MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Etkinlikler, Genel, Manşet, Toplum » KADINLARI FOTOĞRAFLARLA ANLATTI
KADINLARI FOTOĞRAFLARLA ANLATTI

DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE ANLAMLI SERGİ

 

KADINLARI FOTOĞRAFLARLA ANLATTI

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında hastanede kadın portrelerinden oluşan fotoğraf sergisi açılıyor. Medical Park Bahçelievler Hastanesi çalışanlarından Yaşar Narcı’nın çalışmalarının yer aldığı fotoğraf sergisi, kadınlara ve yaşadıkları sorunlara ışık tutuyor.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Medical Park Bahçelievler Hastanesi Sağlık Memuru Yaşar Narcı, kadına ve yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla hastanede fotoğraf sergisi açıyor. Narcı’nın ‘Gözlerinin Ardında Kadın’ adını verdiği sergide birbirinden farklı kadın portreleri yer alıyor.

 

Fotoğrafın kendisinde bir tutku haline geldiğini belirten Narcı, “Geçtiğimiz yıl İstiklal Caddesi’nde çoğunluğunu kadınların oluşturduğu bir eylemle karşılaştım. Ellerinde pankartlarla “Kadın cinayetlerini önleyeceğiz” diyorlardı. Dillerinde isyan çığlıkları vardı. O gün fotoğraflanacak inançlı, kararlı, öfkeli, kızgın, kırgın, hırslı, umutlu birçok kadın yüzü gördüm.

 

Orada fotoğraf çekmemiş olsam da o an ki yüz ifadelerinin fotoğrafını beynime kazıdım. Bireysel olarak bu konuya karşı duruşumu yine fotoğraf çekerek göstermeye karar verdim. Bir yıldır hazırlandığım bu sergimde kadın cinayetlerine, şiddete, istismara, töre cinayetlerine, çocuk gelinlere dikkat çekmeyi amaçladım. Objektif karşısına geçen kadınların hissettiklerini fotoğraflamaya çalıştım. Fotoğraflarımda onların yaşadıkları karşısında ki bakışlarına yer verdim” dedi.

 

Yaşar Narcı’nın ‘Gözlerinin Ardında Kadın’ adlı bu sergisi 20 eşsiz fotoğraftan oluşuyor. Bugün başlayacak olan sergi, 15 Mart’a kadar devam edecek.

 
Ayrıntılı Bilgi İçin:
Şebnem Arat Güzel

 

Medical Park Hastaneler Grubu

 

Kurumsal İletişim Sorumlusu

 

0530 662 76 46

 

📆 07 Mart 2015 Cumartesi 14:07   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR