MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Harun Özdemir;Fidanbaşı’nın Çamurlu Yollarından Milletvekili Adaylığına
Harun Özdemir;Fidanbaşı’nın Çamurlu Yollarından Milletvekili Adaylığına

Trabzon ve Şalpazarı’nın 7’den 77’sine tanıdığı Fidanbaşı Mahallesinden Harun ÖZDEMİR, İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu. Şalpazarı adının bu denli yüksek sesle duyulmasında emeği olan Harun ÖZDEMİR yine ilçemiz için büyük bir şans.

Ağasar’ın Puslu Havasından Milletvekili Adaylığına…

Şalpazarı Dernekler Federasyonu Kurucusu Harun ÖZDEMİR İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu. Fidanbaşı’nın çamurlu yollarında çocukluğu geçen Özdemir’in hayat hikayesini hiç merak ettiniz mi ?

Evet o Ağasar’ın puslu havasında dünyaya gelip, henüz köye araba yolu dahi olmadığı zamanlarda çocukluğunu Fidanbaşı Mahallesinde geçirdi. Entelektüel bir kimliğe de sahip olan Özdemir Şalpazarı’ndaki çocukluk devirlerini, yaşadığı bin bir türlü köy anılarını, Sis Dağının Çocukları adlı kitabında topladı. Ayrıca Ağasar Dergisini de çıkartarak kültür ve tarih dünyamıza kazandırdı.

Birlik Adına Birçok Derneğin Kurucusu Oldu

Harun ÖZDEMİR kendi halinde, kendi hamurunda yoğurulan bir insan değil. Çünkü bu vakte kadar Şalpazarı’nda, Trabzon’da, Karadeniz’de ve hatta Türkiye genelinde yüksek etki gücüne sahip dernek ve federasyonların da kuruculuğunu yaptı.

Henüz 25 yaşındayken Fidanbaşı Derneğini kurdu. Günümüzde bir çok Şalpazarı derneğinin ulaşmaya çalıştığı hedefe Fidanbaşı Derneği ulaşarak kendi mülkiyetine sahip oldu. Derneğin mülkiyeti tam 3 Milyon TL değerinde.

Sancaktepe Karadenizliler Derneği, Bakırköy Büyükliman Derneği, Yükselen Türkiye Enstitüsü alt yapısı olan Ekonomik Kalkınma İstihdam Proje Derneği (EKİP), Trabzon Şalpazarı Dernekler Federasyonu, İstanbul Trabzon Federasyonu ve Karadeniz Konfederasyonu’nun kuruculuğunu yaptı.

Kamu Yönetiminde de Tecrübeli Aday

Şalpazarı’nın yüksek ve yükselen değeri Harun ÖZDEMİR, kamu yöneticiliğinde de tecrübeli bir isim. İstanbul’a yapılan su temini projelerinin bir çok kademesinde kontrolörlük ve deneticilik yaptı. Ayrıca sendikal faaliyetlerde de bulunarak işçilerin emeklerini ve hakkını korumaya çalıştı ayrıca halkın sorunlarını bizzat yaşayarak öğrendi.

Başlattığı bütün projelerde başarıya ulaşmış Fidanbaşılı hemşehrimiz yaşadığı tüm imkansızlıklara rağmen başarılara ulaşmayı bilen Şalpazarı’nda örneğine az rastlanır bir insan. Çünkü o zengin bir aileye sahip birisi değil, Ağasar’ın çamurlu yollarında çocukluğu geçmiş bir Şalpazarılı.

Ayrıca spor yöneticiliği de yapmış olan Özdemir’in spor, STK ve iş dünyası ile arası da iyi.

Buraya kadar partisinden bahsetmedik. Çünkü; Harun ÖZDEMİR İstanbul 1. Bölge’den aday adaylığını CHP’den yaptı ancak partili partisiz, halkın sorunlarını bilen herkesten oy alma potansiyeline sahip. Özdemir’in CHP açısından da artı bir değer olduğu düşünülüyor.

Akraba Sayısı 60 Binin Üzerinde

Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisi olan Şalpazarı Dernekler Federasyonu (ŞALFED) kurucusu olan Harun ÖZDEMİR’e Şalpazarılıların vefası var.

Yüzyıllar boyunca Şalpazarı’nda yaşayan ve birbirleri ile akrabalık ilişkileri üst seviyede olan 60 binin üzerinde Şalpazarılı bugün  işsizlik dolayısıyla göç ettiği Üsküdar, Sancaktepe, Kartal, Tuzla, Maltepe başta olmak üzere İstanbul’un bir çok semtinde yaşıyor. Ayrıca Gebze’de de Şalpazarılı nüfusu oldukça yoğun.

Siyasi Geçmişi de Bu Alanda Tecrübesini Gösteriyor

Özdemir, gençlik yıllarından bugüne siyasetin içerisinde bulundu. ANAP’ta Kartal Gençlik Kollarında siyasi hayatına başladı. Samandıra’da Yediyıl Belde Başkanlığı ve İstanbul İl Yöneticiliği yaptı.
2007 yılında ANAP-DYP birleşiminde DP’den İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı olarak seçimlere katıldı.

2014 Yerel Seçimlerinde CHP’ye parti yönetiminin davetiyle Sancaktepe Belediye Başkan Aday Adayı olarak katıldı. Son yıllarda Kartal Belediyesi iştirak şirketlerinde başkanlık yaptı. Kartursaş’ta yönetim kurulu başkanlığı yapan Özdemir şuan Kartansaş’da yöneticilik yapmaya devam ediyor.

Sayın Özdemir’in Milletvekili adaylığının hem Şalpazarı hem de ülkemiz için büyük bir şans olduğuna inanıyoruz. Harun ÖZDEMİR’e başarılarının devamını diliyor, bahtının açık olmasını diliyoruz. Hemşehrimiz Harun ÖZDEMİR’e 60 binlik Şalpazarı ailesinin yüksek destek vereceği ön görülüyor.

Ayrıca merkez sağ oyları ile Karadenizlilerin büyük destek verdiği Özdemir, İstanbul Anadolu yakasında dengeleri CHP lehine değiştirecek gibi görülüyor.

📆 10 Mayıs 2018 Perşembe 16:33   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR