MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Genel, Toplum » Işık Üniversitesi Valensiya’da
Işık Üniversitesi Valensiya’da

Yaratıcı Endüstrilerde Sürdürülebilir Pazarlama ve Medya Projesinin Son Toplantısı Valensiya’da Gerçekleşti.

Türkiye’den sadece Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi’nin ortak olarak yer aldığı Yaratıcı Endüstrilerde Sürdürülebilir Pazarlama ve Medya (Sustainability, Green Marketing & Media) projesinin son çalışma toplantısı Valencia’da proje ortaklarından AIDO’nun ev sahipliğinde yapıldı.

İki yıl süren ve 30 Eylül 2015 tarihinde sonlanacak olan proje, temel olarak Sürdürülebilirlik ve Sürdürülebilir Pazarlamaya yönelik oyunların yanı sıra yeni eğitim ve öğrenme materyalleri geliştirmeyi de amaçlıyor.

ÜNİVERSİTE VE İŞ YAŞAMINI BİR ARAYA GETİREN PROJE

Proje ortakları, üniversite ve iş yaşamını bir araya getiren proje için deneyimlerini paylaşmak üzere bir araya geldi. Stivako (Hollanda) ve IGS Lyon (Fransa) teknik ve mesleki eğitimde, Işık Üniversitesi yükseköğretimde, GA (Danimarka) işveren birliği, Dienstencentrum (Hollanda) ve Cubion (Danimarka) danışmanlık firmaları ve Aido (İspanya) endüstride araştırma ve teknik eğitim firması olarak, proje üretmek için dört ana konuda uzmanlıklarını birleştirdiler. Bu konular; eğitim-pedagoji, yaratıcı endüstriler ve medya, sürdürülebilirlik, sürdürülebilir kalkınma ve kurumsal sosyal sorumluluk, yeşil pazarlama.

“DURUM ANALİZİ ANKETLERİNİ ENDÜSTRİYEL TASARIM BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ İLE YAPTIK”

Proje ile neyi amaçladıklarını anlatan FMV Işık Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gamze KARAYAZ, “Projemizdeki amaçlarımız iki kısımda ele alınabilir: Birincisi ortakların uzmanlıklarıyla, KOBİ’lere sürdürülebilirlik ve yeşil pazarlama konusunda rekabetçi bilgi sağlayacak materyali üretmek ve ikincisi yine sürdürülebilirlik konusunda mesleki ve yüksekokul öğrencilerine yönelik farkındalık yaratmak için eğitim amaçlı somut çıktılar üretmektir.
Bu amaçlara ulaşmak için meslek birliklerine, işveren birliklerine, yaratıcı endüstrilere eleman yetiştiren öğrenim kurumlarına (Işık Üniversitesi olarak durum analizi anketlerinin büyük bir kısmını endüstriyel tasarım bölümü öğrencileri ile yaptık) ve bu sektörde çalışan firmalara uygulanan anket sonuçları; ortaklar ile paylaşıldı. Analiz sonucu yapılan tespitlere göre diğer tüm katılımcı ülkeler, mevcut ortaklardan biri tarafından tasarlanmış olan ve bu konuda farkındalığı arttırmayı amaçlayan “Sustaingame” sürdürülebilirlik oyununun ülkesel önceliklere göre adaptasyonunu ve yerel dile çevrimini yaptılar. İlk aşamada her ülke farklı temalarda bir mağaza oluşturdu. İlgili tema temelinde sürdürülebilirlik konusunda, hem yerel dilde hem de ortak çalışma dili olan İngilizce dilinde sorular hazırlandı. Tema olarak Türkiye mağazasında tasarımı (mücevher, ev eşyası ve benzeri ürün tasarım ve üretim olacak şekilde) seçtik.

“ÜRETİLEN MATERYALLER, TOPLUMUN DAHA GENİŞ KESİMLERİNDE FARKINDALIK YARATMALI”

Oyunun ikinci aşamasında ise, KOBİ’lere yönelik bir pazarlama farkındalık ve eğitim alanı yaratılması planlandı. Üretilen materyaller, toplumun daha geniş kesimlerinde bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla; firmalar, medya, STK’lar, meslek birlikleri ve isteyen kurumlarla da paylaşılacak. Yeşil pazarlama eğitim materyalleri geliştirilip, değişik hedef gruplarına göre seviyeleri ayarlandıktan ve son halini aldıktan sonra, katılımcı ortaklar tarafından istekli KOBİ’lere verilecek eğitimlerle uygunluğu test edilecek. Verilen eğitimin hedefi, KOBİ’lerin yeşil pazarlama ilkeleriyle ürünlerinin bu özelliklerini ortaya çıkarmalarında ve pazarlama faaliyetlerinde bunu bir avantaj olarak kullanarak, rekabetçi avantajlarını artırmaktır. Son aşamada ise amaç, hedeflere ulaşılıp ulaşılmadığının ülke bazında değerlendirilip, çıktılarda gerekli değişiklik ve düzenlemeleri yaparak, projenin son halini tüm paydaşlara ulaştırmaktır.

“BİLGİNİN NASIL KULLANILACAĞI ÖĞRETİLMELİ”

Sadece bilgiye ulaşmak yeterli olmadığından sürdürülebilirlik ile ilgili bilginin nasıl kullanılacağı da öğretilmelidir. Ülkemizdeki değişik disiplinlerde eğitim gören ve mezun olduktan sonra kendi işini kuran öğrencilerimizin karşılaştığı sorunlardan bir tanesi de ürünlerini pazarlamada yaşadıkları sıkıntılardır. Yurtdışına açılmak isteyen veya iş yapan bir KOBİ, “yeşil” ve “sürdürülebilirlik” konusunda etiket, sertifika, belge gibi yerel düzenlemeler ve taleplerle karşılaşmaktadır. Farkındalığın ülkemizde de yaygınlaştırılması açısından yürüttüğümüz bu sürdürülebilirlik projesinin sonuçları, KOBİ’lerimize ve öğrencilerimize önemli katkılar sağlayacaktır.“ dedi.

📆 18 Ağustos 2015 Salı 10:56   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR