MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Etkinlikler, Gençlik, Genel, Manşet, Toplum » I.Uluslararası Çocuk Edebiyatı Sempozyumu ve Avrasya Çocuk Şiirleri Şöleni
I.Uluslararası Çocuk Edebiyatı Sempozyumu ve Avrasya Çocuk Şiirleri Şöleni

Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yazarları Birliği tarafından düzenlenen Avrasya Çocuk Şiirleri Şöleni İstanbul’da yapıldı. Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yazarları Birliği tarafından düzenlenen Avrasya Çocuk Şiirleri Şöleni’nde Almanya, Azerbaycan, Özbekistan, Rusya, Tuva Cumhuriyeti ve Türkiye’den çocuk şiirleri yazan şairler, kendi yazdıkları şiir ve çocuk şarkılarından örnekler seslendirdi.

 
Şölene Azerbaycan’dan Geşem Necefzade, Özbekistan’dan Tahir Kahhar, Tuva Cumhuriyeti’nden Ekaterina Chamzyryn, Rusya’dan Zhanna Yusha, Almanya’dan Yücel Feyzioğlu, Türkiye’den Nurullah Genç, Tacettin Şimşek, Bican Veysel Yıldız, Vural Eyikan, Bestami Yazgan, Abdulkerim Dinç, Âşık Mustafa Aladağ, Filiz Çelik Doğru, Mehmet Akpınar, Gülay Sormageç, Ali Hakkoymaz, Ahmet Fidan, Ersoy İspir, Sevim Yakıcı davet edildi. Şölene katılan şairler, kendi yazdıkları çocuk şiirlerinden ve çocuk şarkılarından örnekler seslendirdiler.

 
Programda bazı ilkler de yaşandı. Nurullah Genç, Tacettin Şimşek, Ahmet Fidan ve Ali Hakkoymaz ilk kez bir çocuk gitaristin canlı müziği eşliğinde şiirlerini seslendirdiler. Osmangazi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Zehra Çelik ünlü şairlere gitarıyla eşlik etti. Vural Eyikan ilk kez yapılan mehter marşı tarzında bestelenmiş çocuk şarkılarından iki örnek seslendirdi. Âşık Mustafa Aladağ yine ilk kez âşık tarzında bestelenmiş çocuk şarkısı örneği türküler söyledi. Yücel Feyzioğlu da kendi yazdığı masallardan birini anlattı.

 
Maltepe Osmangazi İmam Hatip Ortaokulu ile Anadolu Eğitim Kültür Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı AKSEV’in de paydaş olarak destek verdiği Avrasya Çocuk Şiirleri Şöleni, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Maltepe Yerleşkesi konferans salonunda yapıldı.

 
Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Yazarları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bican Veysel Yıldız, açış konuşmasında “Savaş, zulüm, açlık, göç başta olmak üzere insanlığın yaşayabileceği kötülük adına ne varsa bugün onların hepsini yaşıyoruz. Dünyanın yaşadığı bunca sorunun temelinde yatan sebeplerden birisi de devletleri ve örgütleri yönetenlerin şiirden, masaldan, sanattan, edebiyattan uzak olmalarıdır. Masalsız büyüyen çocuklar, dünyamızı kana buluyor.

 

Kan ve barut kokan böyle bir dünyada çocuklarımızı şiirin, sanatın, edebiyatın güzellikleri ile tanıştırma zorunluluğumuz daha çok artmıştır. Sanatı ve edebiyatı olmayan medeniyet olamaz. Medeniyetini oluşturamayan toplumlar ise huzuru, mutluluğu ve başarıyı yakalayamazlar. Biz meseleye buradan bakıyoruz ve bu yüzden sanat ve edebiyat mücadelemizi bütün güçlüklere rağmen sürdürmeye gayret ediyoruz. Destek olanlara şükranlarımızı sunuyorum. Şiirleri ile şölenimizi şenlendiren şairlerimize, masallarıyla bizi güzelliklere taşıyan yazarlarımıza şarkılarıyla güzel yarınların bestesini yapan dostlarımıza saygılar sunuyorum.” dedi.

 
Anadolu Eğitim Kültür Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı Başkanı Bahattin BUĞDAY, şölenle ilgili olarak vakıflarının eğitim hizmetlerine verdiği önemin diğer faaliyet alanlarından çok daha önemsediklerini ve yapılan çalışmanın da bunun neticesi olduğunu belirtti.

📆 17 Kasım 2014 Pazartesi 10:50   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR