MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » İzin veriyorum sorgulayabilirsiniz..!
İzin veriyorum sorgulayabilirsiniz..!

Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat Yavuz’un yaptığı basın açıklmasında şunlara değindi 

 

Eğitim yöneticilerinin niteliklerini artırmak için yaptığımız çalışmalar üzerinden, sendikal misyonumuzu sorgulayan bir yazara cevap olarak verdiğim; “Eğitim Bir Sen’in Misyonu Sorgulanmaz, Öğrenilir” başlıklı yazım üzerine tartışmaya dâhil olanların sayısı giderek artıyor. “Sorgulanmaz” ibaresini, ısrarla “sorgulanamaz” olarak anlayanlara; “İzin veriyorum, sendikamızın misyonunu sorgulayabilirsiniz, ben de o yazıda bunu yapmıştım zaten, problem yok, buyurun efendim.” diyorum.

 
Kuruluş manifestosunda: ““Hangi inançtan olursa olsun, hangi düşüncede, hangi fikir kampı içinde yer alırsa alsın, onun bir insan olarak kabul edilmesi lazım ve inancından dolayı horlanmaması, kınanmaması, ayrı muamelelere tabi tutulmaması lazımdır. İsterse benim inancımın tam zıddı olsun. Ben ona hakkı hayat tanınmasının da kavgacısıyım.” diyen bir sendika, misyonunun sorgulanmasından gurur duyacaktır.

 
Sendikacılara akıl vermek çok cazip bir hal aldı nedense. Haber sitelerinden köşe kapan, okuduğunu anlamayan, isim yapma peşine düşen kim varsa piyasa oluşturmak için bir nakarat tutturuyor. Eğitim Bir Sen müdürler sendikası olmuş, eleştiriye açık değilmiş vs. Yirmi iki yıldır çizgisinden en ufak bir sapma göstermemiş bir sendikanın, büyük medeniyet yürüyüşünü değil de yerelde yaşanmış birkaç münferit olayı kaşıyarak yerden yere vurmak ne kadar hakkaniyete sığmıştır. Benim itirazım bunadır. Bunlar eleştiri değil kuru gürültüdür.
Bu büyük yürüyüşün bugün çilesini çeken bizler elbette eleştirilebiliriz. Bundan da yararlanırız. Bu görevi yapan kim varsa her gün üyesine ve yüzlerce eğitimciye zaten hesabını vermektedir. Eleştiriden beslenmeyen bir teşkilat kendini yenileyemez. Ancak, günün yöneticilerini ve güncel faaliyetleri eleştirmekle, sendikanın varoluş temellerini eleştirmek başka şeydir.

 
Yeni atanan eğitim yöneticilerine, daha görevlerine başlamadan yaptığı eğitim seminerinde; “Siz büyük bir davanın yeni dönemde yük almış yöneticilerisiniz. Sendikanıza yapacağınız en büyük iyilik, işinizi iyi yapmaktır, başarılı olmaktır. Öğretmenler sizin şerrinizden korunmak için değil, adaletinize güvendiği için sendikanıza üye olsun.” Diyen bir sendikayı, “Eğitim Bir Sen Kendine Yeni Misyon mu Seçti” diye haksız ve yersiz eleştirenlere ve burada yürüyen tartışmaya, konuyu tam da anlamadan yanlış yerden dâhil olanlara, yine aynı şeyi söylüyorum. Madem bu alanda kalem oynatıyorsunuz, Eğitim Bir Sen’in misyonunu çoktan öğrenmiş olmalıydınız.

 
Bir konuyu daha iyi kavrayabilmek için geçmişi karıştırmak ve karşılaştırma yapmak da önemlidir. Eleştiri aldığımız konularda daha önce neler yaşandığını, kimlerin nerede durduğunu ve nasıl iş tuttuğunu biz çok iyi biliyoruz. Günün modasına uyarak bize eleştiri yöneltiyormuş gibi yapanlara ve bize en temel ilkemiz olan eleştiriye açık olma ilkemiz üzerinden akıl vermeye kalkışanlara, ya aklınızı kendinize saklayın ya da dersinize iyi çalışın derim. İsterseniz devam edelim, ne dersiniz?

 

Talat YAVUZ
Eğitim Bir Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı

📆 18 Aralık 2014 Perşembe 14:51   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR