MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » GÜVEN GÜRSOY;DERDİM MAKAM MEVKİ DEĞİL, SİZLERE KÖPRÜ OLMAYA GELİYORUM. YAKACIK ÇARŞI MAHALLESİ MUHTAR ADAYI
GÜVEN GÜRSOY;DERDİM MAKAM MEVKİ DEĞİL, SİZLERE KÖPRÜ OLMAYA GELİYORUM. YAKACIK ÇARŞI MAHALLESİ MUHTAR ADAYI

 

Kartal Yakacık Çarşı mahallesi muhtar adayı Güven Gürsoy’la bir söyleşi yaptık. Kendisini yakacıkta yaşayanlar yakından tanıyor ama biz kendisini siz okuyucularımızada daha yakından tanıtmak istedik.
Güven Gürsoy diye sorduk kendisine ve neden muhtar olmak istediğini sorduk..Kendisi bizlere şu açıklamaları yaptı…

” Merhaba öncelikle teşekkürlerimi sunarım, bu imkanı bana sağladığınız için. Adım Güven Gürsoy aslen Nevşehirliyim ama üç kuşaktır Yakacıklıyız. 1966 yılında Yakacıkta doğdum. 1972 senesinden bu yana esnaflık yapıyordum yakacıkta. 36 yıl Aygaz bayiliği yaptım.iki çocuk babasıyım, bir kız bir oğlum var.
İlk ve Orta okulu Yakacık Hasan Paşa ilk öğretim okulunda ,Lise eğitimime Kadıköy Haydar paşa lisesinde devam ettim ama bitiremedim çünkü ihtilal zamanıydı.

1979 senesinde ailemin sahip olduğu bakkal dükkanında esnaflığa başladım. 1986-1988 yılları arasında vatani görevimi tamamladım.

Vatani görevimi tamamladıktan sonra 1988 senesinde evlendim ve bu evlilikten iki çocuk sahibi oldum.
1984 senesinde kurmuş olduğumuz Yakacık Aygaz bayiliğini 2018 senesinin Ağustos ayına kadar sürdürdüm.
Biz eski Yakacıklıyız, babam Yılmaz Gürsoy 1973-1977 senelerinde Yakacık Belediyesinde başkan yardımcılığı görevi yapmıştır. 1983 1987 yılları arasında da Kartal Belediyesinde belediye meclis üyesi olmuş ve meclis başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

Yakacık merkez camisi ve Kimsesi çocuklar derneğinde aktif görev almaktayım. 3 erkek kardeşin en büyüğüyüm.
İki yıl önce arkadaşlarla konuşurduk, bana muhtar olmam konusunda telkinlerde bulunuyorlardı. Bu düşünce sıcak geldi bana ve doğup büyüdüğüm mahalleme daha iyi hizmetler vermek adına muhtarlığa talip oldum.

Gelen olumlu tepkileride görünce cesaretlendim. Esnaflıkla beraber yürümeyeceğini anlayınca muhtarlığın esnaflığıma son verdim. Malum bu işlerle esnaflık bir arada yürümez.

Muhtarlık çok önemli bir görev aslında, vatandaşla yerel yönetimler arasında köprüyüz biz, bende mahallemde yaşayan vatandaşlarımıza köprü olmak için muhtar adayı oldum.

Bizim mevcut muhtarımız bu mahallenin 50 yıllık muhtarı seksen küsür yaşında kendisi, tekrar aday olurmu bilmem ama artık kendiliğinden bu işi daha gençelre devretmesi gerektiğini düşünüyorum. Kendisine saygımız sonsuz, yaptığı hizmetler yok sayılamaz ama dediğim gibi bizlerede mahallemize hizmet etmek adına şans verilmeli.
Dediğim gibi adaylığım konusunda aldığım olumlu tepkiler mutluluk verici, umuyorumki sandıktada da mahallemde yaşayan vatandaşlarımızın tevecühüde bu yönde olacak ve yeni dönemde mahallemize Muhtar olarak hizmet edeceğim.

Derdim makam mevki değil, derdim doğduğum büyüdüğüm mahalleme hizmet etmek onlarla, devletin arasında KÖPRÜ olmak…

31 Mart sabahı inşallah bu yönde hizmetlerime başlayacağım ve mahallemizi daha yaşanılır bir hale getireceğiz”. dedi.
Kendisine çıktığı bu yolda başarılar dileriz.
Nuray Yılmaz

📆 11 Kasım 2018 Pazar 16:02   ·   💬 1 yorum   ·  

“GÜVEN GÜRSOY;DERDİM MAKAM MEVKİ DEĞİL, SİZLERE KÖPRÜ OLMAYA GELİYORUM. YAKACIK ÇARŞI MAHALLESİ MUHTAR ADAYI” için bir yanıt

  1. Hasan Karagöz dedi ki:

    Hayırlı olur inşallah muhtarım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR