
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yolsuzluk soruşturması sürüyor. İETT Genel Müdürü İrfan Demet’in de aralarında bulunduğu 25 kişi ile ilgili gözaltı kararı verildi. Son operasyonla birlikte soruşturmada toplam şüpheli sayısı 355 oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik soruşturmalar devam ederken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı salı günü İstanbul Asfalt Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. (İSFALT) ve İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel (İETT) İşletmeleri Umum Müdürlüğü’ndeki bazı ihalelere ‘fesat karıştırıldığı’ iddiasıyla 25 kişi hakkında daha gözaltı kararı verdi.
Hakkında gözaltı kararı verilen 25 kişi arasında İETT Genel Müdürü İrfan Demet de yer alıyor.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından suç örgütü lideri olduğu iddia edilen ‘Aziz İhsan Aktaş’ın suç örgütüne’ yönelik yürütülen soruşturma kapsamında altı ilde operasyon düzenlendi.
İstanbul, Antalya, Çanakkale, Trabzon, Bursa ve Giresun’da gerçekleşen operasyonlarda şu ana kadar 20 kişi gözaltına alındı. Diğer beş kişinin yakalama çalışmaları devam ediyor.

Bir yanıt yazın