MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Beykoz, Büyükşehir, Flaş, Genel, Manşet, Toplum » İBB MECLİSİ, BAĞIMLILIKLA MÜCADELE VE TOPLUMSAL EŞİTLİK KONUSUNDA UZLAŞTI
İBB MECLİSİ, BAĞIMLILIKLA MÜCADELE VE TOPLUMSAL EŞİTLİK KONUSUNDA UZLAŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı toplantılarının 3. birleşimi Saraçhane belediye binasındaki meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda bağımlılıkla mücadele isminin Sosyal Hizmetler Komisyonu’na eklenmesi, toplumsal cinsiyet eşitliği için ortak çalışılması konusunda fikir birliğine varıldı.

Sosyal medya mecraları üzerinden canlı yayınlanan toplantıya sosyal medya kullanıcıları da yoğun ilgi gösterdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Meclisi’nin canlı yayınlanan Pazartesi ve Çarşamba günkü toplantıları, sosyal ağlarda toplam 3,5 milyon kişi tarafından izlendiğini Twitter üzerinden paylaştı.

İBB Meclisi’nde dün Cumhuriyet Halk Partisi tarafından verilen Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu kurulması teklifleri oy çokluğuyla kabul edilmemişti.

Bugünkü toplantıda söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Tevfik Göksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin geçmişten günümüze bağımlılıkla mücadele konusunda Yeşilay ile çok ciddi çalışmalar ve protokoller yaptığını belirterek, “Türkiye ve dünyaya örnek teşkil edecek olan Büyükçekmece, Arnavutköy ve Beykoz Bağımlılıkla Mücadele Rehabilitasyon Merkezleri yapıldı, yapılıyor” dedi.

Tevfik Göksu, bu çerçevede Mayıs ayı toplantısında AK Parti’nin İBB teşkilat yapısında bir değişiklik yapılarak Bağımlılıkla Mücadele ve Rehabilitasyon Daire Başkanlığı kurulmasını teklif edeceklerini söyledi.

Yine Mayıs ayında, var olan Sosyal Hizmetler Komisyonu’nun adının Bağımlılıkla Mücadele Rehabilitasyon ve Sosyal Hizmetler Komisyonu olarak değiştirilmesini ifade eden Göksu, ayrıca bağımlılıkla mücadele ve rehabilitasyon için içinde uzmanların da yer aldığı bir araştırma komisyonu kurulmasını teklif edeceklerini dile getirdi.

İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı da İBB’nin geçmişte uyuşturucuyla çok ciddi mücadele yürüttüğünü bildiklerini belirterek, “Biz bu yapılanlara sahip çıkıp üstüne daha fazlasını yapacağız. İstanbul’da İstanbul halkının gerçek sorunlarına gerçek çözümler üreten gerçek komisyon çalışmaları istiyoruz. AK Parti Grubu önümüzdeki ay bu komisyonları ve daire başkanlığı kurulmasını önersin. Biz de tam destek vereceğiz. Bu komisyonlar nasıl çalıştırılırmış hep birlikte göstereceğiz. Her türlü bağımlılıkla sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

BAŞKAN İMAMOĞLU: “KARŞILIKLI DOĞRUYU BULMA ÇABASI GÜZEL BİR NETİCE VERDİ”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, görüşmelerin sonunda uyuşturucuyla mücadele edilmesi gibi çok önemli bir konuda ortak kanaatin olgunlaşmasını çok önemsediğini belirterek, şu açıklamayı yaptı;

“Karşılıklı mütalaa ve doğruyu bulma çabası bugün güzel bir netice vermiştir. Dün yapılan öneri güzel bir noktaya gelmiştir. Komisyon ismi her iki grubun da savunduğu bir tezle birleştirilmiş bir isme dönüştürülecektir. Oluşan duyarlılık güzeldir. Aynı anlayışı toplumun şu anda en fazla gündemde tutması gereken cinsiyet eşitliği konusunda da yaparak, teklif edilen Cinsiyet Eşitliği Komisyonunu önerisini gruplar olarak tartışarak meclise taşıyabilirsiniz diye düşünüyorum. Talep edilen şey doğru olduğu taktirde uzlaşmayla iyi netice verdiğini bir kez daha yaşadık.”

İMAMOĞLU: “TOPLUMSAL EŞİTLİK KONUSUNDA ÇOK HIZLI TEDBİRLER ALMALIYIZ”

Toplantıda söz alan İBB Meclisi Kadın Aile ve Çocuk Komisyonu Başkanı Makbule Hacıkasımoğlu, son olarak Küçükçekmece’de yaşanan taciz olaylarının bir daha yaşanmaması için eğitim ve kültürel alanlarda yapılması gereken çalışmaları komisyon olarak hazırlayıp gündeme getireceklerini söyledi.

Küçükçekmece benzeri olayların İstanbul’da artarak yaşanıyor olmasından duydukları üzüntüyü ifade eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da “Bununla ilgili çok hızlı tedbirler alınması konusunda el birliğiyle çok hızlı çalışmamız gerektiğinin altını çiziyorum. İlgilenecek çok gerçek konularımız var. Gerçek olmayan ve popülizme dönük işlerden sıyrılıp bu işlere odaklanmamızın şehrimize ve aile yaşamımıza çok faydalı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

“İBB SARAÇHANE BİNASI TOPLUMLA İÇ İÇE OLACAK”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasının anıt özelliğini koruyarak, demokratik kavramlar çerçevesinde bu yapının toplumla iç içe olması için çalışma da yaptıklarını açıkladı. 
Meclis ihtisas komisyonlarına yeni mekanlar oluşturulması da dahil, ekonomiden sosyal hayata kadar bu yapı altında emek ve iş üreten boyuta taşıyacaklarını dile getiren İmamoğlu, “Bu çalışmayı yaparken bütün fikirleri alarak en doğru kararı vereceğiz. Kurumsal işleyişimizde de birçok değişiklik olacaktır. Bütün duyarlılıklara cevap veren, yenilikçi, 21. yüzyıl belediyeciliğine uygun birçok kavramı buraya taşıyacağız. Her türlü yeniliğe de açığız” dedi.

MEMURLARIN SOSYAL DENGE TAZMİNATI SÖZLEŞMESİ OYBİRLİĞİYLE ONAYLANDI

İBB Meclisi toplantısında, Başkan İmamoğlu’na ilgili sendika ile memurlara yönelik Sosyal Denge Tazminatı Sözleşmesi imzalama yetkisi verilmesi, oy birliğiyle onaylandı. Nisan ayından itibaren geçerli olacak sosyal denge tazminatının kanunda belirtilen en üst tavandan verilmesi karara bağlanmış oldu.

Birleşimde ayrıca İBB Meclisi Denetim Komisyonu’nun raporu oy birliğiyle onaylandı. İBB Hal Müdürlüğü’ne de İsrafil Aydın’ın atandığının bilgisi verildi.

GÜNCEL HABERLER

İBB MECLİSİ, İBB VE İETT’NİN 2018 YILI FAALİYET RAPORLARINI ONAYLADIİBB MECLİSİ, BAĞIMLILIKLA MÜCADELE VE TOPLUMSAL EŞİTLİK KONUSUNDA UZLAŞTIKAMUOYUNU BİLGİLENDİRME AÇIKLAMASIİBB HAVAİST GÜZERGAHLARINDA DEĞİŞİKLİK YAPILDIİBB ÇANAKKALE MİLLİ BİLİNÇ İZCİ KAMPI, 57. ALAY YÜRÜYÜŞÜ İLE TAMAMLADIÇOCUK VE GENÇLER, OMURİLİK FELÇLİLERİ İÇİN KOŞACAKBAŞKAN İMAMOĞLU, AYASOFYA MEYDANI’NDA DÜNYANIN EN BÜYÜK LALE HALISININ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİBAŞKAN EKREM İMAMOĞLU İBB KOŞUSU’NU İZLEDİİBB ŞEHİR TİYATROLARI’NIN YENİ OYUNU “MAVİ KUŞ” SEYİRCİYLE BULUŞUYORİBB MECLİSİ İHTİSAS KOMİSYONLARINI SEÇTİŞİDDET GÖREN SOKAK KÖPEĞİ İBB TEPEÖREN SAHİPSİZ HAYVAN BAKIMEVİ’NDEKİ TEDAVİSİNİN ARDINDAN SAHİPLENDİRİLDİİSTANBUL’DA ‘ÜNİLİG KÜREK VE DRAGON BOT YARIŞLARI’ HEYECANI YAŞANDI


📆 26 Nisan 2019 Cuma 00:09   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR