MENÜ ☰
ARTDUŞ
Haziran 2024
P S Ç P C C P
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
.
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Gençlik, Genel, İlçeler, Manşet, Toplum, Tuzla » Gençlerin çevre seferberliği: Tuzla’da örnek inisiyatif
Gençlerin çevre seferberliği: Tuzla’da örnek inisiyatif

Ahmet Yesevi Anadolu Lisesi öğrencileri, Tuzla’dan başlayarak şehrin geneline yayılmasını amaçladıkları bir temizlik kampanyası başlattı. Okul bünyesinde faaliyet gösteren Sağlık, Temizlik ve Beslenme Kulübü tarafından hayata geçirilen çalışma ile öğrenciler, Fatih Sultan Mehmet Parkı’nda çevre temizliği yaparak örnek oluşturmayı hedefledi.

Tuzla’da gençler, kentin tamamına yayılmasını amaçladıkları önemli bir farkındalık çalışmasına imza attı. Tuzla Belediyesi’nin desteklediği projede, lise öğrencileri ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelleri, Fatih Sultan Mehmet Parkı’nda çevre temizliği yaptı. Bu etkinlikle, sadece parkların temiz tutulması değil, toplumun bu konuda duyarlılığının artması da amaçlandı. Okul Müdürü Emin Ferit Peker, projenin sosyal sorumluluk çerçevesinde önemli bir adım olduğunu belirterek, Tuzla genelinde benzer çalışmaların yaygınlaşması için çaba sarf ettiklerini vurguladı. 

“SAĞLIKLI BİR TOPLUM TUZLA’DAN BAŞLASIN İSTİYORUZ”

Ahmet Yesevi Anadolu Lisesi Okul Müdürü Emin Ferit Peker, “Sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde yakınımızda bulunan Fatih Sultan Mehmet Parkı’nda çevre temizliği hareketi başlattık. Sağlık, Temizlik ve Beslenme Kulübü olarak bu parkın temizlenmesinin örnek oluşturmasını amaçlıyor, farkındalık yaratarak tüm Tuzla’ya yayılmasını istiyoruz. Vatandaşlardan da çok güzel tepkiler aldık, gayet olumlu karşıladılar. Sağlıklı bir çevre, sağlıklı bir toplum Tuzla’dan başlasın istiyoruz. Öncülük ettiğimiz için gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

“ELDİVENİMİZİ, MASKEMİZİ, POŞETİMİZİ ALARAK ÇEVREMİZDEKİ ÇÖPLERİ TOPLADIK” 

Öğrencilerden Büşra Çelik, kulüp toplantılarında çevreyi temiz tutmanın gerekliliğini tartıştıklarını ve böyle bir etkinlik düzenlemeye karar verdiklerini ifade etti. Çelik, “Çevreyi temiz tutmamız gerekiyor çünkü bizler kullanıyoruz. Parkları temiz tutmamız lazım çünkü küçük çocuklar geliyor. Hazırladığımız pankart ve yelekler ile çevreye bir bilinç vermek istedik. Eldivenimizi, maskemizi, poşetimizi alarak çevremizdeki çöpleri topladık, herkesten de bunu bekliyoruz” dedi.

Ebrar Ömür ise “Ahmet Yesevi Anadolu Lisesi olarak başlattığımız bu hareketi ilçe genelinde yaymak istiyoruz. Yaptığımız bu çalışmaya diğer okulların da destek çıkmasını sağlayarak farkındalık oluşturmak amaçlıyoruz” diye konuştu.

📆 26 Haziran 2024 Çarşamba 11:06   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR