MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİNDE NELER OLUYOR ?
KARTAL BELEDİYESİNDE NELER OLUYOR ?

Yazımın bu başlığını görenlerin aklına kimbilir neler geldi. Kartal Belediyesinde neler oluyor…!
Altı senedir olmayan hiç bir şey olmuyor merak etmeyin.Paniklemeyin yada sevinmeyin Yolsuzluk anlamında bir şey olmadı , olmuyorda.
Ben Kartal halkının bilmediği, duymadığı, bir yerlerde okumadığı, bir şekilde onlara ulaşmayan şeyleri yazacağım.

 


11265289_827736510644689_6248567105584190338_n

Okuduklarında vay be Kartal Belediyesinde ne güzel şeyler de oluyormuş, olmuş ve bizim bunlardan haberimiz yok diyecekleri yapılanları yazacağım.
Üzerine vazifemi senin kardeşim de bunları yazıyorsun diyenleriniz olacak, Belediye yanlısı yada yalakası diyenleriniz olacak belki ama olsun yinede yazacağım.
Doğma büyüme Kartal’da yaşayan biri olarak yazacağım ,yapılanları okuduktan sonra sizlere başka fikirler versinde onları da Belediyeden isteyin diye yazacağım.

20150414_1422978_kartaldaengelyok
Kartal Belediyesinde altı yıldır iyi şeyler de oluyor. Yazılmayan, çizilmeyen , Kartal belediyesinin kendi sitesinde yer alan, ama bir şekilde vatandaşların görmediği bilmediği olan bir bir çok güzel şeyi yazacağım.

 

 

Kartal belediyesinin eğitime ne kadar destek verdiğini biliyormusunuz?

 

KARTAL BELEDİYESİNDEN EĞİTİME DESTEK

*KARTAL BELEDİYESİ’NDEN KUTLU AKTAŞ İLKÖĞRETİM OKULU’NA KONFERANS SALONU
*KARTAL BELEDİYESİ’NDEN STAJYERLERİNE EĞİTİM
*KARTAL BELEDİYESİNDEN EĞİTİME ÇEVRE DESTEĞİ
*KARTAL BELEDİYESİNDEN ZEKERİYA GÖÇER İLKÖĞRETİM OKULUNA DESTEK
*KARTAL BELEDİYESİNDEN OKULLARA BAKIM DESTEĞİ
”Kartal halkına daha sağlıklı ve modern bir kent sunmak amacıyla yeni hizmet binaları oluşturan Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçe sınırları içinde bulunan okullarda, öğrencilerin daha nitelikli bir ortamda eğitim alabilecekleri fiziksel şartları sağlamak için 2009 yılından itibaren hizmetlerini arttırarak sürdürüyor.

 

Boya,çatı onarımı,okul bahçe ve çevresinin asfaltlanması,su tesisatlarının yenilenmesi gibi bir dizi öncelikli hizmetleri gerçekleştiren Kartal Belediyesi, gençlerin spor yapmasını destekleyecek alanları oluşturmaya devam ediyor. İlçe genelinde eğitim faaliyetini sürdüren birçok okuldan gelen talepler doğrultusunda basketbol potası, voleybol file direklerinin yerleştirilmesi gibi çeşitli donanım desteği verdi.

 

Eğitim kurumlarına altyapı ve donanım desteği sunan Kartal Belediyesi 2009 yılında 11, 2010’da 16, 2011’de 28, 2012’de 29 olmak üzere son 3 yılda tam 92 okulun her türlü bakım ve onarımını gerçekleştirdi. ”

 
Kartal belediyesinin engelliler için neler yaptığını biliyormusunuz?
KARTAL BELEDİYESİ VE ENGELLİLER

 

KARTAL’A ENGEL YOK ; Sloganıyla Kartal’da yaşayan engelli vatandaşlara bir çok hizmet götüren Kartal belediye Başkanlığının hizmetleri aralıksız sürüyor.

37695262_620x410
BAŞKAN ALTINOK ÖZ, ENGELLİLERLE YÜRÜDÜ

 

*Dünya Engelliler Haftası’nda Kartal’da engeller bir bir kalkıyor

 

“Sloganımız Kartal’a engel yok”
”Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen Dünya Engelliler Haftası’nda Kartallı engelliler, engelsiz bir yaşam için yürüdüler. Dünya Engelliler Haftası’nda Kartal Meydanı’nda bir araya gelen yüzlerce engelli ve aileleri Ankara Caddesi’nden Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’ne kadar yürüdü. Kartal’ın altı değişik bölgesinde hizmete sokulan akülü tekerlekli sandalyelerin şarj dolum cihazlarının açılış töreni ve Dünya Engelliler Haftası programına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, CHP Kartal İlçe Başkanı Erdal Kıskanç, Başkan Yardımcıları Av. Hüsnü Yeşilyurt, Ömer Fethi Gürer, Feyyaz Kaynak, Kartal Belediyesi birim müdürleri, belediye personeli, engelli aileleri ve engelliler katıldı. Engelli vatandaşlara da Kartal Belediyesi tarafından temin edilen 8 adet akülü tekerlekli sandalyenin teslimi yapıldı”.

 

 

40 ENGELLİ RAMPASI YAPILDI

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün özel önem verdiği engellilere yönelik çalışmalara hız veren Fen İşleri Müdürlüğü, vatandaşlardan, Engelliler Koordinasyon Merkezi’nden ve diğer birimlerden gelen talepler ve yapılan tespitler sonucunda ilçenin farklı noktalarında çalışmalar yaptı. Engelli vatandaşların konutlarına giriş-çıkışlarını kolaylaştırmak için konutların caddeyle bağlantı noktalarına, otobüs duraklarına, kaldırımlara, aile sağlık merkezleri, kültür sanat merkezleri, kültür merkezleri ve benzeri hizmet veren kuruluşlara yönelik kaldırım düzenleme çalışmaları yapıldı. Bu kapsamda 13 mahallede toplam 40 Engelli Rampası yapılarak hizmete açıldı.

 
Kartal Belediyesi ve ibadethaneler

 

İBADET MERKEZLERİNİN SORUNLARI

 

Kartal Belediyesi, Kartal’da bulunan cami, cem evi, kilise ve diğer ibadet yerleri yöneticilerinden gelen talepler doğrultusunda, toplam 13 mahallede 20 ibadethanede gerekli çalışmaları yaptı.

20141210_941498_evdetemizlik

Kartal Belediyesinden sağlık hizmetlleri
SAĞLIK MERKEZLERİNİN SORUNLARI

 

Sınırları içinde 3 büyük devlet hastanesi bulunan Kartal’da hastane, Aile Sağlığı Merkezi, Kızılay Tıp Merkezi, Kan Bankası vb. sağlık hizmeti veren kurumlarla ilgili olarak bildirilen istekler de Fen İşleri Müdürlüğü tarafından değerlendirilerek imkanlar ve yasal çerçevede her türlü hizmetin verilmesi sağlandı. Bu çerçevede başta engelliler için rampa yapımı olmak üzere; duvar ve sıva yapımı, moloz yükleme ve nakli, bordür, kilit taşı döşeme; merdiven ve kaldırım yapımı, atık su kanal yapım ve tamiri, baca tamiri, yağmursuyu kanal yapımı, asfalt serilmesi, oluk taşı döşenmesi, yol yapımı için malzeme, toprak serilmesi ve yol düzenleme, sınır elemanları konulması ve tamiri, çatı yapımı, dere tamiri vb. türden çok çeşitli çalışmalar yapıldı.

 

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN EVDE ÜCRETSİZ HEMŞİRELİK HİZMETİ

Çeşitli nedenlerden dolayı evde bakımları yapılması gereken hastalara Kartal Belediyesi ücretsiz hemşirelik hizmeti sunuyor.
Kartal Belediyesi, hastalık, kaza, yaşlılık gibi nedenlerle sağlık sorunu yaşayan ve evde bakımları yapılan vatandaşlar için evde ücretsiz hemşirelik hizmeti veriyor.
ÜCRETSİZ HASTA NAKİL HİZMETİ

20130625_2338746_image222
Kartal’da ikamet eden, ambulansta tıbbi müdahale gerektirmeyen yatalak, yaşlı v.b. nedenlerden dolayı kendi imkânları ile hastaneye gidemeyen hasta vatandaşlarımızın sağlık kuruluşlarına ulaştırılmasını sağlamak,
Hafta içi ve hafta sonu spor müsabakalarına ve resmi törenlere ambulans hizmeti sunmaktır.

 

 

Ödüller
KARTAL BELEDİYESİ’NE BİR ÇEVRE ÖDÜLÜ DAHA

20150403_273752_yeni_cevreodul

Uluslararası II. İstanbul Karbon zirvesi, Grand Cevahir Otel’de yapıldı. Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği, Enerji Verimliliği Derneği, IETA International Emissions Tradiing Association’ın düzenlediği ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İTÜ desteklikli zirve büyük ilgi gördü. Çevre Müdürlüğü’nden sorumlu Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars’ın katıldığı sempozyum sonunda verilen ödül töreninde üç ayrı belediyenin farklı projeleri ödüle değer bulundu.

 

Kartal Belediyesi “Kırmızı Solucan Projesi”ne “Düşük Karbon Kahramanları Ödülü” verildi.

 

 

Kültürel faaliyetler
KARTAL THM KOROSU BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Kartal THM Korosu Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde verdiği Türk Halk Müziği konseri büyük beğeni topladı. 7 solo ve 10 koro türkü ile bir şiir Oratoryosunun sunulduğu gecede Koroyu şef Yakup Esen Yönetti. Zeki Demirci’nin sunuculuğunu yaptığı konserde Solo eserleri Yaşar Koca, Öznur Tektaş, Ceyda Aslan, Süleyman Suludere, Binali Büyük Kahraman, Bülent ve Aynur Dilek seslendirdi.

 

20150417_1606330_kultur_gezisii

KARTAL’DA MESLEK KURSLARINA KATILANLARA KÜLTÜR GEZİSİ
Kartal Belediyesi Edirne, Çanakkale, Konya, Kapadokya’ya düzenlediği gezilere bu kez Kartal Belediyesi meslek kurslarına katılan kadınları gönderdi
ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI
Kartal’ın 20 mahallesinin hepsinde asfalt çalışması yapılmasını sağladı.

 

YENİ YOLLAR AÇILDI
Kartal genelinde yapılan tespit ve değerlendirmeler sonucunda yasal engeli olmayan ve ulaşım sorunu bulunan bölgelerde Kartal Belediyesi Yol Yapım Amirliği kontrolünde, Kartal Belediyesi’nin iş makineleri ve kamyonlarının kullanımıyla bu dönemde toplam 895 metre yol açma ve genişletme çalışması yapıldı.

 

YAĞMUR SUYU KANALLARI AÇILDI

 

Mevsim itibariyle yoğun yağmur ve kar yağışının yaşandığı Kartal genelinde yağmur suyu kanal ve ızgara çalışmaları için 2014 Nisan – Ekim ayları arasında Kartal Belediyesi Yol Yapım Amirliği ekipleri ve ihale yoluyla 19 ayrı mahallede toplam 3.981 metre yağmur suyu kanalı, 116 yağmur suyu ızgara yapımı gerçekleştirildi.

 

 

KARTAL BELEDİYESİNCE AÇILAN KREŞLER

 

Kartal Belediyesi yeni kreşler inşa edecek!
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, bir olan kreş sayısını on yeni kreş daha yaparak on bire çıkarması ile yeni kreş talepleri de yoğunlaştı. Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz yeni kreşlerin açılması içinde ilgili birimlere talimat verdi.

 

 

*KARTAL BELEDİYESİ KREŞLERİ YENİ EĞİTİM YILINA HAZIR

 

Kartal Belediyesi’nin ilçede bulunan 7 kreşi yeni eğitim-öğretim yılına hazır.

 

 

SON OLARAK
Yukarıda saydığımız hizmetler tabiki Kartal belediyesinin 6 yılda yaptığı hizmetlerin tamamı değil,ama hepsini yazmaya kalksam üç dört sayfa haber olur , bu da siz sayın okuyucularımız sıkabilir.
Kısa kısa başlıklarla sizlere aktarmaya çalıştığım bu hizmetlerden bazıları Kartal belediyesinde iyi şeylerinde olduğunu gösteriyor..
hani halk arasında bir laf vardır Sezarın hakkı sezara burada sadece çok az bir kısmını sizlere aktarmaya çalıştığım hizmetleri yazmak bizim görevimizdir.
Gün gelir eleştiren, suçlayan, yanlışlarını duyuran yazılarda yazabiliriz. Hep bir taraftan bakmak olmaz olaylara.
Madalyonun birde bu yüzü var unutmamak lazım.

 

Saygılarımla
Murat karaca

Galeri
📆 17 Mayıs 2015 Pazar 18:06   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR