MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » HASAN ALİ YÜCEL KARTAL’DA ANILDI
HASAN ALİ YÜCEL KARTAL’DA ANILDI

Milli Eğitim eski Bakanı, öğretmen ve Köy Enstitülerinin kurucusu Hasan Ali Yücel Kartal’da anıldı.

 
Kartal Belediyesi’nin “Hasan Ali Yücel’i Anma” programı, ölümünün 54. yılında Kartal’da kendi adını taşıyan Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen geceye Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediyesi Meclis üyesi Halil Şener, Mehmet Tirgil, Başkan Danışmanı Haydar Oğuz ve Kartallı vatandaşlar katıldı.
Anma programı kapsamında düzenlenen Siyaset bilimci Aydın Cıngı’nın moderatörlüğünü yaptığı panelde Turizm ve tanıtma eski bakanı, eski milletvekili yazar Dr. Alev Coşkun, Yeditepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Deniz Tansi konuşmacı olarak katıldı.
Siyaset bilimci Aydın Cıngı, “Hasan Ali Yücel 1897 doğumlu ve 1961’de de kendisini kaybettik. Bugün 54.ölüm yıldönümü. Biz onu aydınlanmacı kimliğiyle tanıyoruz. Türkiye’de insanları klasik edebiyatla tanıştırmış ve en önemlisi Köy Enstitüleri’ni İsmail Hakkı Tonguç ile birlikte kurmuştur. Köy Enstitülerinin amacı şu; köyde doğmuş, köyde büyümüş insanları eğitip, bilinçlendirip tekrar köye göndermek ve eğitim seviyesini yükseltmektir.” dedi.
Doç. Dr. Deniz Tansi, “Hasan Ali Yücel, Türkiye’nin aydınlanmasında, laik Cumhuriyet’in temellerinin atılmasında son derece önemli bir yer teşkil ediyor. Bugün onu anlatmaya çalışırken özellikle aydınlanmacı kişiliğine değineceğim. Türkiye’de, Türk eğitim sisteminde yaptığı, yaptırdığı, Türkiye’nin bu günlere gelmesindeki önemli roller oynayan bakış açısını anlatmaya çalışacağım.” dedi.
Dr. Alev Coşkun da, “Hasan Ali Yücel’in anısına böyle bir toplantının Kartal’da yapılması çok önemli.
Hasan Ali Yücel’i anlatmak kolay değil. Ciddi bir devlet adamı, kendisini yetiştirmiş kültür insanı. Kendi çıkarlarını değil daima ülkesinin çıkarlarını düşünen bir yurtsever. Atatürk devrimlerini en iyi özümseyen bir adamdır.” dedi.
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Hasan Ali Yücel’in Türkiye geçmişindeki önemine değinerek geceye katılan konuşmacılara teşekkür ederek Kartal heykelciği takdim etti.

📆 28 Şubat 2015 Cumartesi 13:59   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR