MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » İstanbul riski azaltma konusunda doğru yolda ilerliyor
İstanbul riski azaltma konusunda doğru yolda ilerliyor

Deprem Güvenliği Araştırma Merkezi GeoHazards International:
“İstanbul riski azaltma konusunda doğru yolda ilerliyor”

 

Deprem güvenliği üzerine çalışmalar yapan Geohazards International adlı kuruluş Nepal’i inceledi. Kuruluşa göre Peru, Endonezya, ve Haiti riskli bölgeler arasında. İstanbul ise riski azaltmak için doğru yolda ilerliyor.

 

Amerika merkezli kar amacı gütmeyen kuruluş Nepal civarında ortalama 75 yılda şiddetli depremler yaşandığını açıkladı. Geohazards Nisan ayında yaptığı güncellemede Katmandu vadisinin zemin yapısını insan yoğunluğu ve kötü yapılaşma nedeniyle büyük risk altında olduğunu belirtmişti. Kuruluşun başkanı Brian Tucker, Peru’nun başkenti Lima Endoznezya’nın Padang kenti ve Haiti’nin de aynı sorunlar nedeniyle risk altında olduğunu söyledi.
“İstanbul bu konuda iyi iş çıkardı”
Tucker, Türkiye’de ise Kuzey Anadolu fay hattına dikkat çekti. 1999’daki İzmit ve Düzce depremlerinde on binlerce kişi hayatını kaybetmişti. Türkiye’deki bir sonraki büyük depremin İstanbul ya da yakınlarında beklendiğini bir kez daha vurguladı. Ayrıca alınan önlemlere dikkat çekti. “İstanbul inşaat yönetmelikleri konusunda en sıkı yerlerden biri. İstanbul’un bu konuda iyi iş çıkardığını düşünüyorum” dedi.

 
İstanbul dünyaya örnek olacak modellerle depreme hazırlanıyor

 
İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında İstanbul’u depreme hazırlayan İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB), başta okullar ve hastaneler olmak üzere kamu binalarını depreme karşı yeniden yapıyor ve güçlendiriyor. Proje kapsamında bugüne kadar toplam 1175 kamu binası güçlendirildi ve yeniden yapıldı. Güvenli Yaşam Eğitimleri kapsamında 825 bin kişiye eğitim verildi. 6,5 milyon kişiye Güvenli Yaşam Eğitimleri kapsamında eğitim materyalleri ulaştırıldı.

📆 29 Nisan 2015 Çarşamba 16:35   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR