MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Görme Engelliler Satranç Turnuvası Kartal’da yapıldı
Görme Engelliler Satranç Turnuvası Kartal’da yapıldı

Görme engelli satranç ustaları Kartal Belediyesi’nin düzenlediği turnuvada ter döktü. 27 görme engelli 45+30 zaman temposunda karşındaki rakiplerine üstünlük sağlamak için hamleler üstüne hamleler yaptılar.

 

Kartal Belediyesi hizmet binası 5’inci katında gerçekleşen ‘Görme Engelli Satranç Turnuvası’nı Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ilgiyle izledi.

 

“Bize beyni çalışan insan lazım”

 

Görme engelli satranç turnuvasında konuşan Op. Dr. Başkan Altınok Öz, satrancın önemine değinerek şöyle konuştu: “Gözleri gören satranç oyuncularından hiç farkları yok. Arkadaşlar çok güzel satranç oynuyorlar. Hayata tutunma arzuları var. Kritik yapabiliyorlar. Satranç oynayan bir kişinin beyni çalışıyor demektir. Bizlerin çalışan beyinlere ihtiyacımız var.” dedi.

 

“Kartal önemli hamleler yaptı”

 

Kartal’ın satranç sporunda önemli bir noktaya geldiğini ve hamleler yaptığını vurgulayan Op. Dr. Başkan Altınok Öz konuşmasına şöyle devam etti: “Önümüzdeki günlerde uluslararası satranç turnuvası yapacağız. O turnuvada da engellilere engel yok. Bireysel turnuva olduğu için isteyen engelli arkadaşımız katılabilirler. Satrançta Kartal önemli hamleler yaptı. Güzel ve çok keyifli bir turnuva oldu. Bu nedenle Türkiye Satranç Federasyonu’na, İstanbul Bölge temsilcilerine, Esat Güngür ve Besim Baş’a bizlere bu günleri yaşattıkları için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

 

Kartal Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve iki gün süren görme engelli satranç turnuvasında ödüller sahiplerini buldu. Düzenlenen ödül töreninde Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Meclis üyeleri Mustafa Yüksel, Yücel Süslü, Yılmaz Tuncer, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, CHP Milletvekili adayı Metin Ağırman, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal İlçesi Başkanı Gürsel Öğüt ve satranç severler katıldı.

 

Ödül töreninde Uğur Deniz birinci olurken, Sedar Engül ikinci ve Mahmut Gündal üçüncü oldu. Satrançta en başarılı bayan ünvanını alan da Tülay Bulut oldu. Op. Dr. Başkan Altınok Öz ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, dereceye girenlere ödüllerini törenle verdiler. Diğer sporculara ise Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan ve meclis üyeleri ödüllerini takdim ettiler. Ödül törenin ardından Selim- Kerim engelsiz orkestrasının seslendirdiği şarkılarla görme engelli sporcular gönüllerince eğlendiler.

 

📆 18 Mayıs 2015 Pazartesi 11:02   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR