MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Flaş, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » Gökhan Yüksel, “Mesele Kartal halkına hizmet etme anlayışıdır”
Gökhan Yüksel, “Mesele Kartal halkına hizmet etme anlayışıdır”

CHP Kartal Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel, seçim çalışmaları kapsamında Esentepe Mahallesi’nde bulunan Eskişehirliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. Yüksel, burada bir konuşma yaparak şimdiye kadar gerçekleştirdikleri ve yapmayı planladıkları projeleri anlattı. Sosyal demokrat belediyecilik anlayışını projeler üzerinden örneklerle açıkladı.


Dernek yöneticilerine ve konuklara teşekkür ederek konuşmaya başlayan Gökhan Yüksel, “Bu bir bayrak yarışı sürecidir. 10 yıldır bu bayrağı taşıyarak Kartal’ı sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla tanıştıran Altınok Öz Başkan’dan bu bayrağı devraldım. Amacımız, aldığımız bayrağı bir adım daha ileriye taşımak.” ifadelerini kullandı. Ziyarete Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tozkoparan, CHP Kartal İlçe Yöneticileri katıldı.

Kartal’da yapılan parklar hakkında konuşan Yüksel, “10 yıllık kurumsal hafızamızla ve belediyecilik anlayışımızla Kartal’a dair birçok şeyler yaptık. Kartallı Kazım Meydanını, aranızda bu bölgede oturanlar hatırlar. Orası bir kömürlüktü, o kömürlük başka yerlerde olsaydı bir rezidans haline gelebilirdi. Müdahale edildi ve Kartal’a bir meydan yapıldı. Unutturulmak istenen ve öneminin azaltılmaya çalışıldığı milli bayramlarda orası bir mihenk taşı oldu. Burada felsefe çok önemli. Yine arkamızda Mehmet Ali Büklü parkı var. 15 dönümlük bir park, nefes aldığımız bir yer. Bakın burası çok önemli, biz o parkı tamamladıktan 3 ay sonra belediyemize bir yazı geldi: Burayı konuta dönüştürecek bir teklif. Eğer o parkı yapmakta gecikseydik, orada da bir rezidans görecektiniz. Mesele anlayıştır, mesele Kartal halkına hizmet etme anlayışıdır. Aynı felsefeyi, aynı kararlılığı, herkese eşit mesafede davranarak yol yürüme anlayışını kaybetmeden, devraldığımız bayrağı en üst noktaya çıkarmaya çalışacağız.” dedi.

Yüksel konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

“Yine Yakacık tarafında yaklaşık 30 dönümlük bir alanı Kartal halkına kazandırdık. Orası başka yerlerde olsaydı çok güzel havuzlu site, villa ya da bir rezidans olabilirdi. Yine anlayışımızı ortaya koyarak bir gizli bahçe, gizli cennet yaratmış olduk. Gitmediyseniz mutlaka bir haftasonu gidin, çocuklarınız orada yeşille ve doğayla buluşsun.

Yine size yakın olan bir ağız diş sağlığı merkezi var burada. Burada çocuklarımız diş tedavilerini yaptırıyorlar, diş sağlığı çok pahalı bir hizmettir ama bizim çocuklarımız bunu bedavaya yapıyorlar. Çünkü sosyal demokrat belediyecilik anlayışı bunu gerektirir. Çocuklarımızı sanatla buluşturabilmek için, onların dünyalarını ve hayallerini büyütebilmek için Sunay Akın’la beraber bir masal müzesi yaptık. O masal müzemizi ayda en az 10 bin çocuk ziyaret ediyor. Belki siz farkında değilsiniz, biz Kartal’daki okullara otobüsümüzü gönderiyoruz, planlı ve programlı şekilde bir sınıfı alıp o masal müzesine çocuklarımızı götürüyoruz.

Bunları anlatma sebebim, 10 yılda yaptığımız bazı işler vardı, bir de devam eden işler var. Hürriyet Mahallesi’nde 230 yatak kapasiteli bir huzur evimiz var, ücretsiz sünnet hizmetimiz var, benim dönemimde tamamlanacak olan ve yapımı devam eden Ceviz Meydanımız var. Bu proje ile beraber Cevizli, Atalar, Esentepe ve Orhantepe halkı rahat bir nefes alacak. İçerisinde kapalı yüzme havuzu, açık anfi tiyatro, sinema ve tiyatro salonları, girişimci kadınlar için atölyeler, çocuklarımızın eğitim alabileceği etüt merkezleri yer alacak.”

Galeri
📆 17 Şubat 2019 Pazar 18:39   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR