MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ANNELER DERNEĞİ’NDE ÇEVRE EĞİTİMİ
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ANNELER DERNEĞİ’NDE ÇEVRE EĞİTİMİ

KARTAL BELEDİYESİ’NDEN ANNELER DERNEĞİ’NDE ÇEVRE EĞİTİMİ

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde çevre konusunda yaptığı kampanyalar ve geri dönüşüm projeleri ile öne çıkan Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Türk Anneler Derneği Kartal Şubesi ile atık yağların ve geri dönüştürülebilir malzemelerin toplanması konusunda bir proje gerçekleştirdi.

Proje kapsamında Türk Anneler Derneği Kartal Şubesi’nde düzenlenen eğitim toplantısına katılan Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, Kartal’da gerçekleştirilen çevre projelerini anlattı. Toplantıda atık yağlarını getiren kadınlara doğa dostu pazar torbası hediye edildi. Türk Anneler Derneği Kartal Şubesi Başkanı Fatma Sezin İçdem, Kartal Rumeli Mübadilleri Derneği Başkanı Kadriye Seyhun, Öz Balkan Gücü Derneği’nden Nermin Ülkü Derner ve Başkan Danışmanı Vasfiye Yılmaz’ın yanı sıra; Kartallı annelerin katıldığı eğitimde Dr. Dilek Kars, Kartal Belediyesi’nin çevrenin korunmasına yönelik projelerini anlattı. Kartallı annelerle ortak çevre projeleri yapabileceklerini söyleyen Kars, 2016 yılından beri Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü olarak yürüttükleri “İlmek İlmek Sevgimizle Isıtıyoruz” adlı projeden bahsetti. Projeye katılım olması durumunda dernek üyelerine atkı ve bere örmeleri için iplik verileceğini ve bunları doğudaki ihtiyaç sahibi okullara göndereceklerini belirten Kars, Dünya Komşular Günü’ne rastlayan eğitimde annelerden atık yağların toplanması konusunda komşularına da ulaşmalarını rica etti. Atık yağların çevreyi en çok kirleten unsurlardan biri olduğunu belirten Dr. Kars, toplanan her 6 litre yağ karşılığında yine doğa dostu deterjan hediye edildiğini söyledi. Poşet kullanımının yasaklandığını ve ilerde bu yasağın daha sıkı denetleneceğini kaydeden Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, kadınlara ücretsiz pazar torbaları dağıttıklarını söyledi. Konuşmasında solucan gübresine de değinen Kars, normal gübreden 10 kat daha verimli gübre veren kırmızı solucanlardan istendiği takdirde Kartal Belediyesi’nin temin edebileceğini söyledi. Kısa bir konuşma yapan Türk Anneler Derneği Kartal Şubesi Başkanı Fatma Sezin İçdem ise üyelerinin çevrenin korunması konusunda duyarlı olduklarını belirterek Kartal Belediyesi’ne bu konuda destek vereceklerini söyledi. Atık yağların biriktirilmesi ve geri dönüştürülebilir atıklar konusunda Kartallı annelere çağrı yapan başkan İçdem, çevrenin korunması konusunda gösterdikleri duyarlılık için de Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve ekibine teşekkür etti.

 

📆 01 Aralık 2017 Cuma 10:12   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR