MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ “ASANSÖR PERİYODİK KONTROL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI” GERÇEKLEŞTİRDİ
KARTAL BELEDİYESİ “ASANSÖR PERİYODİK KONTROL BİLGİLENDİRME TOPLANTISI” GERÇEKLEŞTİRDİ

Kartal Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası, günlük hayatın vazgeçilmez araçlarından biri olan asansörlerde insan güvenliğinin sağlanması ve yıllık periyodik kontrolünün yapılması konusuna dikkat çekmek amacıyla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Kartal Belediyesi’nden Makine Elektrik Şefi Ali İnan Ülgen, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Kartal Şubesi’nden Asansör Kontrol Merkezi Teknik Sorumlusu Aydın Arat ve Birim Sorumlusu Makine Mühendisi Serkan Sevat konuşmacı olarak yer aldı.

Kartal Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Nuran Keriş, İmar ve Şehircilik Müdürü Müjgan Özer, Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Soner Eker, site yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Kartal Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası, günlük hayatın vazgeçilmez araçlarından biri olan asansörlerde insan güvenliğinin sağlanması ve yıllık periyodik kontrolünün yapılması konusuna dikkat çekmek amacıyla bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda asansörlerin kullanımı, yıllık periyodik kontrollerinin yapılması, asansör sorunlarıyla ilgili ve insan güvenliği konularında site yöneticileri ve vatandaşları bilgilendiren panelistler, site yöneticilerinden gelen asansör şikâyetleri ve sorunlar hakkında da bilgiler vererek vatandaşları aydınlattı. Bazı vatandaşların taleplerini not alan Belediye ve Makine Mühendisleri Odası yöneticileri, Uğur Mumcu Mahallesi’nde kapsamlı asansör kontrolüne yakında başlanacağını da söyledi.

Güvenli Asansör Projesi

Planlı bir kentleşme oluşumunda ortaya çıkan yapıların vazgeçilmez aracı olan asansörlerin önemi ve kullanımı her geçen gün artıyor. Gün geçtikçe yoğunlaşan asansör kullanımı, gerekli denetimlerin yapılmamasından dolayı asansör kazalarını da beraberinde getiriyor. Her yıl ülkemizde denetimsizlik ve bilgisizlikten dolayı yüzlerce asansör kazası meydana geliyor. Bu kazaların önlenmesi, asansörlerin yıllık kontrollerinin yapılması ve bu kontroller sonucunda asansörlerde bulunan eksik ve hataların giderilmesi ile mümkün. Kartal Belediyesi ve Makina Mühendisleri Odası’nın ortaklaşa başlattığı “Güvenli Asansör Projesi” ile doğrudan Kartal ilçesinde yaşayanlara ulaşarak asansörlerin periyodik kontrol ve bakımları ile ilgili bilgilendirme yapılması ve kullanılan asansörlerin periyodik kontrollerinin yapılmasının sağlaması hedefleniyor.

📆 13 Temmuz 2018 Cuma 15:31   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR