MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet » KARTAL BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE ÖĞRENCİLER FİDAN DİKİMİ YAPTI
KARTAL BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE ÖĞRENCİLER FİDAN DİKİMİ YAPTI

Kartal Belediyesi okullarla işbirliği yaparak Aydos Ormanı’nda ağaç gençleştirme alanlarında fidan dikimi yaptı. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Çevre ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, Park ve Bahçeler Müdürü Ali Çelik okul öğretmenleri ve öğrenciler fidan dikme etkinliğine katıldı.

 

 

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Aydos Ormanı’nda düzenlenen etkinliğin Kartal Belediyesi Çevre ve Kontrol Müdürlüğü ile Park Bahçeler Müdürlüğü’nün birlikte yürüttükleri bir çalışma ile yapıldığını belirtti ve şöyle dedi: -“ Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz Belediye Başkanı seçildiği 2009 yılından bugüne Kartal’da yeşil alanları iki kat artırdı. Yeni parklar yaptı.

 

Kartal’da çocuklarımızın gençlerimizin geleceği düşünülerek proje üreten bir belediyeyiz.  Çevremizi korumak doğamıza sahip çıkmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çevre Müdürümüz Dr. Dilek Kars ve müdürlük çalışanları çevrenin korunması, geri dönüşüm yolu ile atıkların doğaya atılmak yerine değer bulması alanında önemli çalışmaları var. Kırmızı solucan projesi gibi ödül alan ve atıkların solucanlar tarafından yurt dışında Kara Altın adı ile bilinen toprağı güçlendirici kimliğe dönüştüren projesi gibi çalışmalar devam ediyor. Park Bahçeler Müdürü Ali Çelik ve müdürlük çalışanları da Kartal park ve bahçelerini sürekli- düzenli bakımları yanında fidan üretimi ile ağaçlandırma çalışmalarına da katkı veriyorlar.

 

Okullarımızın da duyarlılığı ile Aydos gibi yalnız Kartal’ın değil, İstanbul’un da en güzel yeşil dokusunun olduğu yerde fidan dikimi gerçekleştiriyoruz. Aydos’da geçtiğimiz günlerde Aydos Patika Koşusu ve dağ bisiklet yarışlarını da Kartal Belediyemiz organize etti. Aydos’un tanınması korunması ve yeni ağaçlandırma alanlarının olması Kartalımız içinde ayrıca önemli.” dedi.

 

Gürer öğrencilerle sohbet etti.  Öğretmenler ve öğrencilerle görüşerek onların böylesi güzel bir girişime sağladıkları katkıya teşekkür etti. Kartal Belediyesi Çevre ve Kontrol Müdürlüğü’nce organize edilen etkinlikte, Kartal Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nden temin edilen 200 fidan belirlenen alanlara öğrenciler tarafından dikildi. Orman İşletme Müdürlüğü’nce belirlenen alanlara yapılan dikimde Kartal Süleyman Demirel Anadolu Lisesi 22 öğrenci, Kartal Sabiha Gökçen Kız Teknik ve Meslek Lisesi 26 öğrenci, Kartal Cumhuriyet İÖO Ana Sınıfı 20 öğrenci, Kartal Mehmet Hilmi Altay  İÖO 20 öğrenci, Kartal Emine ve Hasan Aytaşman İÖO 34 öğrenci ile ağaç dikimine katıldı.

📆 14 Nisan 2015 Salı 14:39   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR