MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » Kartal Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Okul ve Çevresindeki İşyerleri ile Kantinlere Sıkı Denetim
Kartal Belediyesi Zabıta Ekiplerinden Okul ve Çevresindeki İşyerleri ile Kantinlere Sıkı Denetim

Kartal Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri okul kantinleri ile okul çevrelerinde gıda satışı yapan kantin, pastane ve işyerlerine sıkı denetim uyguluyor. Zabıta ekipleri, okul kantinlerinde çalışan personelin hijyen kurallarına uygunlukları ile gıda maddelerinin standartlara uygunluklarını denetliyor.

 

 

 

Kartal Belediyesi, ilçede eğitim veren okulların ve çevresindeki gıda satışı yapan işyerlerinin denetimini yaparak hijyen konusunda standartlara uyup uymadıklarını inceledi. Zabıta Müdürlüğü ekiplerince okul kantinlerine yönelik gerçekleştirilen denetimlerde, kantinlerin ilgili kanun ve yönetmeliklere uygunluğu, genel hijyen ve çalışma şartlarına bakıldı. Denetimlerde ayrıca okul kantinlerinin çalışma ruhsatları, çalışanların hijyen belgesi, kantinlerde satılması yasak ürünler, satılan ürünlerin son kullanma tarihleri, fiyat etiketleri kontrol edildi. Öte yandan ekipler okul çevresinde öğrencilerin uğrak yerleri olan pastane, kafeterya ve seyyar satıcıları da sıkı bir denetimden geçirdi. Rutin olarak gerçekleştirilen denetimleri okulların açılmasıyla birlikte daha da yoğunlaştırdıklarını belirten Kartal Belediyesi Zabıta Müdürü Atilla İlgün, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün okullar ve öğrenciler konusunda çok hassas olduğunu belirterek öğrencilerin sağlıklı ortamlarda ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için denetimlerinin devam edeceğini belirtti. İlgün, özellikle okul kantinleri ile okula yakın işyerlerinin denetimlerinin periyodik olarak yapılacağını, kurallara uymayanlara gerekli cezai işlemlerin en ağır şekilde uygulanacağını belirterek vatandaşların konuyla ilgili şikâyetlerini Zabıta Müdürlüğü’nün 0216 280 58 88 – 280 59 99 numaralı hattını arayarak iletebileceklerini belirtti.
unnamed-12 unnamed-11

Galeri
📆 23 Eylül 2016 Cuma 09:44   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR