MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ KREŞ ÖĞRENCİLERİ DOLMABAHÇE SARAYI’NI GEZDİ
KARTAL BELEDİYESİ KREŞ ÖĞRENCİLERİ DOLMABAHÇE SARAYI’NI GEZDİ

 

Kartal Belediyesi, Çocuk Gelişim Merkezlerinde eğitim gören miniklerin tarih, sanat ve kültür değerlerini yerinde görmeleri amacıyla düzenlediği programlara bir yenisi daha eklendi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün ‘Her Mahalleye Bir Kreş” anlayışı ile ilçede hizmet veren Kartal Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezi’nin öğrencileri 10 Kasım nedeniyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak için Dolmabahçe Sarayı’nı ziyaret etti.

 

Kartal Belediyesi’ne bağlı 11 çocuk gelişim merkezine devam eden öğrenciler, Dolmabahçe Sarayı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat ettiği odayı da ziyaret etti. 10 Kasım’ın hemen öncesinde gerçekleşen bu anlamlı gezide minikler, Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği odada öğretmenlerini soru yağmuruna tuttu.

 

6 padişah ve Atatürk’e ev sahipliği yapan tarihi Dolmabahçe Sarayı’na düzenlenen geziye Kartal Belediyesi’ne bağlı Atalar Merkez, Atalar Şube, Kordonboyu, Begüm Yavuz, Uğur Mumcu, Cumhuriyet 1 ve 2, Hürriyet, Gümüşpınar, Soğanlık Orta Mahalle ve Soğanlık Yeni Mahalle Çocuk Gelişim Merkezleri’nde eğitim gören öğrenciler katıldı. Kartal’dan otobüslerle tarihi Dolmabahçe Sarayı’na giden minik öğrencilere Kartal Belediyesi Kreş Müdürü Nazlı Enif Dipşar, kreş sorumluları ve öğretmenleri refakat etti. Rehberlerin anlatımı ile tarihi sarayı inceleyen minikler, öğretmenlerini de soru yağmuruna tuttu. Atatürk’ün İstanbul ziyaretlerinde 11 yıl boyunca Cumhurbaşkanlığı makamı olarak kullandığı Dolmabahçe Sarayı’nda öğrenciler, Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği odayı da gezdi. Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de saat 09.05’te hayata gözlerini yumduğu anda durdurulan saatle ilgili soru soran minikler, sarayın devasa tören salonundan etkilendi. Yaklaşık 1 saat boyunca 3 grup halinde sarayı gezen minikler, güzel havanın da tadını çıkardı.

Galeri
📆 09 Kasım 2017 Perşembe 19:53   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR