da Hep Birlikte Madde Bağımlılığına Hayır” projesine, Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi tiyatrocuları da “Bugünün Yarınları” isimli oyunuyla destek verdi.
Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi Tiyatro Kulübü, 9. oyununda madde bağımlılığıyla mücadeleye dikkat çekti. Şinasi’nin Türk edebiyatının ilk tiyatro eseri olan Şair Evlenmesi de dahil 8 oyunu sahneye taşıyan Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi, son oyununa “Bugünün Yarınları” ismini vererek geleceğin emanet edileceği nesle mesaj verdi. Oyun, Tuzla Belediyesi Tuzla Sahil Sahnesi’nde sahnelendi. Muhammet Atalay’ın yönettiği oyunda Seda Komut sahne amiri, Orhan Kaya ve Mehmet Gülenyüzlü ses ve ışık sorumlusu olarak görev aldı. Oyunda Sezer Tazegül, Oğuzhan Ulus, Filiz Memiş, Hayati Genç, Engin Güder, Oktay Karpuz, Cansu Akbal, Ceyda Çoban, Burak Erdoğan, Tuğçe Toklucu ve Selin Akbal sahne aldı.
Gençliğin madde bağımlılığı tehdidi altında yaşadıklarını anlatan oyunu Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, aileler ve gençler ilgiyle takip etti.
Gençlerin Desteği Çok Anlamlı
Oyunu yöneten Muhammet Atalay, oyunun konusu ve amaçlarını “Ülkemizde özellikle son zamanlarda ne yazık ki madde kullanımı oranı göz ile görülür bir şekilde artmaktadır. Bu artış yaş sınırı tanımadan devam ederken gencecik kardeşlerimizi göz göre göre kaybetmekteyiz. Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi Tiyatro Kulübü olarak sanatsal bir dil ile tepkimizi ortaya koyuyoruz. Elimizden geldiği kadar doğru yolu göstererek gençlerimizi ve ailelerini bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz.” şeklinde anlattı.
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan da, Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi’ni tebrik etti. Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı öncülüğünde sürdürülen Madde Bağımlılığı ile Mücadele Programı’na gençlerden aldıkları bu desteğin çok anlamlı olduğunu belirten Özcan, “Genç kardeşlerimizin madde bağımlılığı ile mücadeleye sanatla destek vermeleri, yaşıtlarını ve ailelerini bilinçlendirici bir oyunu sahnelemelerinden mutlu olduk.” dedi.

📆 10 Kasım 2015 Salı 10:34   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR