MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Flaş, Genel, Manşet, Toplum » Gökhan Yüksel, “Kartal’da sizleri heyecanlandıracak güzel projelerimiz var”
Gökhan Yüksel, “Kartal’da sizleri heyecanlandıracak güzel projelerimiz var”

CHP Kartal Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel gün boyu Yalı Mahallesi’nde seçim çalışmalarını sürdürdü. Mahalledeki çalışmalarının son durağında Elazığ Maden İlçesi Bermazlılar Derneği’nde üyelerle ile bir araya gelen Yüksel “Buradaki yaşam kalitesini arttırmak mutlaka ve mutlaka ilk hedefim olacak. Çalışmaya, hizmete mutlaka bu bölgeden başlayacağım” dedi.

Yalı Mahallesi’nde sabah namazı çıkışı Mareşal Fevzi Çakmak Cami cemaatiyle sohbet eden Yüksel, işlerine giden mahalle sakinlerini “hayırlı işler” temennisinde bulunarak tek tek tokalaştı. Mahallede esnaf ve vatandaş ziyareti yapan Yüksel, ayrıca Mahalle Muhtarlığı, Aile Sağlığı Merkezi, Karakol ve birçok derneğe ziyarette bulundu. Gün sonu Elazığ Maden İlçesi Bermazlılar Derneğini ziyaret ederek, Dernek Başkanı Hasan Avcı ve Bermazlı Dernek üyeleri ile bir araya geldi. Yüksel’e Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, Elazığ Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ömer İçmeli, Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cihat Uygun, eşlik eden isimler arasında yer aldı. Yalı Mahallesi’nde gerçekleştireceği projeleri dernek üyeleri ile paylaşan Genç Başkan Adayı, “Aday tanıtım toplantısında ard arda söyleyeceğimiz ve sizleri heyecanlandıracak, kültür-sanat faaliyetlerini büyütecek, Kartal’da nefesi arttıracak, yeşili arttıracak güzel projelerimiz var. Bunları da ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağım” dedi. 

CHP Kartal Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel’in konuşmasına şöyle devam etti.

“Yalı Mahallesi ve sorunlarını yerinde gördüm”

Bugün kıymetli ablalarımı görüyorum burada, değerli dernek sakinlerini görüyorum. Ben Gökhan Yüksel, 1987 yılında Kartal’da doğdum. Kartal’da büyüdüm, sizlerin çocukları gibi eğitimimi Kartal’da tamamladım, Kartal’ın sokaklarında koştum, top oynadım, burada kendimi geliştirdim. Üniversiteyi kazanıp geldikten sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ne üye olup Gençlik Kolları’nda siyaseti ve siyasetin halka nasıl hizmeti götürebileceğinin fikirlerini, sohbetlerini yaptım. Daha sonra 2014 yılında Kartal Belediyesi Meclis Üyesi oldum. Kartal Belediyesi’nde belediye başkanımızla beraber 5 yıllık mesai harcadım. Son 2 yılda belediye başkan yardımcısıydım. Dolayısıyla bölgeyi, Kartal’ı, Yalı Mahallesi’nin sorunlarını ve çözümlerini yerinde gören, buna hazırlıkları olan, sivil toplum kuruluşlarıyla, derneklerle sohbetler gerçekleştirip onların dertlerine, sıkıntılarına çare arayan, çözümler üreten bir anlayışla yolumuza devam ettik. 

Yalı Mahallesine Kreş

2009 yılında Sosyal Demokrat belediyecilik anlayışını Kartal’a getirdiğimizde kentler, daha doğrusu kültürü olan yerler meydanlarıyla anılır diyerek, Kartallı Kazım Meydanı’nı kömürlük olan halinden bir kent meydanı haline getirdik. Yine yukarıda yaklaşık 15-20 dönümlük bir alanı Mehmet Ali Büklü Parkı’nı inşa ettik. Bugün görevdeyken ben Belediye Başkan Yardımcısı iken bana kısmet olan Yakacık’ta 20-30 dönümlük bir alanı havuz park, Bayram Demirkol Parkı olarak Kartal halkının hizmetine sunduk. Yine göreve geldiğimizde 1 tane kreşi olan Kartal’ı 9-10 yıllık süre zarfında 14 tane kreşe ve 3 tanesi de şuan projelendirilmiş durumdadır, 1 tanesi de Yalı Mahallesi’nin içindedir, 17 kreşe taşıma noktasına geldik. Yine aynı şekilde Hürriyet Mahallesi’nde bir tane huzurevi inşa ettik ve bu huzurevi inanın bana 230 yatak kapasiteli, son teknolojilerle kurulmuş, geri dönüşümü, güneş enerjili sistemi yerinde olan ve Büyükşehir’in aynı zamanda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, Valiliğin bize teşekkürlerle sunduğu ve hizmet kapasitesinin yüksek olduğu bir tesis. Yine aynı şekilde Çarşı Mahallesi’nde, Yakacık’ta bir masal Müzesi inşa ettik; bu çocuklarımızın hayal gücü yükselsin diye yaptığımız bir projeydi. Sizin çocuklarınızın okuduğu bütün ilkokullara otobüslerimizi gönderdik, onlar Masal Müzesi’ne getirdik, oradaki hayal kahramanlarını ve masal kahramanlarını görüp hayal güçlerini öğretmenler eşliğinde resme döktüler. Yani eğitime yine çocuklarımızla beraber, onların hayal gücünü yükselterek devam ettik. Yine bir Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yaptık bu süre zarfında. Yine okullara otobüslerimizi göndererek çocuklarımızı Ağız ve Diş Sağlığı Merkez’imizde ücretsiz tedavilerini gerçekleştirdik; bu önleyici bir etkinlikti. Biliyorsunuz diş tedavisi çok pahalı, çocuklarımız gitti orada çene tedavisi, diş tedavisi gördüler ve bunlar önleyici etkinliklerdir. Bu hizmetleri ücretsiz gerçekleştirdik. Sosyal Demokrat belediyecilik anlayışı bunu gerektirir. 

“Türkiye’ye örnek olacak işleri ve ilkleri gerçekleştirdik”

Sadece masal müzesi ve Ağız-Diş Sağlığı Merkezimize İstanbul’un farklı noktalarından insanlar gelmeye başladı. Türkiye’ye örnek olacak işleri ve ilkleri gerçekleştirdik. Bunları belki sizlere tek tek ulaştırmak ve anlatma imkanı bulamamış olabiliriz, mikrofonu elime almışken bu 10 yıllık süre zarfında yaptığımız güzel işlerden bahsettim. Şuan Kartal’da Cevizli’de devam eden Cevizli Meydanı’nda yapılan yatırım sürecek ve bunun tamamlanması inşallah seçildiğim takdirde bana kısmet olacak. Yine Uğur Mumcu Meydanı’nda, Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nin temeli atıldı ve altyapısı kuruldu, onu tamamlamak seçilmem durumunda bana kısmet olacak. Yine Soğanlık Mahallesi’nde çok önceden inşaa edilen ama yapısı bulunmayan bir Gençlik Merkezi.Temeli atıldı ve ihalesi yapıldı, şuan yapımı sürüyor; muhtemelen Mart ayının sonuna doğru ya da ben göreve seçilmiş olduğumuz süre içinde bu tamamlanacak; yine hizmete sunmak sizlerin desteği ile bana kısmet olacak. Çocuklarımızı su sporlarıyla buluşturmak Kartal Dragos sahilinde Su Sporları Merkezi yapıyoruz; orada yelkenden kanoya, sörften diğer deniz sporları ile çocuklarımızı geliştirip, onların güçlü bir birey, kararlarını doğru alan sorumluluk sahibi, yeteneklerini geliştirecek özelliklere sahip olmaları yolunda spor faaliyetlerini yaptırmak için elimizden geleni yapıyoruz.

“Çocuklarımız burada hayal güçlerini geliştiriyor”

Yine aynı şekilde çocuklarımızın kendilerini geliştirebilmesi için kurmuş olduğumuz Sanat Akademi’sinde Keman, Çello, Piyano olmak üzere bu tarz müzik aletlerinin eğitiminin verildiği bir sistemi geliştirdik ve Kartal’ın her yerinden gelen çocuklarımız burada kendilerini geliştirip aynı zamanda hayal güçlerini zenginleştiriyorlar. 
Yalı Mahallesi Yeni Kültür Merkezine Kavuşuyor
Bu noktada başkan yardımcısıyken projelendirdiğimiz ve Yalı-Yunus-Topselvi bu tarafta uygulamaya çalıştığımız, fakat bu döneme yetiştiremediğimiz; projesini ekibimizle birlikte oluşturduğumuz ve buraya çok yakında bir Kültür Merkezi ve onun içerisinde çocuklarımız için bir kreş, bir kütüphane, ablalarımız, büyüklerimiz, kadınlarımız, genç kızlarımız, bütün genç kardeşlerimiz için bir üretim atölyesi ve toplantılarımızı yapabileceğimiz bir konferans salonunu inşa etmek inşallah yeni dönemde bana kısmet olacak. Bu bölgedeki birçok eksiği, birçok ihtiyacı ziyaretlerimde de başkan yardımcılığı dönemimde de bilen birisi olarak sizi AYEDAŞ’ın mahkum ettiği bu karanlıktan mutlaka ve mutlaka kurtaracağız.
 
“Kurumlarla olan iletişimi arttıracağız”

Topselvi Caddesi, Gökhan Yavuz Caddesi, Kubilay Caddesi’ndeki aydınlatma sorunlarını biliyoruz. Bu noktada kurumlarla olan iletişimi ve diyaloğu arttıracağız, ya oradan bir çözüm bekleyeceğiz yada çözüm bulunmuyorsa Kartal Belediyesi olarak biz el atıp buraların kent aydınlatması ile daha da güzelleşmesini bizler sağlayacağız. Çünkü Kartal bizim, hepimiz burada yaşıyoruz; benim de komşularım, dostlarım, ilkokul arkadaşlarım burada tanıdığım bir sürü insan var. Buradaki yaşam kalitesini arttırmak mutlaka ve mutlaka ilk hedefim olacak. Çalışmaya, hizmete. İlk icraata mutlaka bu bölgeden başlayacağım. Sizlere bahsettiğim Kültür Merkez”ini ilk etapta uygulamaya alacağız. Hizmet buradan başlayacak. Çünkü bunu hakediyorsunuz, bu bir ihtiyaç ve bu saydığım Kartal Belediyesi’nin yapmış olduğu Kültür-Sanat faaliyetlerinin bir kısmı da sizin arkanızdaki alanda gerçekleşecek. Hiç merak etmeyin ki konularına vakıf, alanında tecrübe edinmiş, eğitimiyle, Kartal’da doğup büyümesiyle, arkadaşlarıyla, dostlarıyla ve siz değerli sivil toplum kuruluşlarıyla bu mücadele büyüyerek devam edecek, 10 yıldır devam ettirdiğimiz “Sosyal Belediyecilik” anlayışı büyüyerek, güçlenerek devam edecek. Çünkü buna bilgim, birikimim, heyecanım, gücüm, kuvvetim ve en önemlisi sevgimi katarak koşturacağımdan şüpheniz olmasın. Bu Kartal hepimizin, buradaki yaşam standardını bir adım daha yukarı taşımak için ortaya çıktım. 

“Spor Kompleksimize Kavuşacağız”

10 yıldır yürütmüş olduğumuz “Sosyal Demokrat Belediyecilik” anlayışındaki devraldığım bayrağı bir adım daha yukarı çıkartmak için aday oldum. Sevgili başkanım Altınok Öz’le birçok projeye imza attık. Ben sadece bir adım öne çıktım, bayrağı devraldım. Hep birlikte Kartal’ı daha da güzelleştirmeye devam edeceğimizden hiçbirinizin şüphesi olmasın. Bölgede gençlerimizin ihtiyacı olan, üç bölgeye de hitap edecek mutlaka bir Spor Kompleksimize kavuşacağız ve gençlerimizi el birliği ile spora teşvik edeceğiz. Mahalledeki bazı sıkıntıların farkındayım, başta madde bağımlılığı olmak üzere; bu sıkıntıların hep birlikte üstüne gidip, gençlerimizi sporla buluşturup, yaşam alanlarını mutlaka ve mutlaka bu bölgede arttırmaya devam edeceğiz. Bölge planlarımız çıkmak üzere, bu planlar çıktığı anda buradaki yaşam alanları ile ilgili yerler ortaya çıkacak. Spor Merkezleri, yaşam alanları ile kentin ihtiyaçlarına daha rahat karşılık vereceğiz. Bu noktada hem dernekleri hem yöreleri, hem sivil toplum kuruluşlarını bilen, tanıyan, ağırlayan biri olarak sizlerle sohbetimiz, muhabbetimiz, arkadaşlığımız, dostluğumuz, kardeşliğimiz devam edecek. Birçoğunuzun evladı yaşındayım, bu noktada ne kadar büyük bir sorumluluk aldığımın farkındayım. Ama bu işi en iyi şekilde, en layığıyla yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. 

“Kartal’da yeşili arttıracak güzel projelerimiz var”

Buradaki iktidarımız büyüyerek devam edecek, sizlerin katkılarıyla daha iyi noktaya gelecek. Ben de hiçbir zaman sizleri yalnız bırakmayacağım diyorum, hepinize çok teşekkür ediyorum. Kartal’da gerçekleştireceğimiz birkaç projeyi sizlerle hemen paylaşmıyorum. Çünkü aday tanıtım toplantısında art arda söyleyeceğimiz ve sizleri heyecanlandıracak, kültür-sanat faaliyetlerini büyütecek, Kartal’da nefesi arttıracak, yeşili arttıracak güzel projelerimiz var. Bunları da ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağım. Hepinize beni dinlemek için geldiğiniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”dedi.

Genç Belediye Başkan adayı daha sonra Bermazlılarla beraber toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Galeri
📆 14 Şubat 2019 Perşembe 11:09   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR