MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, Manşet, Toplum » İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Bir İlk
İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Bir İlk

Etik ve İtibar Derneği “TEİD”e Üye İlk Üniversite Oldu

İstanbul Bilgi Üniversitesi, kendi alanında bir ilki gerçekleştirerek Etik ve İtibar Derneği TEİD’e üye oldu. BİLGİ, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen kurumlarıyla aynı evrensel iş etiği ilkelerine imza attı

İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2010 yılında Türkiye’nin önde gelen şirketleri tarafından kurulan ve iş etiğini kurumların yapı taşlarından biri haline getirmeyi amaçlayan Etik ve İtibar Derneği TEİD’e üye oldu. Eğitim alanında TEİD’e üye ilk kurum olan BİLGİ, uluslararası etik değerlere bağlılığını bir kez daha gösterdi.

 

Ocak 2015 itibarıyla derneğin resmi üyesi olan BİLGİ, iş etiği politikası oluşturma ve uygulamanın yanı sıra, etik değerlerin kurumun tüm idari ve ticari fonksiyonları tarafından benimsenmesi ve bir iş yapma biçimi haline getirilmesi amacıyla TEİD’in ilkelerini kabul etti.

 

TEİD, Türkiye Cumhuriyeti’nin Birleşmiş Milletler ve OECD nezdinde taraf olduğu yolsuzlukla mücadele anlaşmalarının hayata geçirilmesinde özel sektör koordinasyonu görevini sürdürmektedir. Etik risklerin yönetimi alanında dünyada var olan literatürün Türkiye’ye taşınmasına aracılık eden TEİD üyeliğiyle üniversite; bu alanda dünyanın önde gelen global kurumları tarafından kabul gören TRACE sertifikasını da kazandı.

 

Evrensel iş etiği ilkelerinin toplumun her kesiminde benimsenmesi ve uygulanmasını amaçlayan TEİD’in diğer üyeleri arasında, Sabancı Holding, Anadolu Endüstri Holding, Borusan Holding, Akbank, Türkiye İş Bankası, Doğuş Grubu, Turkcell’in yanı sıra Hewlett Packard, Coca Cola, Bosch, Philips gibi uluslararası markalar yer alıyor.

 

TEİD Etik Beyanı

Ø Tüm faaliyetlerimizde Türkiye Cumhuriyeti Anayasası başta olmak üzere tabi olduğumuz tüm ulusal mevzuata ve Türkiye Cumhuriyeti’nin taraf olduğu tüm uluslararası anlaşmalar ve düzenlemelere uyarız.

Ø Açıkladığımız beyan ve sunduğumuz raporların gerçeğe uygun olması için gerekli titizliği gösterir, konu olan bilgileri doğru, anlaşılabilir biçimde ve zamanında sunarız.

Ø Doğruluk ve şeffaflığı, tüm iş süreçlerimizde ve ilişkilerimizde öncelikli değerlerimiz olarak kabul ederiz.

Ø İş etiğinin yazılı kurum kültürümüzün yapı taşı haline gelmesi için azami gayret ve özeni gösteririz.

Ø Çalışanlarımızı çıkar çatışmalarından uzak tutacak bilinç, kural ve uygulamalarla donatır, mevcut görevlerinden yararlanarak kişisel çıkar sağlamalarını yasaklar ve denetleriz.

Ø Çalışanlarımızın tarafsız karar ve davranışlarını etkileyecek hediyeler almasını ve aynı amaçla hediye vermelerini yasaklarız.

Ø Faaliyet ve işlemlerimizi yürütürken, her türlü kamu kurum ve kuruluşu, idari oluşum, sivil toplum örgütü ve siyasi partiler ile herhangi bir menfaat beklentisi olmaksızın eşit mesafede yer alırız.

Ø İşlemlerimizde yolsuzluklara yol açmayız, göz yummayız ve yolsuzluğa karşı mücadele ederiz.

Ø Haksız rekabette bulunmaz, adil rekabetin ve tüketici haklarının korunmasını gözetir, tüm uygulamalarımızı bu yönde geliştiririz.

Ø Kayıt dışı istihdamda bulunmayız; işçi sağlığı ve güvenliğini gözetir, gençlerin, kadınların ve engellilerin adil istihdamını destekleriz.

Ø Ekonomik ve sosyal kalkınmaya katkıda bulunacak çalışmaları destekleriz.

Ø Bütün bu iş etiği ilke, anlayış ve uygulamalarımızın iş ortaklarımız ve tedarikçilerimiz dâhil tüm etki alanlarımıza yayılmasını sağlayacak uygulamalar geliştiririz.

Ø Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi‘nin de özünü oluşturan 10 temel ilkeye olan desteğimizi beyan eder, bu ilkelere uymaktaki gönüllülüğümüzü idari yapımız ve şirket politikalarımıza yansıtırız.

 

TEİD’in bağlı olduğu uluslararası ortaklıklar ve üyelikler

· TRACE International Türkiye temsilciliği

· Global Ethics Network Bölge Temsilciliği

· European Business Ethics Network üyeliği

· Basel Institute on Governance çalışma grubu üyeliği

· OECD Yolsuzlukla Mücadele çalışma grubu ve bölgesel danışma kurulu üyeliği

BİLGİ’nin Eğitim Kalitesi Tescilleniyor

İstanbul Bilgi Üniversitesi, UC Berkeley, Stanford gibi dünyanın en iyi üniversitelerinin sahip olduğu Western Association for Schools and Colleges(WASC – Batı Okullar ve Kolejler Birliği) akreditasyonunda ilk aşamayı da başarıyla tamamladı. Bağımsız uzmanlar tarafından titizlikle yürütülen zorlu bir sürece dahil olan BİLGİ, tam akreditasyon başvurusu için yeterli bulundu. WASC akreditasyon süreci tamamlandığında BİLGİ, dünyanın en iyi üniversiteleriyle aynı kurumsal standartlara sahip olduğu uluslararası olarak tescillenmiş Türkiye’deki tek üniversite olacak.

📆 04 Şubat 2015 Çarşamba 10:55   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR