MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » GÖNÜL BAĞIMLA HİZMET ETMEYE GELİYORUM
GÖNÜL BAĞIMLA HİZMET ETMEYE GELİYORUM

CHP Kartal Belediye Meclis üyesi aday adayı Özlem Bulut’la beraberiz bu sayımızda. Kendisi Kartal siyasetinin CHP’sinde önemli işlere imza atmış genç ama deneyimli bir siyasetçi. Sadece siyasette değil STK ve Derneklerde de aktif görevler almış ve tecrübe kazanmış önemli bir isim.

Kendisine Özlem Bulut kimdir diye sorduk.

” 1974 doğumluyum, Marmara Üniversitesi İşletme fakultesi mezunuyum. Evli ve iki çocuk annesiyim. Özel sektörde Bütçe raporlama uzmanı olarak çalıştım. Ülkemizin geldiği halden büyük endişe duyarak Chp’ye üye oldum. Önceleri seçimlerde sandıklarda görev aldım sonra 2014-2015 yılları arasında CHP Kartal İlçe Başkanlığında Kadın kolları yönetiminde bulundum. Kadın kolları yöneticiliğim sırasında 2 genel seçim bir ön seçim geçirerek, cok az üyenin sahip olacağı bir deneyim kazandım.

Bizim hedefimiz Cumhuriyet Halk Partisi olarak hem yerelde hem genelde oylarımızı artırarak iktidar olmaktır. Genelde iktidar olmanın yolu yerelden geçmektedir. Yerelde başarılı olmamız genelde iktidar olmamızın yolunu açacaktır.

Kadın kolları yönetiminde görev aldığım süre içerisinde oradaki eksiklerimizden yola çıkarak bir proje hazırladım.Bu projeyi hazırlarken iki genel seçim bir ön seçim geçirmenin vermiş olduğu tecrübeyi de kullandım. Daha sonra Kadın Kolları Başkan adaylığım sürecinde bu projemi “Gönül bağı ile Yüreklere dokunmak” adıyla manifesto olarak açıkladım.

Gönül bağı projemizi İlçe Başkanlığımıza, Belediyemize ve Kent konseyine sundum.Daha sonra bunun uygulanabilirliğinden yola çıkarak başka bir tespitim oldu. Bu tespit şudur. Kartal’daki Başkanlıklar arasında daha iyi iletişim ve koordinasyon alt yapısı kurabilmek icin bir takım çalışmalar ve analizler yaptım. başka bir proje daha açıkladım. Bu projemin adı da “Chp Kartal Ailesi İletişim ve Sürdürülebilir Çalışmalar projesi”.

 

Bu projenin anafikri şu: Kartal ilçesinde bulunan Cumhuriyet Halk Partili tüm kadroların birbirleri arasında iletişimi üst düzeye çıkarmak. Oluşturulacak veritabanı ile yeni çalışma ve proje alanlarının ortaya çıkmasını sağlamak. Tüm çalışmaların veritabanı üzerinde arşivlenmesi ve tüm kadrolar ile birlikte sürekli canlı ve aktif bir örgüt yapısının kurulmasıdır.

YERELDEN GENELE BAŞLAR BAŞARI

Bu projeyi Kartal Ilçe Başkanlığına, Kartal Belediye Başkanlığına ve Kartal Kent Konseyine sunum yaptım. Projenin bir ayağı olan Kartal Kent Konseyi’nde, Kadın Meclisi’nin açmış olduğu eğitim komisyonunda görev alarak Topselvi Şehit Gökhan Yavuz İlkokulu’nda 1 ders yılı boyunca gönüllü İngilizce öğretmenliği yaptım. Bu ders vesilesi ile Öğrenci ve velilerle gönül bağını kurarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin sosyal belediyecilik anlayışını kendilerine tanıtma fırsatı buldum. Kartal Belediyesini hizmetlerinden etkinliklerinden yararlanma ve hizmet almalarını sağlamak adına farkındalıklar yarattım. Bu çalışmam aynı zamanda “Gönül Bağı ile Yüreklere Dokunmak” adlı projemin (küçük bir parçasının) uygulanması halinde başarılı olacağının bir ispatı oldu.

 

Amacımız partimizin oylarını arttırmaktı aslinda, oyları arttırmak için hizmet ve dokunmak gerekiyordu biz bunu başardık.

Bu “oy arttırımı” projemin sadece başıydı. Daha iyi şeyler yapmak için görev almak gerekiyordu, görev almak ve daha etkin olmak içinde Meclis üyesi aday adayı oldum.
Projelerin halka uygulanabilmesi için bir bütçe gerekiyor, Belediyede yapılabilmesi gerekiyor. Ayrıca Kartal Belediyesi yaptığı hizmetleri iyi reklam yapması gerekiyor.

 

AKP nasıl başarılı oldu? yerele ağırlık verdiler ve yerelden genele geldiler. Önce yerelde başarılı oldular, kendi reklamlarını yaparak genele ulaştılar. Aynı yöntemi biz temiz siyasetle, kamu yararı gözeterek başarılı işlerle halkın gönlüne girecek hizmetleri yaparak başarabiliriz. Sadece seçim döneminde değil ama, seçim dönemimde broşür dağıtarak başarılı olamıyoruz maalesef. Önemli olan seçimden çok zaman önce veya seçim bittikten hemen sonra biz seçmenlerin elinden tutmaya devam etmeliyiz, dertlerine ortak olmalıyız. Işte bu yüzden halkın sorunları ile ilgilenmek meclis üyelerine düşüyor bi anlamda bende bu yüzden meclis üyesi aday adayı oldum.

 

Tüm bunların yanı sıra Ilçe Başkanlığımızın kurduğu çeşitli komisyonlarda ve mahalle birim temsilciliğinde görevler aldım.

Partimin bana görev verdiği her aşamada oylarımızı genelde ve yerelde artırıp iktidar olabilmesi için tüm gayretimle bıkmadan usanmadan çalışmaya devam ediyorum.

Ayrıca şunu belirtmek isterim ki: Kartal Siyasetinde bir fark yaratmaya çalıştık.

Emeğin en yüce değer olduğunu savunarak sözümüzle çelişmeyen bir duruş sergiledik.

Sözümüzün arkasında durup, yeni bir bakış açıcı getirdiğimizi düşünüyorum. Siyasette güzel bir şey yapıldığında onlardan övgü ile bahsetmek takdir etmek yoktu, alkışlamak teşvik etmek yoktu.

Biz siyasete alışılagelmişin dışına çıkarak kadın veya erkek olsun parti yararına güzel bir şey yapıldıysa başarılı bir çalışma varsa ortada bunu övdük takdir ettik alkışladık, yazılar yazdık. Bir anlamda gençleri de teşviş etmek istedik. Bizleri örnek alsınlar ve onlar da birbirlerine sahip çıkıp destek olsunlar diye… Bizlerin birey olarak kazanmış yada kaybetmiş olmasının önemi yok, önemli olan partimizin kazanması. Önemli olan siyasete bir bakış açısı, bir fark getirme çabası… Biz bir iz bırakma gayreti içinde olduk. Biz bunu başardık…dedi.

Kendisine çıktığı bu yolda başarılar dileriz.

Haber Foto;NURAY YILMAZ

📆 12 Kasım 2018 Pazartesi 11:26   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR