MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Manşet, Toplum » KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI “ACİL YARDIM HATTI” PROTOKOLÜNÜ İMZALADIK
KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI “ACİL YARDIM HATTI” PROTOKOLÜNÜ İMZALADIK

Şişli Belediyesi ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu arasında, şiddete uğrayan kadınlara destek olmak ve federasyon bünyesinde hizmet veren ‘Acil Yardım Hattı’nı Şişli’de yaygınlaştırmak üzere bir protokol imzalandı.

İmzalanan protokol, hattın bilinirliğini artırmak üzere Şişli Belediyesi’nin tüm iletişim kanallarını kullanmayı öngörüyor. Bu protokol ile Şişli’de yaşayan kadınlar şiddet ve istismarla karşılaştıklarında, ‘Acil Yardım Hattı’na kolayca erişebilecekler. Acil Yardım Hattı’nı arayanlar, ihtiyaç duydukları hukuki ve psikolojik danışmanlık ve sosyal destek mekanizmalarına yönlendirilecek.

Mücadele için bir masa etrafından bir araya gelmek çok önemli”

 Şişli Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen imza törenine Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü’nün yanı sıra Şişli Belediyesi Meclis Üyeleri katıldı.

Törende konuşma yapan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, imzalanan protokolle önemli bir adım atıldığını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: “Belediyelerin ve sivil toplumun şiddet ve istismarla mücadelede aynı masa etrafında bir araya gelmesi çok önemli. Attığımız bu imzaların, iş birliklerimizi daha fazla geliştirmeye vesile olmasını umuyorum.

Şişli Belediyesi olarak, ilçemizde yaşayan kadınların kent yönetimine katılımından tutun da, tüm hizmetlere erişimine kadar, hayatın her alanında varlık gösterebilmeleri ve ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için büyük bir hassasiyetle hareket etmekteyiz. Biz bu yola çıkarken hedefimizi; ‘Eşit Hizmet- Toplumcu Belediyecilik’ olarak açıkladık. Şişli’de mutlak cinsiyet eşitliğini tesis ederek, kadınlar ve çocuklar için şiddetsiz bir hayatı güvence altına alana dek kadınların yanında ve verdikleri mücadelelerinin destekçisi olacağız”

Yerel yönetimlerin rolü büyük”

Törende konuşan Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ise, çok uzun yıllar gerek yerel yönetimde gerekse kamusal alanının dışında şiddetin çok fazla algılanmadığını, bugün geldiğimiz noktada yerel yönetimlerin sorunu çözecek mekanizmaları hayata geçirmesinin devlet politikası olmasa bile zorlayıcı unsur olacağını belirtti.

Güllü sözlerine şöyle devam etti: Devletin acil yardım hattı dört dörtlük işleyebilseydi yerel yönetim bu konuda orayla irtibatı geliştirecek, genişletecekti. Türkiye’nin ilk ve tek acil yardım hattı, aradığınızda size psikolojik ve adli yardım yönlendirmelerini yapabilecek. Özel sektörler işbirliği ile de maddi ve manevi anlamda desteğini sunabilecek, pandemi döneminde sığınakların test yapmadan almadığı, bu ülkenin şiddetten sokakta kalmış kadınlarını otelde ağırlayacak kadar da işleri büyütecek ya da bu öngörüyü hayata geçirebilecek bir performans sergiliyoruz.”

Galeri
📆 03 Ocak 2021 Pazar 13:22   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR