MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Büyükşehir, Genel, Manşet, Toplum » İGDAŞ KADIN ÇALIŞAN ORANIYLA SEKTÖRÜN LİDERİ
İGDAŞ KADIN ÇALIŞAN ORANIYLA SEKTÖRÜN LİDERİ

İBB iştiraki İGDAŞ, “Enerji Sektöründe Kadın Olmak Sempozyumu”na ev sahipliği yaptı.

Yüzde 12,5 kadın çalışan oranıyla hem sektör ortalamasını yükselten hem de diğer şirketlere örnek olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İGDAŞ, kurumsal olarak konuya verdiği önemi, gerçekleşmesi için öncülük ettiği sempozyumla tekrar gösterdi.
Enerji Sektörü Kadınları Paylaşım ve Dayanışma Platformu tarafından ilki organize edilen sempozyum İGDAŞ Genel Müdürlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Sempozyuma, enerji sektöründe 25 farklı şirketten kadın çalışan katıldı.

-İLHAM VEREN HİKAYELER ÇOĞALSIN-
Türkiye ve dünyada enerji sektöründe kadınların yaşadığı ortak sorunların ele alındığı sempozyumda, Deloitte’un Mart ayında yayınladığı, ‘Türkiye’de kadınları enerji sektörüne çekmek ve kariyer yolunda desteklemek’ temalı rapordan veriler ele alındı. Kadınlar bu rapora göre; yönetim ekiplerinde daha çok kadın olmasını, toplumsal cinsiyet eşitliğine uygun uygulamaların yaygınlaşmasını istiyor. Kadınların beklentileri arasında daha esnek çalışma koşullarının ve rahat çalışma mekanlarının oluşturulması da öne çıkan başlıklar arasında yer alıyor. Yeni kadın liderler için mentorluk programlarının (deneyimli ve konusunda uzman) uygulanması yönünde genel bir beklenti olduğunu da ortaya koyan raporun sonuçları arasından sempozyumda en çok üzerinde durulan madde, sektördeki kadınların, kendilerine de ilham veren, başarı hikayelerinin yayılması ve artırılmasına yönelik talep oldu.

📆 20 Eylül 2018 Perşembe 12:11   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR