MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Gençlik, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » HAMDIM… PİŞTİM… YANDIM
HAMDIM… PİŞTİM… YANDIM

Yaşamını “Hamdım, piştim, yandım” sözleri ile özetleyen, her sözüyle, her davranışıyla çağına ve çağlar sonrasına ışık tutan büyük Türk Alimi Mevlana, ilahi aşka, Allah’a kavuşunun 741. yılında Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen törenle anıldı.
Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde 29 Aralık Pazartesi günü düzenlenen törene Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu verdikleri konser ve sema gösterisiyle katkıda bulundu.

 

Törende bir konuşma yapan Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, Mevlana’nın, insancıl felsefesiyle gönül kapılarını herkese açtığını, insanları dinli-dinsiz, kadın-erkek, Müslüman-Hıristiyan, iyi-kötü, güzel-çirkin olarak ayırmayıp, hepsini  bir görerek kucakladığını söyleyerek, yaşadığımız çağda insanlar arasında sevgi ve hoşgörü eksikliği bulunduğunu, oysa ki, anlaşmazlıkların sevgi ve karşılıklı anlayış ile sona erdirilebileceğine inandığını ifade etti. İlçe Milli Eğitim Müdürü, Mevlana’nın deyişiyle, hoşgörünün sonucu hiçliktir, hiçlik, her şey olmak demektir, dedi.

 

Semazenbaşı Nezih Çetin de davet edildiği mikrofonda, Mevlana’nın Mesnevi’sinin Dünyada en çok satılan üç kitaptan biri olduğunu söyleyerek, öğrencilere, Mevlana’yı ilk elden anlamak için Mesnevi’sini okumalarını tavsiye etti.

 

Konuşmaların ardından sahne alan İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu ve semazenler grubu, ilahiler ve sema gösterileriyle seyircilere unutulmaz dakikalar yaşattılar. Tören sonrası, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü ve törenin koordinatörlüğünü yapan Şube Müdürü Bahtiyar Çakmak, Semazenbaşı Nezih Çetin’e buket sunarak teşekkürlerini ifade ettiler.

📆 31 Aralık 2014 Çarşamba 14:27   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR