MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Eğitim, Gençlik, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal Belediyesi Kreş öğrencileri Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi’ni gezdi
Kartal Belediyesi Kreş öğrencileri Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi’ni gezdi

Kartal Belediyesi’ne bağlı Atalar Merkez, Atalar Şube,  Begüm Yavuz, Cumhuriyet 1, Cumhuriyet 2, Hürriyet Soğanlık Yeni Mahalle ve Uğur Mumcu Çocuk Gelişim Merkezleri’nde eğitim gören öğrenciler Kartal Belediyesi’nin her yıl düzenlediği “Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi’ni ziyaret etti.

 

Kartal Belediyesi’nin her yıl düzenlediği ancak bu yıl 1915-2015 100. Şeref Yılı adıyla Kartal Belediyesi Ekolojik Pazar Etkinlik Çadırı’nda açılan ‘Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi’nin ziyaretçileri kreş öğrencileri oldu. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer ve Kartal Belediyesi Kreşler Müdürü Enif Yavuz Dipşar’ın da eşlik ettiği minikler, müzedeki eserleri incelediler. Kartal Belediyesi’ne bağlı 8 kreşe devam eden 150 öğrenci gün boyunca müzeyi ziyaret etti.

 

 

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer kreş öğrencileri ile Kartal da açılan Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi’ni gezdi. Gürer, “Kartal Belediyesi Çanakkale Savaşlarının 100.yılı nedeniyle bir ay süresince farklı etkinlikler düzenledi.  Çanakkale,  milli mücadele ateşinin de yandığı yerdi. O nedenle bütünlük içinde ele alındığında Kurtuluş Savaşı’na ilham olan süreç olarak tanımlamak yanlış olmaz. Anafartalar Grup Komutanı Kurmay Albay Mustafa Kemal komutan olarak erdiği onca başarı içinde Çanakkale’deki başarısının da ayrı bir önemi ve yeri vardır. Cephede Mehmetçikle omuz omuza mücadele içinde yer aldığı ve verdiği kararlarla savaşın yönünü zafere döndürdüğü de bir gerçektir. Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz ay boyunca Çanakkale’nin anlatılması, öğretilmesi, yaşanması adına bir dizi etkinlik yapılmasını istedi. 100. yılın türküleri konseri, CDD’si, Çanakkale Gazileri kitabı, Çanakkale’nin anlatıldığı etkinlikler yanında kreş öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve Kartal halkı ile Kartal Çanakkale Savaş Malzemeleri Müzesi’nde olduk ve halkımız müzemizi gezmeye gelmeye devam ediyorlar.” dedi.

 

 

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıl dönümü nedeniyle vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği müzedeki malzemeleri inceleyen öğrenciler öğretmenlerini de soru yağmuruna tuttular. Kartal Belediyesi’ne bağlı Atalar Merkez, Atalar Şube, Begüm Yavuz, Cumhuriyet 1, Cumhuriyet 2, Hürriyet Soğanlık Yeni Mahalle ve Uğur Mumcu Çocuk Gelişim Merkezi’nde eğitim gören minikler Çanakkale Savaşı’nda kullanılan mühimmat, askeri teçhizatlar, kişisel eşyalar ve daha pek çok malzeme ve belgeyi incelediler. Sıhhiye çadırı ve maket mezar taşlarını da inceleyen öğrencilere 8 kreşte görev yapan öğretmenler de panolardaki yazıları okuyarak bilgi verdiler.

📆 18 Mart 2015 Çarşamba 17:14   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR