MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Etkinlikler, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Gürer bir ilki gerçekleştirdi
Gürer bir ilki gerçekleştirdi

Kartal’da her yıl daha da coşkulu geçen Kültür ve Sanat Festivali’nin bu yıl daha da renkli geçeceğinin sinyallerini Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer yaptığı toplantı ile verdi.

 

 

Festivalin tanıtımı ve Belediyenin yaptığı hizmetler ile ilgili bilgiler aktaran Gürer daha sonra ise katılımcılardan görüşlerini ve düşünceleri alarak bolca not tuttu. Kartal’ın muhtarları, Kartal Cem Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Saçlı, Kartal Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Öğüt, Kartal Minibüsçüler Esnaf Odası Başkan Vekili Ali Osman Baran, Türkiye emekliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Arif Yıldız, STK’ları dernek yöneticileri ve sendika temsilcileri ile bir araya gelen Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer özetle şunları söyledi : “Kartal Belediyesinin herkesin kolayca erişebileceği bir internet sitesi var. Burada yaklaşık 70 bin insan faydalanmış. Buradan yaptığımız tüm işleri vatandaşlar rahatlıkla takip edebiliyorlar. Bizlere gönderilen görüş ve öneriler buradan değerlendiriliyor.

omer-fethı-gurer-kartal-belediyesi-2

Kartal Belediyesinin biliyorsunuz gece 12’ye kadar uyguladığı nöbetçi müdür uygulaması var. Gece bile olsa sıkıntıları aşmaya çabalıyoruz. Örnek Belediyecilik adına Türkiye çapında uygulan ve kabul görmüş uygulamamız var. Vatandaşlarımızın fazla bilgilendirilmemelerinden dolayı bazı uygulamaların ilçe belediyelerinde olmadığı bilinmiyor. Örneğin sokak köpekleri sorununun Büyükşehir’e ait olduğu bilinmemektedir. İlaçlama işinde mesela ilçe belediyesinin sorumlu tutulmaması gerektiği bilinmiyor. Beş yıldır muhtarlarımızla her ay toplanarak sorunları çözmeye uğraşıyoruz.

omer-fethı-gurer-kartal-belediyesi-3
“ KENDİ BİNAMIZDA HİZMET VERMEKTEYİZ”
Yerinde dönüşüm uygulamasında örnek olduğumuz ve 12325 yurttaşımıza ulaştığımız ve bu uygulamanın örnek teşkil ederek ülke bazında uygulanması ve kanunlaşması gözlerden kaçmamalıdır. Olası bir depremde evi yıkılabilecek bu kadar vatandaşa ulaşmış olduk. Bunun yanında Kartal Belediyesi bir kiracıydı ama artık kendi binamızda hizmet vermekteyiz.

 

Tarihi dokuya da önem vermekteyiz yaptığımız kazı çalışmaları ile tarihe ışık tuttuk. Genç roma erken Bizans dönemlerine ait kalıntıları gün yüzüne çıkardık. Bunun gibi örnek projelerimizden biri de sağlıklı sünnet uygulaması ile vatandaş anlaşmalı olduğumuz sağlık kuruluşuna yıl boyunca istediği zaman gidip sünnetini ücretsiz ve sağlıklı koşullarda yaptırabiliyor. Sorunlu olan vatandaşlarımıza bugüne kadar yardımcı olduk. Eğitiminden evinde pişecek aşına kadar düşündük. Model uygulamalarımızdan biri de gönül çarşısı kavramıyla kullanımda olmayan eşyaların belediyemizce toplanarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Kartal’da 2009 yılına kadar yapılmış olan parkları tam iki katına çıkardık.105 olan park 150 oldu. Çevre konusunda da duyarlı olduk. En temiz ikinci ilçe ödülünü aldık. Atıkların tekrar değerlendirilmesi konusunda da çalıştık.

 

Engellilerimize de çeşitli hizmetler gerçekleştirdik. Anadolu yakasında ilk ekolojik pazarını açan belediyeyiz. Çocuk ağız diş sağlığı merkezini açtık. Sağlık sorunu olan yaşlılara evde sağlık hizmeti vermeyi sürdürüyoruz. Deniz kabukları müzemiz belediyemiz desteği ile hizmet vermeyi sürdürüyor. Kütüphanelerimiz yaşama destek olmaya devam ediyor. Aşçılık okulumuzdan mezun olanlar daha sonra iş sahibi oldular. İşçi ve işverenleri bir araya getirerek istihdama yardımcı oluyoruz. Sinema atölyesi, yazlık sinema, tiyatro okulu, soğanlıkta lale festivali kısaca sayabildiklerimiz işler. Dönüşen gelişen bir Kartal’da uygulamalarımıza daha çok katılım yapmayı arzuluyoruz. Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’ün dediği gibi önce insan diyoruz. Sorunlardan arınmış bir kent yaratmak istiyoruz. Kültür gezilerimizi tüm hızı ile sürdürüyoruz. Yapacağımız festival için ise katılımın çok yüksek olmasını diliyoruz. Bizler hepimiz bu konuyu duyurmaya anlatmaya çalışmalıyız. Plajımız olmadığı için Büyükada da plaj hizmeti sunuyoruz. Yapacağımız festivale tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. “dedi.

 
“ HER ŞEYİ DÖRT DÖRTLÜK YAPMA LÜKSÜNE VE ŞANSINA SAHİP DEĞİLİZ”
Gürer, şöyle devam etti: “ Görevi aldığım süre içinde birimimle ilgili müdür arkadaşlarım ile birlikte, burada var olan Demokratik Kitle Örgütlerine ve muhtarlara birimimizle ilgili konularda ziyaretlerde bulunduk. Bunu yaygınlaştırmak istiyoruz bu bir başlangıç eksiğimiz olabilir. Her şeyi 4-4 lük yapma şansına sahip değiliz. Önemli olan daha çok katılımı daha çok ciddi daha çok düşünceyi birlikte üretmek ve ürettiğimize de hep birlikte sahip çıkmak. Özellikle belirtmek istiyorum Kartal’da adresi olan tüm demokratik kitle örgütlerini tek tek aradık. İsleriyle toplantımıza gelecek arkadaşlarımızdan katılanlar sizlersiniz. Bunun dışındakilere de ulaştık ve şunu yapmaya çalışıyoruz. Haklı olarak serzenişin yanında katılımı da birlikte yaratırsak geleceğe yönelik daha bir güzellik olur” ifadesini kullandı. Bu arada toplantıya katılanların sorularını ve eleştirilerini içtenlikle yanıtlayan Gürer, toplantıya iştirak eden STK temsilcilerine ve muhtarlara teşekkür eti.

 
ÖNEMLİ BİR KONUYA PARMAK BASTI
Kartal Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Öğüt, BONZAİ satışlarının ve gençler arasında kullanımının mutlaka önlenmesi konusunda yapmış olduğu konuşma adeta toplantıya damga vurdu.Bonzai zehiri ile mücadele edilmesine dikkat çeken tecrübeli belediyeci ve siyasetçi Gürsel Öğüt, gündemin en önemli meselesine adeta parmak bastı.

Haber-foto-Fethi Satıcı

Galeri
📆 09 Ağustos 2014 Cumartesi 11:54   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR