MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Ekonomi, Genel, Manşet, Toplum » Gürer: “En düşük emekli maaşı asgari ücret tutarına eşitlenmelidir”
Gürer: “En düşük emekli maaşı asgari ücret tutarına eşitlenmelidir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  ekonomik buhrandan her kesimin etkilendiğini ancak emeklilerin açlık sınırı altında ücret ile geçinemez noktaya geldiğini söyleyerek, “En düşük emekli maaşı asgari ücret tutarına çıkarılması şart” dedi.

ASGARİ ÜCRET VERGİ DIŞI BIRAKILMALI

Ülkemizde insanların çoğunluğunun açlık sınırının altında olan asgari ücretle çalıştığına dikkat çeken Gürer, “Öncelikle asgari ücret vergi dışı bırakılmalı veya net asgari ücretin açlık sınırı altında kalmaması sağlanmalıdır. Emekliler büyük geçim sıkıntısı çekmektedir. Bütçe görüşmelerinde en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olması, intibak düzenlemesinin hayata geçirilmesi ve emeklilere dini bayramlarda asgari ücret tutarında ikramiye verilmesi gerektiğini Çalışma Bakanı Selçuk’a da ilettim” dedi. Yoksulluğun birçok tanımı olduğunu öne süren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un, “Aşırı yoksulluğu sıfırladık, istiyoruz ki göreceli yoksulluğu da azaltabilelim”  sözleri neticesinde ülkede yaşananlardan Bakanlığın haberi olmadığının anlaşıldığı ifade eden Gürer, “Emekliler çarşı ve pazara gidemez haldedir, gidenler gramla alışveriş yapar duruma gelmiştir. 1.500 TL emekli maaşı ile geçim edilememektedir. En düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyine yükseltilmelidir. İntibak, yakacak, gıda yardımı ve bayram ikramiyesinin asgari ücret tutarında olması ile ilaç katkı payına yönelik kanun tekliflerimiz meclistedir. Meclis bu konuları görüşmelidir. Emekliliği zorlaştıran; kıdem, ihbar ve iş güvencesini ortadan kaldıran düzenlemeler yerine emeklilerin sorunlarına çözüm üretilmelidir” dedi.

📆 09 Kasım 2020 Pazartesi 20:27   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR