MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Gençlik, Genel, Manşet, Toplum » İstanbul’da 80 bin öğrenciye ulaşılacak!
İstanbul’da 80 bin öğrenciye ulaşılacak!

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile başlatılan, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM)’de öğrencilerin eğitimlerine başlanıyor. Şubat ayından itibaren devam eden eğitimler ile bağımlılıklarla mücadele konusunda bilinçlendirilen eğitimciler 20 Mayıs itibari ile öğrencilerini eğitmeye başladı. Proje ile İstanbul’da 80 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Sağlıklı ve bağımlılıklar konusunda bilinçlendirilmiş bir nesil oluşmasına zemin hazırlamak amacı ile başlatılan “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM)” kapsamında pilot şehir seçilen İstanbul’da eğitmen eğitimleri tamamlandı. Program kapsamında 39 ilçede bulunan 42 formatör vasıtasıyla 507 lisede 830 rehber öğretmene eğitim verildi.

20 Mayıs’ta öğrencilere rehber öğretmenleri vasıtasıyla eğitim verilmeye başlanıldı ve bu eğitimler bu dönem için bir ay süreyle devam edecek. Rehber öğretmenler aracılığıyla pilot ilçe İstanbul’da yaklaşık 80 bin öğrencinin bağımlılıklar konusunda bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

Bağımlılıkla mücadelede yaş gruplarına uygun eğitim programları geliştiriliyor

Gelecek nesillerin sağlıklı yetişmesine katkı sağlayacak TBM Programında, hedef kitleye uygun eğitim modülleri geliştirilerek her yaş grubunda farkındalığın artırılması amaçlanıyor.

Rehber öğretmenlere 5 ana başlıkta eğitimler verildi. Bunlar;  1- Tütün Bağımlılığı  2- Alkol Bağımlılığı 3- Madde Bağımlılığı 4- Teknoloji Bağımlılığı 5- Sağlıklı Yaşam.  Türkiye Yeşilay Cemiyeti, eğitimde kullanılacak tüm materyalleri (alan kitapları, sunumlar, eğitim videoları, öğrenci broşürleri, ölçme araçları, rapor formatları, etkileşimli içerikler ve yaş gruplarına yönelik uygulama planları) formatörlere gönderildi. 20 Mayıs itibari ile de öğrenci eğitimleri başlıyor. Haziran ayında eğitimlerde elde edilen tüm veriler Yeşilay tarafından değerlendirilecek. Eğitim çalışmalarını daha etkin kılacak güncellemeler yapılacak.

Yeni eğitim – öğretim dönemi ile birlikte, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı(TBM)’nın ülke geneline yayılması ve Türkiye’nin her noktasında çocuklarla ve gençlerle buluşturulması hedefleniyor.

📆 21 Mayıs 2014 Çarşamba 16:42   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR