MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Gnl.Bşk.Yrd. Yakup Akkaya:”“NE YAŞ,NE ENGEL, HAYAT BİRLİKTE GÜZEL.
Gnl.Bşk.Yrd. Yakup Akkaya:”“NE YAŞ,NE ENGEL, HAYAT BİRLİKTE GÜZEL.

NE YAŞ,NE ENGEL, HAYAT BİRLİKTE GÜZEL…”

Genel Başkan Yard. Yakup AKKAYA; “7 Haziran’dan sonra teamülleri bir tarafa bırakarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na koalisyon kurma görevini vermeyen anlayış; 2 Kasım’da kuzu kuzu hükümet kurma görevini verecektir.”

 

 

CHP Maltepe Engelliler Komisyonu tarafından Türkan Saylan Kongre Merkezi’nde düzenlenen Engelli Paneli’ne katılan ve burada bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya toplum olarak 8,5 milyon engellimize sahip çıkmamız gerektiğini söyledi.

 
Akkaya paneldeki konuşmasına başlamadan önce terörü lanetleneyerek; Dağlıca’da şehit düşen 4 askerimize ve 10 Ekim tarihinde Ankara’da yaşanan “Kanlı Cumartesi’nde hayatını kaybeden 102 barış şehidimize Allah’tan rahmet; yaralı evlatlarımıza acil şifalar diledi.
7 Haziran’dan sonra 1 Kasım seçimleri dayatılarak ülkede kaos yaratıldığını belirten Akkaya; yaşanan süreç ile ilgili olarak; ” Erdoğan; “Saraya gelmeyeceğiz diyenler kuzu kuzu gelecek”ifadesini kullandı. 7 Haziran’dan sonra teamülleri bir tarafa bırakarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na koalisyon kurma görevini vermeyen anlayış; 2 Kasım’da kuzu kuzu hükümet kurma görevini verecektir.”dedi.
Paneldeki konuşmasında; ülkede 76 milyonluk nüfusun yaklaşık yüzde 13’ünü engellilerin oluşturduğunu kaydeden Akkaya, TÜİK’in yaptığı araştırmaya göre 8.5 milyona yakın engelli bulunduğunu söyledi.

 
Akkaya, engellilerin ve ailelerinin yaşadıkları sorunları gayet iyi bildiklerini; bu doğrultuda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla 4 yıl önce Engelliler Üst Kurulu oluşturduklarını,7 ilde temsilciliklerinin olduğunu ve yaklaşık 40 ilde engelli çalıştayları yaptıklarını da anlattı.
Akkaya konuşmasında; “Türkiye’de engellilerin sorunu ne yazık ki tam manasıyla çözülemiyor. Sağlık, eğitim ve istihdam sorunlarımız var. CHP olarak her engelliye insan onuruna yakışır ve kimseye muhtaç olmadan hayatını sağlayacağı bir yaşam aylığı taahhüdümüz var.Engellilerimiz için ücretsiz sağlık hizmeti, eğitimde fırsat eşitliği, engelli dostu işyerleri, toplumun her alanında erişebilirilik hizmeti sağlayacağız.”dedi.
CHP’nin Engellilerin istihdamıyla ilgili projeleri olduğunu da ifade eden Akkaya, bugün çalışabilir durumda yaklaşık 1 milyon 870 bin engelli bulunduğunu kaydetti. Kamuda yasal mevzuata göre engelli çalıştırma oranının yüzde 4 olduğunu hatırlatan Akkaya, bu kapsamda, yaklaşık 50 bin engellinin çalışmasının zorunlu olmasına rağmen, kadroların yarısının boş olduğunu belirtti.Akkaya CHP iktidarında kamuda,özel sektörde engelli boş kadrolarının doldurularak 50 bin  istihdamının sağlanacağını ifade etti.

 

 
Akkaya, “AKP Hükümeti seçimlere birkaç ay kala engelli kadroları açıyor. Bu şekilde engellilerin kendilerine oy olarak dönmesini sağlayan ahlak dışı davranış içinde bulunuyor. Bu, kabul edilebilecek bir durum değildir. CHP olarak biz engelli kadrolarımızı seçim malzemesi olarak kullanma gibi bir anlayış içerisinde değiliz. ” şeklinde konuştu.

 
İş umudu bekleyen, eve hapsolmaktan bıkan, toplumdan uzaklaştırılan engellilerin, topluma kazandırılmaları ve çalışma hayatında yerlerini almaları konusunda projelerin çok önemli olduğunu vurgulayan Akkaya, CHP olarak, engellilerin bütün sorunlarının çözümüne katkı vermeye devam edeceklerini söyledi.

 
5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanununa da değinen Akkaya; “2005 yılında çıkarılan ve süresi 7 yıl olan; Başbakan Davutoğlu’nun “bu bir devrim niteliğindedir” dediği Kanun 2012 yılında yapılan 3 yıllık uzatmanın sonucunda 7 Temmuz 2015 tarihinde son buldu. 10 yılda sadece göz boyamaya dayalı kısmi iyileştirmeler yapıldı. Engelliler Kanunu’na göre kamuya açık alanlarda ve toplu taşıma araçlarında engelsiz yaşama bir türlü geçilemedi. Üstelik Yasada öngörülen engelli erişiminin uygun olmadığı kurum ve kuruluşlara cezai yaptırım dahi uygulanmadı.”dedi.
Akkaya’nın konuşmasının sonunda yapılan “Sor;Cevaplansın” bölümünde panele katılan engelli yurttaşlarımızın sordukları sorulara Genel Başkan Yrd. Yakup Akkaya tek tek cevap verdi.

 
Yakup Akkaya panelin sonunda bu etkinliği hazırlayan CHP Maltepe İlçe Başkanı Hasan Solmaz’a, CHP Maltepe Engelliler Komisyonu üyelerine, ayrıca engelli dostu olan, güleryüzlü Maltepe Belediyesi Başkanı Ali Kılıç’a teşekkürlerini iletti.

Galeri
📆 19 Ekim 2015 Pazartesi 14:35   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR