MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » Kartal Belediyesi 20 Bin Ramazan Kolisi Dağıtıyor
Kartal Belediyesi 20 Bin Ramazan Kolisi Dağıtıyor

Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Ramazan Ayı nedeniyle hazırlanan 20 bin erzak kolisinin dağıtımına başladı. 

Bağışlar ve belediyenin olanakları ile hazırlanan Ramazan erzak kolileri, her gün 11 araçtan oluşan filo ile dağıtılıyor. İki kişiden oluşan ekipler; koruyucu tulum, maske ve eldiven takarak Ramazan kolilerini tek tek adreslere ulaştırıyor.

Bu şekilde günde yaklaşık 700 Ramazan erzak kolisi, önceden belirlenmiş adreslere dağıtılırken ekiplerin bir diğer görevi de sokağa çıkmaları yasaklanan 65 yaşın üstündeki vatandaşlara maske ve dezenfektan ulaştırmak. Bu durumdaki kişilerin Komşu İletişim Merkezi’ne yaptıkları başvurulara göre adreslerin ücretsiz maske ve dezenfektan solüsyon ulaştırılıyor.

Hem Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünün belirlediği muhtaç durumdaki kimseler hem de Komşu İletişim Merkezine ulaşan taleplere göre hareket eden ekipler, Kartal’daki fırıncılardan gelen 400 ekmeği de Ramazan kolileri ile birlikte ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Kolilerin verildiği adresteki vatandaşların 65 yaş üstünde olmaları halinde kolilerin yanına en az 2 adet ekmek ekleniyor. 

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, konu ile alakalı açıklamasında şunları dile getirdi: “Her yıl Ramazan Ayı boyunca meydanlarımızda, mahallelerimizde düzenlediğimiz; geleneksel Ramazan eğlenceleri, iftar buluşmaları, konserler, açık hava sinema gösterimleri gibi etkinlik ve buluşmalarımız, sosyal izolasyon nedeniyle bu yıl ne yazık ki gerçekleşemeyecek.

Ancak iftar sofralarında ve meydanlarda olmasa da biz yine birlik ve beraberliğimizin en güzel örneklerini sergilemeye devam edeceğiz. Kartal Belediyesi olarak Ramazan Ayında da 7 gün 24 saat görev başındayız. İçerisinde temel gıda malzemelerinin olduğu yardım kolilerini  tespit ettiğimiz ve bize başvuran ihtiyaç sahibi komşularımıza  ulaştırıyoruz.

Koronavirüs tedbir ve hizmetleri kapsamında Ramazan Ayı boyunca da komşularımızın yanında olmaya, dayanışma ruhu ile mücadele etmeye devam ederken tüm  komşularımızın, mübarek Ramazan Ayını kutlar, tutulan oruçların Allah katında kabul olmasını dilerim.”

Galeri
📆 30 Nisan 2020 Perşembe 16:13   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR