MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, Manşet, Sağlık, Toplum » Gürer: “Öncelikle ‘Deprem Bilim Kurulu’ kurulmalı”
Gürer: “Öncelikle ‘Deprem Bilim Kurulu’ kurulmalı”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, her depremden sonra aynı şeylerin söylendiğini ancak gerekli tedbirlerin yeterince alınmadığını belirterek, “Acilen ‘Deprem Bilim Kurulu’ kurulalı ve bilim insanlarıyla çalışmalara derhal başlanmalıdır” dedi.

DEPREM  İÇİN ÇOK KONUŞUP AZ İŞ YAPILIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, İzmir’de geçtiğimiz Cuma günü meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremle ilgili TBMM’de söz alarak  üzüntüsünü dile getirdi, “Depremde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

DEPREM  ÖNCESİ TEDBİRLER ARTIRILMALI

Her depremden sonra “Deprem öldürmez, bina öldürür” sözünün tekrarlandığını ancak depremin etkisi geçince aynı sorunların yeni bir depreme kadar süregeldiğini ifade eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Depremlerde yaşanan acılar onu yaşayanların dışında unutuluyor. Depremlerden önce ise nedense çözüm için yeterince çaba ve çalışma gösterilmiyor” şeklinde konuştu.

RİSKLİ YAPILARLA İLGİLİ HEMEN HAREKETE GEÇİLMELİ 

Siyasi iktidarın depremlerle ilgili alınması gereken tedbirler konusunda yetkileri Çevre ve Şehircilik Bakanlığında toplandığına da dikkat çeken Gürer, bu durumda riskli yapılar için hemen uygulamaya geçilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.

BİLİM İNSANLARININ SÖZLERİNE KULAK VERİLSİN 

CHP Milletvekili Gürer, depremin ne zaman ve nerede olacağının önceden kestirilemediğine de işaret ederek, “Acilen ‘Deprem Bilim Kurulu’ kurulmalı. Bilim insanlarıyla tavizsiz bir şekilde gerekenler yapılmalı ve çalışmalara derhal başlanmalıdır” ifadelerini kullandı. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bütçe görüşmelerinde Milli Eğitim’deki sorunları sıraladı…

Gürer: “Okul-veli  ilişkisi yalnız para istemeden ibaret olmamalıdır”

Gürer: “Öğretmenler arasındaki statü ayırımı eğitimin kalitesini düşürdü”

Gürer: “Öğrenci affı çıkarılmalı”

Gürer: “60 bin öğretmen ataması yapılmalı”

Gürer: “PIKTES öğretmenlerine kadro verilmeli”

Gürer: “MEB çalışanı hizmetliler sürekli kadroya alınmalı”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2021 yılı bütçe görüşmelerinin yapıldığı Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında söz alarak Milli Eğitim’de yaşanan sorunları sıraladı ve öğretmenler, öğrenciler, çalışanlar ve velilerin taleplerini dile getirdi. 

Öğretmenlerin vekil, ücretli, sözleşmeli ve kadrolu gibi statülere ayrılmasıyla ortaya çıkan mağduriyete dikkat çeken Gürer, öğretmen açığı, atama bekleyen öğretmenler, 3600 ek göstergelerin halen verilmemiş olması, müfredatın sürekli değişmesinden kaynaklanan başarısızlıklar, geçici ve mevsimlik işçiler ile PİKTES kapsamında görev yapan öğretmenlerin yaşadığı sorunları sıraladı. Gürer, taşımalı eğitim sisteminde mağdur olan öğrencilerin sorunlarına da vurgu yaptı. 

MİLLİ EĞİTİM ÇALIŞANLARI MAĞDUR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Ziya Selçuk’un da katıldığı Milli Eğitim Bakanlığının 2021 yılı bütçe görüşmelerinde KHK ile çok sayıda kurumda daimi kadroya alınan taşeron işçilerin, Milli Eğitim Bakanlığında halen 10 ay çalıştırılıp 2 ay çalıştırılmadığına, bu şekilde mağdur olan çalışan sayısının ise 32 bini bulduğunu anlattı. 

500 BİN ÖĞRENCİ AF BEKLİYOR

Af bekleyen 500 binin üzerinde öğrencinin bulunduğuna işaret eden CHP Milletvekili Gürer, 100 binde fazla öğretmen açığı olan Milli Eğitimde halen öğretmenlerin vekil, ücretli, sözleşmeli ve kadrolu gibi statülere ayrılmasının, Milli Eğitim’i sorunlu hale getirdiğini ifade etti. 

MATEMATİĞİ ÖĞRENDEN MEZUN OLUYORLAR

Öğretmenler için 3600 ek gösterge verileceği açıklanmasına rağmen halen bu konuda bir girişimde bulunulmadığını da anımsatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Toplum Yararına Programlar kapsamında  işçi statüsünde dahi olmadan emekçilerin  Millî Eğitimde çalıştırıldığını, eğitimin içeriğindeki sorunlar nedeniyle de öğrencilerin çoğunun artık matematiği öğrenmeden okullardan mezun olduğunu kaydetti. 

PİKTES ÖĞRETMENLERİNİN GELECEĞİ NE OLACAK?

5 yıllık proje kapsamında eğitim veren PİKTES öğretmenlerinin diğer öğretmenlerle aynı vasıflara sahip olmasına rağmen, projenin sonlandığında ne yapacaklarının belirsizliğini koruduğuna işaret eden Gürer, usta öğreticiler ve rehabilitasyon merkezî çalışanlarının 657 sayılı Kanuna tabi çalışmalarına  rağmen öğretmen sayılmamalarından kaynaklanan mağduriyetlere dikkat çekti. 

TAŞIMALI SİSTEM BÜYÜK MAĞDURİYET YARATTI 

Ülkemizde halen 1 milyon 333 bin öğrencinin taşımalı sistemde eğitim verdiğini ifade eden Gürer, bu sistemin hem öğrencileri, hem velileri ciddi manada sıkıntıya soktuğuna vurgu yaptı. 

SURİYELİ ÖĞRENCİ SAYISI ARTIYOR 

Okullarda Suriyeli öğrencilerin sayısındaki artışa da dikkat çeken CHP Milletvekili Gürer, “Suriyeli öğrenciler için gösterilen ilgi. Olsun mu olsun, o çocuklar da eğitim alsın, yapılan da doğru mu doğru ama niye bizim ülkemizin köydeki çocuğunun kırsaldan şehre göçünü engelleyecek düzenlemelere gidilmiyor? Neden köy okulları kapatılıyor? Geçmişte köy okulundaki çocuğun aldığı eğitim, oraya sahiplenme duygusunu beraberinde getiren öğretmenle bütünleşiyordu. Artık çoğu öğretmenimiz köylerde, kasabalarda okul varsa da orada yaşamlarını idame ettirmiyorlar” dedi.

OKULLAR SORUNLARDAN ARANDIRILMALI 
Gürer, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“ Millî eğitimde eğitimin kalitesinin artırılması, çocuklarımızın, öğretmenlerimizin sorunlarının arındırılması ve veli-okul iş birliğinin yalnızca para istemekten öte onlarla birlikte okulların yönetiminin sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Çoğu okulun boyasını, badanasını belediyeler yapmasa ne yazık ki ondan dahi mahrumlar. Gezip gördüğünüz Anadolu’da okulların bahçelerinde artık tarımla ilgili bir çalışma olmadığı için ağaçlar kuruyor, çiçekler kuruyor. Bu anlamda eğitim bir bütündür. Bunlara da dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyor,  bütçenizin hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, işçiler ve çiftçiler aleyhine olan düzenlemelerin Torba Yasa’dan çıkarılmasını istedi 

Gürer: “Emekçinin hakkını gasbeden 

düzenleme tekliften çıkarılsın”

Gürer: “Teklifte, çiftçilerin beklentilerini karşılayacak tek bir madde yok”

Gürer: “Çiftçi borçları faizleriyle 

birlikte yeniden yapılandırılmalı”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de görüşülmekte olan Torba Kanun teklifinin işçilerin haklarını budandığını, çiftçiler içinse olumlu bir düzenleme getirmediğini söyledi. Gürer, emekçilerin haklarını gasbeden kanun maddelerinin tekliften çıkarılması, çiftçi borçlarını yapılandıracak düzenlemelerin de mutlaka sağlanması gerektiğini belirtti. 

TEKLİF, ÇİFTÇİLER VE İŞÇİLER ALEYHİNE MADDELERLE DOLU 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak görüşülen Torba Kanun Teklifi’nin çiftçiler ve işçiler aleyhine olan maddelerin kanun teklifinden çıkarılmasını istedi. 

İŞÇİLERİN HAKLARI BUDANIYOR, ÇFTÇİNİN BEKLENTİSİNİ KARŞILAMIYOR

Gürer, Kanun Teklifinde işçilerin haklarının budandığını, çiftçilere ise olumlu bir düzenleme getirmediğini belirterek, “Kanun teklifinin bazı maddeleri kıdem tazminatına, gasba yöneliktir; bu kabul edilemez. İşçilerin hakkını yok etmek yerine çiftçilerin beklentilerini karşılayacak düzenlemeler neden bu kanun teklifinde yer almamaktadır?” diye sordu. 

ÇİFTÇİ BORCUNU ÖDEYEMEZ DURUMA GELDİ

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, döviz artışı ve yüksek enflasyon nedeniyle çiftçilerin borçlarının faizlerini bile ödeyemez duruma geldiğine de dikkat çekti. Çiftçilerin tarım kredi kooperatifleri ve bankalara olan borçlarının faizleriyle bir an önce yapılandırılması gerektiğine işaret eden Gürer, “Çiftçiler tohum ile toprağı buluşturacağı bu dönemde destek beklemektedir, dövizle artan ilaç, gübre, tohum girdileri yanında sulama suyu çıkarılırken kullanılan elektrik ve mazota gelen zamlarla nasıl çiftçilik yapacağını düşünmektedirler” dedi.

BORÇLAR YAPILANDIRILMALI 

Çiftçilerin ürettiği ürünlerin farklı nedenlerle değer bulmadığını, ürününü değerinde satamayan üreticinin de borçlarını demekte zorlandığını kaydeden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “TBMM’de çiftçilerin borçları mutlaka gündeme alınmalıdır” diye konuştu.

İŞÇİ VE ÇİFTÇİ ALEYHİNE  OLAN DÜZENLEMELER TEKLİFTEN ÇIKARILSIN

Gürer, işçinin, emekçinin haklarını gasbeden kanun maddelerinin, tekliften çıkarılması, çiftçilerin borçlarını yapılandıracak düzenlemenin ise mutlaka sağlanması gerektiğini de sözlerine ekledi. 

📆 05 Kasım 2020 Perşembe 11:37   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR