MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ’NDEN 5. GELENEKSEL HAMSİ ŞENLİĞİ
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN 5. GELENEKSEL HAMSİ ŞENLİĞİ

 

 Kartal Belediyesi ve Doğu Karadenizliler Derneği’nin katkılarıyla Kartal’da ‘5. Geleneksel Hamsi Şenliği’ düzenlendi.

Kartallıların hamsiye doyduğu organizasyonda 6 tondan fazla hamsi tüketildi. Saat 12.00’den akşam saatlerine dek süren hamsi şenliğinde Kartallılar, Karadenizli sanatçıların seslendirdiği yöresel türküler, folklor gruplarının gösterileri ve kemençe eşliğinde horon tepti. Şenlikte Karadenizli ünlü sanatçılar Zeynep Başkan ve Resul Dindar söyledikleri Karadeniz türküleriyle vatandaşları coşturdular. Genç yaşlı binlerce vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği şenlikte, güneşli havayı fırsat bilenler keyifli ve eğlenceli bir gün geçirdiler.

 

Kartal’da bu yıl 5’incisi gerçekleştirilen Hamsi Şenliği, Kartal Meydanı’nda gerçekleştirildi. Kartallıların yoğun ilgi gösterdiği Hamsi Şenliği’ne getirilen kasalar dolusu hamsi ve helva gün boyunca uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlara ikram edildi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ateş başında bir süre ızgaraları çevirerek hamsi pişirdi. Kartallıların hamsiye doyduğu şenliğe; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz’ün yanı sıra; Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı Doç. Dr. Necmi Kurt,  Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi Şirket Yöneticileri, Kartal Belediye Meclis Üyeleri, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, Karadeniz ve Anadolu’dan birçok yörenin dernek başkanları, Kartallı mahalle muhtarları, Kartal’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kartal Belediyesi ve Doğu Karadenizliler Derneği’nin 5. kez düzenlediği Hamsi Şenliği’nde, Kartallılara tonlarca ızgara hamsi, helva ikram edildi. Kartal Meydanı’nda kurulan metrelerce uzunluktaki mangallarda pişirilen ızgara hamsilerden yemek isteyen Kartallılar, saatler boyunca uzun kuyruklar oluşturdu.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, 5. Geleneksel Hamsi Şenliği’nde yaptığı konuşmasında organizasyona emeği geçen herkese teşekkür ederek sözlerine şöyle devam etti: “Hamsi yemeye geldik. Bugün burada Kartallılar hamsiye doyacak. Bu hamsi festivali Karadeniz kültürünün Kartal’daki insanlarla buluşması. Bu yıl beşincisi düzenleniyor. Dolayısı ile artık insanlar da bunu benimsedi. Geleneksel hale geldi. Ama hamsi bir gösterge. Karadeniz’in bir simgesi olduğu için gösterge. Önemli olan Karadeniz kültürünü Kartal meydanında diğer yöreden gelenlerle buluşturmak. Karadeniz kültürünü Kartal Meydanı’nda sergileyen bu kültürü Kartal halkı ile buluşturan değerli yönetici arkadaşlara ve size teşekkür ediyorum. Hepinizi seviyorum. Kartal’ı daha çok seviyorum”.

 

Konuşmasının ardından Başkan Altınok Öz, Doğu Karadenizliler Derneği Başkanı Doç. Dr. Necmi Kurt’a Kartal heykelciği takdim etti. Necmi Kurt da yaptığı konuşmada Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün Kartal için yaptığı çalışmaları desteklediğini belirtti. Necmi Kurt, Kartallı vatandaşlara ve Karadenizlilere güzel bir gün yaşatmış olmasından dolayı Başkan Altınok Öz’e teşekkür ederek derneklerine yapmış oldukları yardım ve katkılardan dolayı teşekkür etti.

 

Yapılan konuşmaların ardından önce Karadenizli sanatçı Zeynep Başkan sahneye çıktı ve birbirinden hareketli Karadeniz Türkülerini seslendirdi. Başkan’ın ardından ise büyük bir coşku ile karşılanan sanatçı Resul Dindar sahne aldı. Her iki sanatçının seslendirdiği Karadeniz türkülerine Kartallı vatandaşlar horonlar ile eşlik etti. Konser sonunda Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, Resul Dündar’a Kartal heykelciği takdim etti. Yaklaşık 6 saat süren etkinlik boyunca Kartallılar, horon ekibi ve Karadeniz folklor gruplarının gösterileri ile davul, zurna, kemençe eşliğinde horon tepti. Etkinliğe katılan vatandaşlar, mutluluklarını dile getirerek Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Ayrıca vatandaşlar, Başkan Altınok Öz’e yoğun ilgi göstererek bol bol fotoğraf çektirdi.

 

 

 

Galeri
📆 19 Kasım 2017 Pazar 23:13   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR