MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Dünyadan, Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » İran ile Maltepe kültürel işbirliği yapacak
İran ile Maltepe kültürel işbirliği yapacak

İspanya, Çin, Bulgaristan, Almanya ve Japonya gibi birçok ülkeyle işbirliği içerisinde olan Maltepe Belediyesi, kapılarını İran’a da açmaya hazırlanıyor. İran’la, Maltepe arasında özellikle kültürel alanda işbirliği yapılması planlanıyor. 

 

Türkiye’ye 3 ay önce gelen İran İslam Cumhuriyeti Kültür Ataşesi Abdulreza Rashed, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ı makamında ziyaret etti. İkili görüşmede Abdulreza Rashed, “İranla Türkiye iki dost ülke. Barış ve dostluk içerisinde uzun yıllar boyunca beraber yaşadık. Politik alanda bazen çatışmalar olsa da, onların geçici olduğunu biliyor ve gözlüyoruz. Maltepe Belediyesi ile işbirliğine hazırız. Özellikle kültürel alandaki çalışmaların 2 ülke arasındaki kültürel bağları daha da güçlendirecektir” dedi.

 

“İLİŞKİLERİ İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ise, “Biz İran’la dostluk köprülerinin gelişmesi, kültürel bağların güçlendirilmesi için çalışıyoruz. Komşu İran’la ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. O nedenle biz Maltepe’nin kapılarını dünyaya açarken, İranlı kardeşlerimizle de yakınlaşmak istiyoruz. Bunu kardeş kent projesiyle ve kültür haftasıyla ileriye taşıyabiliriz. Kardeşlik bağlarını pekiştirmemiz lazım” diye konuştu.

 

Başkan Kılıç, 23-25 Ekim tarihlerinde dünyanın değişik ülkelerinde 200’e yakın belediye başkanını Maltepe’de bir araya getireceklerini belirterek, İran’dan da belediye başkanlarını bu toplantıya davet etti. Görüşmenin ardından İranlı hatem sanatçısı Hadi Chabook tarafından yapılan eserler, konuk ataşe tarafından Başkan Kılıç’a hediye edildi.

📆 03 Temmuz 2015 Cuma 11:06   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR