MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Büyükşehir, Genel, Manşet, Toplum » İSTANBUL’UN İKİ BAŞKANI BASIN EKİBİYLE BULUŞTU
İSTANBUL’UN İKİ BAŞKANI BASIN EKİBİYLE BULUŞTU

Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş ve yeni Başkan Mevlüt Uysal, yıllardır hizmet veren Basın Danışmanlığı ekibi ve belediye muhabirleriyle buluştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a ‘Hayırlı Olsun’ ziyaretine gelen bir önceki İBB Başkanı Kadir Topbaş, ziyaret sonrasında yıllardır hizmet veren Basın Danışmanlığı ekibi ve belediye muhabirleriyle buluştu. Topbaş, kendisine 13,5 yıl boyunca hizmet veren Basın Danışmanlığı ekibi ile belediye muhabirlerine teşekkür ederek veda etti.

Buluşmada konuşan Başkan Mevlüt Uysal, Kadir Topbaş’a ziyareti için teşekkür ederek “Sayın Kadir Topbaş yıllardır çalıştığı Basın Danışmanlığındaki arkadaşları ve basın mensuplarıyla vedalaşmak istedi. Kendisine hem şahsım, hem sizler adına teşekkür ediyorum” dedi.

Belediyeciliğe ve İstanbul’a yabancı olmadığını hatırlatan Mevlüt Uysal, şöyle konuştu; “Başakşehir gibi hızla büyüyen ve çok işi olan bir belediyede başkandım. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında bir sürprizle karşılaşmadım. Sizler de başkanlığım dönemimde çok sürprizle karşılaşmayacaksınız. Ancak, önce mevcudu gözlemleyip, sonra önceliklerimizi ve yapacaklarımızı konuşmak daha doğru olur. Kadir abimizle de İBB Başkanlığı boyunca ilçe belediye başkanı olarak birçok işte beraberce çalıştık, istişare ettik.”

İstanbul’un Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olduğunun altını çizen Başkan Uysal, “İstanbul’da bizim attığımız her adımın, sizin yaptığınız her haberin ve yazının Türkiye ve dünya tarafından takip edildiğini bilirsek çok problem yaşamayacağımızı düşünüyorum. İstanbul’un önceliği ulaşım olmak zorunda. Devam eden yatırımlarla öncelikle ele alınması gereken projeleri daha sonraki sohbetlerimizde konuşuruz” dedi.

 

Basın Danışmanlığı ekibiyle yıllarca birlikte çalıştığını, İstanbul’un başarısı için birlikte gayret ettiklerini ifade eden Kadir Topbaş, belediye çalışmalarını özenle İstanbullulara aktaran belediye muhabirlerine de teşekkür etti.

 

Basın Danışmanlığı ve belediye muhabirlerini İBB’nin dışa açılan penceresi olarak nitelendiren Topbaş, “Her birinize başarılı çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Yoğun çalışarak, gayret göstererek katkı sundunuz. Çıkan olumsuz haberlerden de kırılmadım. Bulunduğumuz konum gereği mutlaka eleştirileceğiz. İstanbul ülke özelliğinde, sıradan bir belediye değil. Bu büyük ölçeğiyle Türkiye’ye ve dünyaya karşı sorumlu bir şehir. Burada başarı ancak bir ekip ruhuyla olabilir. Bu ruhu gösterdiniz, sizin çalışmalarınız bizi başarılı gösterdi. Savaşları askerler kazanır, kahramanlıklar komutanlara yazılır. Sağolsun 76 bin belediye çalışanımız, irademizi koyduğumuzda ikiletmeden görevlerini yaptılar. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı vizyonla, gelişen şartları da dikkate alarak hizmet ettik. İstanbul böylece bir gelişim süreci gösterdi. Yetkilerimizi asla hislerimizle kullanmadık. Gerçeği gören halk, değerlendirmeyi de onlar yapıyor. Bu nedenle siyasi didişmeye asla girmedim, girmem de” diye konuştu.

Başkan Mevlüt Uysal’ın uzun yıllardır birlikte siyaset yaptığı ülkenin durumunu ve geleceğini dert etmiş bir arkadaşı olduğunu ifade eden Topbaş, şöyle konuştu; “Siyasete girme kararını kendiniz verirsiniz, ama sizin hakkınızdaki kararı bir başkaları verir. Ancak bu da sizin duruşunuz ve tavrınızla netleşir. İstanbul gibi müjdelenmiş bir şehirde 3 dönem belediye başkanı olmam genel başkanımızın ve İstanbulluların bize duyduğu güven duygusuyla gerçekleşti. Belediye başkanlığım sonrasında çok görüşmek isteyen ve mektup yazan vatandaşlarımız var. Demek ki insanların gönlünde bir yer bırakmışız. Geriye baktığımız zaman gerçekten güzel işler yaptığımıza inanıyorum. Sayın Başkanımız Mevlüt Uysal’ı da Belediye Meclisimiz İstanbullulara hizmet etmek üzere görevlendirildi. Kendisine başarılar diliyorum. Burada çok tempolu yürüyen bir sistem var. Ama zaten Başkan Uysal da çok çalışkan ve yetenekli. Başarılı olacağına inanıyorum. Bilgi ve deneyimlerimizi her daim kendisine aktarmaya hazırız. Basın Danışmanlığı ekibimiz ile belediye muhabirlerinin bundan sonra da gayretlerinin aynen devam edeceğine inanıyorum.”

“Basın mensuplarının olumlu veya olumsuz yazıları mutlaka bize rehber oldu. Sizlerin haberlerini takip ederek zaman zaman gereğini yaptığımızı da özellikle belirtmek istiyorum. İnanıyorum ki Başkanımız Mevlüt Uysal Bey’e sizin gayretli çalışmalarınızdan yararlanacaktır” ifadelerini kullanan Topbaş, kendisinin çok konuşan değil çok iş yapan bir yönetim tarzını benimseyen bir proje adamı olduğunu söyledi..

📆 06 Ekim 2017 Cuma 10:31   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR