MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ GÖNÜLLÜLERLE AYDOS’U TEMİZLEDİ
KARTAL BELEDİYESİ GÖNÜLLÜLERLE AYDOS’U TEMİZLEDİ

Kartal Belediyesi Çevre ve Kontrol Müdürlüğü ile Mars Gıda A. Ş. Firması işbirliği yaparak Aydos’ta orman alanında çevre temizliği yaptı.

 

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nur Gülmez Bel, Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürü Nuran Keriş, Zabıta Müdürü Atilla İlgün ve Mars Gıda A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Duygu Güner ve firmada görev yapan farklı departmanlardan gönüllüler ile Yakacık Mahalle Muhtarı İlhan Düzülütaş ile Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Soner Eker de çevre etkinliğinde yer aldı.

Çevre Müdürlüğü’nden sorumlu Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer katılımcılara yaptığı konuşmada doğa sevgisinin ağacı sevmek, çiçeği sevmekten öte onların yaşam alanlarını korumak olduğunu belirtti ve “Toplum olarak geleceğimizin nasıl olmasını istiyorsak ona göre yaşamalıyız. Ailemiz, arkadaşımız ile gittiğimiz piknik alanlarını yeşil dokunun bulunduğu yerleri kullandıktan sonra oradan ayrılırken oranın temiz kalmasını da önemsemeliyiz. Doğa sevgisi ya da doğa ile buluşmak doğanın geleceğini yok etmek demek değildir. Bu yerlerin daha sonra da kullanılacağı unutulmamalıdır. Bu bağlamda Mars Gıda çalışanları olarak gösterdiğiniz duyarlılığı alkışlıyorum. Çevreye duyarlı olmayan, doğayı korumayan toplumların, gelecekte bizden sonraki yaşayacakların haklarını gasp ettikleri bir gerçektir.

 

Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz, çevre ve doğa konusunda çok duyarlıdır. Başkanlığa seçildiği günden bugüne yeşil alanlarımızı iki kat artırdık yani 2009 yılına kadar yapılmış olan yeşil alanlar kadar altı yılda yeşil alan yaptık. Belediye olarak bize ait olan yerlerde ağaç, çiçek ile Kartal’ı buluşturuyoruz. Keza Kartal’da uygulanan deprem dönüşüm-yerinde dönüşüm ile de 21 bin kişinin daha iyi konutlarda yaşamasının yolunu açtık. Yapısal dönüşüm yanında kentsel doku olarak Kartal’da her alanda sorunları doğru çözümler üreterek gidermeye çalışıyoruz. Çevre Müdürlüğümüzde bu bağlamda önemli projeler uyguladı, birden çok ödül aldık. Bugünkü işbirliğimizle de örnek bir çalışmayı birlikte yapacağız.”dedi.

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars’ta Kartal Belediyesi’nin çevre ile ilgili projelerinden söz etti. Çevreye zarar veren naylon poşetlerin Kartal’da yasaklandığını ve yaptıkları çalışmada çevre adına toplumu bilgilendirme yanında işbirliği ile sorunları aşma çalışması sürdürdüklerini söyledi.

kartal-aydosu-temizledi1
Aydos’ta çok geniş bir alan bir saat içinde temizlendi. Mars Gıda A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Duygu Güner, Saha sorumlusu Funda Söylemez; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e çevreye gösterdiği duyarlılık için Kartal Belediye Başkanı Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’in iletmesi adına bir plaket sundular. Gürer plaket için teşekkür etti ve şirket çalışanlarının bu etkinliği gösterdiği öneme vurgu yaparak, “En azından çevrenizde pikniğe giden insanları da bu konuda uyarmanız içinde bu çalışma bir vesile olsun” dedi. Daha sonra en çok poşet toplayan Murat Yakan’a firma tarafından ödül verildi. Kartal Belediyesi adına Başkan yardımcısı Ömer Fethi Gürer’de firma yetkililerine Kartal kitabı ve Çanakkale ile ilgili Kartal Belediyesi’nin yaptırdığı CD’den hediye etti.

📆 28 Temmuz 2015 Salı 16:13   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR