MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Manşet, Pendik, Toplum » Hz. Peygamber ahlakı ile ahlaklanmalıyız
Hz. Peygamber ahlakı ile ahlaklanmalıyız

Pendik Gönülver Derneği’nin düzenlediği ‘Kutlu Doğum’ programında söyleşi konuğu İlahiyatçı-Yazar Muhammed Emin Yıldırım Hoca, günümüz ahlak anlayışını eleştirerek, “Karşımızdakine göre şekillenen bir ahlaktan söz edilemez. Biz, Hz Peygamber’in ahlakı ile ahlaklanmalıyız” dedi.

 
Pendik Gönülver Derneği’nin Geleceğe Elver Projesi lider gençlerinin düzenlediği Kutlu Doğum programı ve Peygamberimiz konulu şiir ve kompozisyon yarışması ödül töreni, Pendik Belediyesi Atatürk Kültür Evi’nde gerçekleştirildi. Söyleşi konuğu Muhammed Emin Yıldırım Hoca olan programa, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Av. Ramazan Öztürk, Gönülver Derneği Başkanı Gülbahar Durmuş, Tenzile Erdoğan sevgi evi müdürü, Geleceğe Elver Projesi lider gençlerinin yakınları ile çok sayıda Pendikli bayan katıldı.

 
Hz. Peygamber konulu röportaj videosu yoğun alkış aldı
Programda Geleceğe Elver Projesi gençlerinin Pendik caddelerinde gezerek gerçekleştirdiği ‘Hz. Peygamber konulu’ röportaj videosu, salonu hınca hınç dolduran kalabalık tarafından yoğun alkış aldı.
Gönülver Başkanı Durmuş teşekkür etti
Programda konuşan Gönülver Derneği Başkanı Gülbahar Durmuş, Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli Geleceği Elver Projesi’nin çok önemli etkinliklere imza attığını belirterek, bu projeye emeği geçen herkese teşekkür etti. Belediye Başkan Yardımcısı Öztürk de yaptığı konuşmada , gelecek nesillerin ahlaki konuda daha iyi yetişmesi için gerçekleştirilen projenin önemine değindi.
“Her insan başka bir insanın imtihanıdır “
Söyleşinin konuğu Muhammed Emin Yıldırım Hoca, insanlığın ölçüsü Hz. Peygamber’i ve tarihte yaşamış örnek kadın şahsiyetleri anlatarak, tı. Yıldırım, “Yarın biz sorguya çekileceğimiz zaman ben çok iyi bir Müslüman olacaktım ama filancası bana mani oldu diyerek hesaptan kurtulacağımızı mı sanıyoruz. Biz karşımızdakine göre şekillenen bir tavırdan bir ahlaktan bahsedemeyiz. Biz Peygamberi ahlak ile ahlaklanmalıyız” dedi
Tarihteki dört örnek kadını anlattı
Salonu dolduran çoğu kadın olan kalabalığa gerçekleştirdiği sohbette Yıldırım, “Hz. Peygamberin bahsettiği 4 örnek kadını iyi tanıyarak onların ahlaklarıyla ahlaklanmalısınız. Bunlar Hz. Muhammed’in belirttiğine göre, Hz. Musa’nın Halası Hz. Asiye, Hz İsa’nın annesi Hz. Meryem, Hz. Muhammed’in ilk eşi Hz. Hatice ve Hz. Peygamber’in kızı ehli beytin annesi olan Hz. Fatıma’dır” dedi.
Program, ilahiler okunması ve ödül töreninin ardından sona erdi.

📆 14 Nisan 2015 Salı 13:39   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR