MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » GÜRER’DEN ÖĞRENCİLERE ÇAĞRI: ‘PROJE ÜRETİN DESTEKLEYELİM
GÜRER’DEN ÖĞRENCİLERE ÇAĞRI: ‘PROJE ÜRETİN DESTEKLEYELİM

Kartal Belediyesi ve Kırıntı Dergisi işbirliği içinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkısı ile okullarda Medya Okur Yazarlığı ile ilgili paneller devam ediyor.

 

Dokuz ayrı lise de gerçekleşen panel, Kartal Hacı İsmail Gündoğdu Ticaret Meslek Lisesi’nde de ilgi gördü. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Okul Müdürü Osman Kocagöz, Kırıntı Dergisi sahibi Osman Ünal, Müdür Başyardımcısı Ali Kemal Motar, Ayhan Özel, Okul Aile Birliği Başkanı Nurettin Bayraktaroğlu ve öğrencilerin izlediği panelde kitap okumanın önemi anlatıldı.

 

Kırıntı Dergisi sahibi Osman Ünal açılışı yaparak sözü Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’e verdi. Gürer öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada kitap okumanın önemi üzerinde durdu. Okumak ve sevgiyi önemseyen bilim, kültür ve sanat ile buluşan gençlerin yaşamda daha başarıya kolay erdiğini söyledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün 3994 kitap okuduğunu ve bu kitapları Anıtkabir’de müzede bir bölümünü gördüğünde bazı kitaplarda okunan bölümlerin altının çizilerek notlar alındığına dikkat çekti. Mustafa Kemal Atatürk’ün okumaya ve kitaba verdiği değeri vurguladı. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, “Yaşadığınız çevreyi ve kenti önemseyin.

 

Kartal’da Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz Kartal’da 230 proje uygulamaya koydu. Bu projelerin önemli bölümü sosyal projeler. Kartal Belediyesi internet sitesinden projelere erişebilirsiniz. Sizde proje üretin. Çevre ile ilgili, kentimizle ilgili, projelerinizi destekleyelim. Düşünün, araştırın ve Kartal için öneriler geliştirin. Gelecek sizsiniz, yaşadığınız Kartal için neler yapılmasının gereği üzerinde de durun.” dedi. Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediyesi olarak kültür ve sanat alanındaki çalışmalardan söz etti ve gençlerin etkinliklere katılmasını önerdi.

 

Panelist Ferhat Özen ilk tabletlerden günümüze farklı evrelerde okuma ile ilgili yaşanları anlattı. 13 yy bilgi ve bilim ile Avrupa’dan daha önde olan medeniyete sahip olduğumuzu Fatih Sultan Mehmet’ten Atatürk’e kitabın ilgi bulduğunu belirtti.  Eşekli sırtında kitap taşıyan kütüphaneci Mustafa Gülengöz ile Erzincan depreminde kitapları kurtarmak isterken enkaz altında kalan kütüphaneciyi anlattı. Sosyal medya bağımlılığının ülkemiz ile diğer ülkeler arasındaki oranlarından örnekler verdi.

 

“Kitabı okumak için sevdiğiniz konularda kitapları seçin okumaya o kitaplardan başlayın.” dedi. Eğitim sisteminin ezbercilik yerine anlaşılan bir duruma ermesinde kitap okumanın önemini vurguladı.  Ulaşım araçlarında, dinlence yerlerinde boş zamanlarda kitap okunmasını istedi. Yakın dönem şair ve yazarları ile yurt dışından bazı kitap önerileri ile okumak için yeniden bir deneyimde bulunmalarını istedi. İslam dininde de okumanın büyük önem taşıdığını ve okumanın öneminin “oku” ifadesi ile anlam bulduğunu da söyledi.

 

📆 27 Mart 2015 Cuma 11:23   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR