MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL ARDİNO DOSTLUĞU PEKİŞTİ
KARTAL ARDİNO DOSTLUĞU PEKİŞTİ

Kartal Belediyesi Bulgaristan Ardino Belediyesi “Güz Festivali Kültür Etkinlikleri.
Kartal Belediyesi ve Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin birlikte başarı ile organize ettikleri “Ardino Güz Festivali” etkinliklerine Kartal Belediyesi Başkan Danışmanı Hizmetleri Müdürü Vasfiye Yılmaz,Yazı İşleri Müdürü Şükran Çelik,Destek Hizmetleri Müdürü Nuray Sancaklı, Veteriner Müdürü Mustafa Çoban, Deprem Dönüşüm Müdürü Nuran Keliş, Ruhsan Denetim Müdürü Funda Aydan, Sağlık Hizmetleri Müdürü Sevin Köker, Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Poyrazoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri katıldılar.


unnamed (1)

BAŞKAN RESMİ MURAT KARŞILADI
Yaklaşık 10 saat süren, güven,neşe ve uyum içersinde geçen Bulgaristan yolculuğunun ilk ayağı soydaşlarımızın yoğun olarak yaşadıkları tek İl olan Kırca ali vilayetinde sonlandı.Kırca ali’de bir saat dinlenme ve gezi molası verildikten sonra Kartal kafilesi Erdino kasabasına vardı. Festival alanında bizzat Ardino Belediye Başkanı Resmi Murad, tarafından karşılanan Kartal kafilesi mensuplarına “Hoş geldiniz sizleri Ardino’da konuk etmenin sevincini ve mutluluğunu bir arada yaşamanın heyecanını içersindeyim. Bir süre önce kardeş belediyemiz olan İstanbul’un Kartal belediyesi ile olan kardeşlik ve dostluğumuz pekişmiştir” diye konuştu.

 
BİRLİKTE İZLEDİLER
Daha sonra Ardino Meydanında sade bir törenle başlayan “ Güz Kültür Festivali” etkinliklerini Ardino Belediye Başkanı Resmi Murad ve Kartal kafilesi birlikte izlediler. Türkiye’den festival için davet edilen Balkanların Süper Starı Mehmet Yılmaz, sahne aldı. Albümünden özenle seçtiği Balkan Türküleri ile adeta Balkanları sallayan ve coşturan ünlü sanatçı Mehmet Yılmaz,”Arda Boyları,Kızılcıklar oldumu” türküleri ile adeta soydaşlarımızı coşturdu. Bu arada Pomak Foklörcülerin yöresel oyunları gösterisi festivalin güzelliğine güzellik kattı.

 
DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
Cumartesi akşama kafilenin konakladığı Otelin bahçesinde “Veda” yemeği düzenleyen Ardino Belediye Başkanı Resmi Murad’ın davetine Halk ve Özgürlükler Partisi Ardino İlçe Başkanı İzzet Şaban, Bursa-Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Naci Kale,Bursa Balkanlılar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Reşat Aypa, Balkanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Poyrazoğlu, Kartal Belediyesi Başkan Danışmanı Vasfiye Yılmaz, Birim müdürleri ve dernek yönetim kurulu üyeleri katıldılar.

unnamed (3)
Yemek sonrası kısa fakat anlamlı bir konuşma yapan Bulgaristan-Ardino Belediye Başkanı Resmi Murad,”Özellikle sizlere tekrar hoş geldiniz diyorum iki belediye arasında başlatılan ve uygulanan dostluk meyvelerini vermeye başladı. Bir süre önce Halk ve Özgürlükler Partisi Gençlik Kolları başkanı ve üyeleri Kartal Belediyesinin konuğu oldular gençlerimiz Kartal’da çok iyi ağırlandıklarını ve Kartal Belediyesinin Ada tesislerini çok beğendiklerini söylediler.Bu arada Türkiyeli ve Kartallı İş adamlarının Ardino’da yatırım yaptıklarında Ardino belediyesi olarak her konuda yardımcı olacağız.Gelsinler ve bura da yatırım yapsınlar” çağrısında bulundu.

 
BAŞKAN ÖZ’E TEŞEKKÜR ETTİ
Murad,” Kartal Belediye Başkanı Sayın Op. Dr. Altınok Öz’e özellikle Ardino halkı ve şahsım adına teşekkür ediyorum Ardino’ya ,belediyemize olan katkı ve desteklerinden dolayı” dedi. Hoş sohbette geçen yemek sonrasında Kartal Belediyesi Deprem Dönüşüm Müdürü Nuran Keriş, Ardino Belediye Başkanı Resmi Murat’a Başkan Öz’ün selamlarını iletti ve Öz’ün hediyesini sunduktan sonra toplu olarak hatıra fotoğrafları çekildi..

 

Haber-Foto: Fethi satıcı

Galeri
📆 22 Eylül 2015 Salı 11:26   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR