MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ KADINLAR İÇİN GRUP TERAPİSİNİ BAŞLATIYOR
KARTAL BELEDİYESİ KADINLAR İÇİN GRUP TERAPİSİNİ BAŞLATIYOR

 

Kartal Belediyesi’nden Kadınlara Yönelik Psikolojik Destek Grupları

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde kurulan Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, daha geniş kesimlere ulaşabilmek için bireysel danışmanlık, seminer çalışmalarına ek olarak grup terapisi çalışmasını başlatıyor.

 

2017 yılında bireysel danışmanlık ile 465, seminer yoluyla ise 330 olmak üzere toplamda 795 kadına ulaşarak hizmet sayısını bir önceki yıla oranla iki katına çıkaran Kadın Danışma Merkezi, daha geniş kitlelere ulaşabilmek adına çalışmalarına yenilerini ekleyerek Kartallı kadınların yanında olmaya devam ediyor. Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı faaliyet gösteren Kadın Danışma Merkezi, son olarak bireysel danışmanlık, seminer çalışmalarına ek olarak kadınlara yönelik grup terapisi çalışmasını başlatıyor. Hürriyet Mahallesi, Soğanlık ve Uğur Mumcu Mahallesi olmak üzere üç şubesi bulunan Kadın Danışma Merkezi, Şehir Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştireceği çalışmanın ilk grubunu Soğanlık Kültür Merkezi’nde oluşturacak.

 

Grup Terapisi, Uzman Psikologlar Tarafından Verilecek

 

Geçmişte yaşadığı şiddete ( fiziksel, ekonomik, duygusal, cinsel vb.) veya yaşadığı bir kayıp (ölüm) olayına bağlı travması olan kadınlara yönelik oluşturulacak destek grubunda uzman psikologlar tarafından grup terapisi seklinde psikolojik destek verilecek. Psikolojik Destek Grubuyla; kişinin geçmişte yaşadığı olayların izleri halen sürüyor ve yaşamanı zorluyorsa kişi kendini dönem dönem mutsuz, kaygılı, endişeli, öfkeli ya da umutsuz hissediyorsa bu durumla daha iyi başa çıkabilmesi ve kendini daha iyi hissedebilmesi hedeflenmektedir. Her bir grubun 6-8 kişiden oluşacağı, katılımcıların bilgilerinin gizli tutulacağı çalışma; her hafta aynı gün ve saatte olmak üzere 2 saatlik oturumlar şeklinde ve toplam 10 seans sürecektir.

 

Psikolojik destek grupları hakkında bilgi almak ve kayıt yaptırmak için Kartal Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’ni 0 216 280 64 06’lı numaralı telefondan arayabilirsiniz.

2 Ek

 

 

📆 20 Şubat 2018 Salı 23:30   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR