MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Büyükşehir, Genel, Manşet » Kartal Belediyesi, ‘Birlikte Başardık, 1. Yıl Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı
Kartal Belediyesi, ‘Birlikte Başardık, 1. Yıl Değerlendirme Toplantısı’na Katıldı

Kartal Belediyesi, 23 Haziran 2019’da tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yıl dönümünde, İstanbul’da bir yıl boyunca yapılan çalışmaların anlatıldığı, “Birlikte başardık” 1. Yıl Değerlendirme Toplantısı”na katıldı.

Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ve Kartal Belediyesi’ni temsilen Kartal Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Oktay Aksu’nun katıldığı toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, çok sayıda Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, çok sayıda CHP ve İYİ Parti Milletvekili ile İlçe Belediye Başkanı katıldı.

Başkan İmamoğlu, sosyal mesafe kurallarına uygun oturma düzeniyle organize edilen salona eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte girdi. Toplantı; Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulunulması, ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“Israrla ve Sık Sık Hesap Vereceğiz”

Toplantının asıl amacının 16 milyona hesap vermek olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Bir kamu yöneticisi için en güzel, en onurlu görevlerden biri hesap vermektir” dedi. Kamuda şeffaflık ve hesap verebilirlik kalmazsa çürümenin başlayacağına dikkat çeken İmamoğlu, bu nedenle “ısrarla ve sık sık” hesap vereceklerinin altını çizdi. 31 Mart’tan 23 Haziran’a kadar geçen süreçte ülkeye yaşatılanların unutulmaması gerektiğine vurgu yapan Başkan İmamoğlu, “Ama asıl unutulmaması gereken, bu kirli oyunlar değildir. Asıl unutulmaması gereken, 16 milyon İstanbullunun bu oyunlara verdiği cevaptır. Asıl unutulmaması gereken, demokrasi ve özgürlükler konusunda İstanbul’un ortaya koyduğu irade ve karardır.

Asıl unutulmaması gereken, oy çuvallarının üstünde haftalarca uykusuz nöbet tutan, başta Millet İttifakı; CHP ve İyi Parti üyeleri olmak üzere, her partiden binlerce cesur ve demokrasi aşığı seçmenin, fedakârlığı ve azmidir” diye konuştu. İstanbulluların her iki seçim sürecinde de dünyaya ilham olacak muhteşem bir irade sergilediğini dile getiren İmamoğlu, “İstanbul’da yeni bir başlangıca karar verdiğinizi ilan ettiniz.

Birlikte ve kardeşçe yaşamayı, umudu ve özgürlüğü seçtiniz. Hepinize sonsuz derecede minnettarım. Sizlere bir kez daha söz veriyorum ki, ne o tarihi kararınızı unutturacağız, ne de umutlarınızı boşa çıkaracağız” ifadelerini kullandı. İmamoğlu, İstanbul’da kent yaşamının; “eşitlik”, “dayanışma”, “üretim” ve “özgürlük” kavramları üzerinden şekilleneceğini aktardı. 

“Çözüm Üstüne Çözüm Üreteceğiz”

Başkan İmamoğlu, yaklaşık bir buçuk saat süren ve İstanbul’da bir yıl boyunca yapılan çalışmaları anlattığı konuşmasının devamında, İstanbul’da bir senede çok güzel çalışmalara imza atıldığını ve tüm çalışmaların devam edeceğini ifade ederek, özetle şunları söyledi;

“Sevgili İstanbullular; özetlemeye çalıştığım gibi, birinci yılımızda karşılaştığımız her türlü probleme, engellemeye ve koronavirüs salgınına rağmen çok başarılı işler yaptık. Ne yaptıksa; sizlerin iradesi doğrultusunda ve sizlerle birlikte yaptık. Bugün burada çok mutluyum. Çünkü birlikte başardık. Yola çıkarken söz verdiğimiz gibi liyakat ve şeffaflığa dayalı prensiplerle iş başı yaptırdığımız genç ve dinamik kadromuzla adil, yeşil ve yaratıcı İstanbul hedefimiz için emin adımlarla yürüyoruz.

İBB’nin yönetim ekibine ve 83 bin çalışanına birinci yıldaki başarı için teşekkür ediyorum. Ama hepsinden önümüzdeki yıl ve daha sonrası için daha çok çalışma ve daha çok fedakârlık bekliyorum. Çok daha fazla çalışıp, çok daha fazla başarılı olacağız. Çünkü biz başarmaya mahkûmuz. Çünkü biz, küçük bir çıkar grubu için değil, 16 milyon için çalışıyoruz. Farkımız burada. Ellerinde medya gücüyle ne tür yalanlara başvurursa vursunlar, devlet anlayışına sığmayan ne tür tuhaf iş yaparlarsa yapsınlar, yolumuza devam edeceğiz.

Bu aziz şehrin sorunlarına ve sizlerin ihtiyaçlarına eşitlik, dayanışma, üretim, özgürlük doğrultusunda çözüm üstüne çözüm üreteceğiz. İlk yılımızda çok başarılı olduk. Çok daha başarılı olacağız. Enerjimiz yüksek, yolumuz uzun. Birlikte başarmaya devam edeceğiz.”…

Galeri
📆 24 Haziran 2020 Çarşamba 14:54   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR