MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ’NDEN DİLLERE DESTAN 19 MAYIS KUTLAMASI
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN DİLLERE DESTAN 19 MAYIS KUTLAMASI

KARTAL, 19 MAYIS RUHUNA YAKIŞIR KUTLAMALARA SAHNE OLDU

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Kartal’da büyük bir coşku ve yoğun bir programla kutlandı. Kutlamalar kapsamında Türkiye’de ilk kez alerjik çocuklar için özel olarak tasarlanan Yakacık Mevhibe İnönü Çocuk Gelişim Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Ardından Kartal Belediyesi tarafından yaptırılan, ilçenin en büyük ve en kapsamlı parkı Yakacık Bayram Demirkol Parkı’nın açılışı da görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Daha sonra Yakacık Bayram Demirkol Parkı’nda devam eden Gençlik Şöleni ile Kartallılar, eğlenceli, sanatsal, sportif etkinlikler ve ardından Gökhan Türkmen konseriyle 19 Mayıs ruhunu doyasıya yaşadı. Son olarak Kartallı Kazım Meydanı’nda verilen iftar yemeğinin ardından coşkulu kalabalık, Geleneksel 19 Mayıs Yürüyüşü için Kartallı Kazım Meydanı’ndan Kartal Meydanı’na harekete geçti. Kartal Meydanı’nda toplanan yüzlerce vatandaş, Haluk Levent konseriyle de unutulmaz bir bayram yaşadı.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün ilçeye kazandırdığı Yakacık Mevhibe İnönü Çocuk Gelişim Merkezi ve Yakacık Bayram Demirkol Parkı’nın açılışı ve gün boyu devam eden Gençlik Şöleniyle Kartal, 19 Mayıs kutlamalarının merkezi oldu. Birbirinden renkli ve eğlenceli kutlamaların ardından Başkan Altınok Öz öncülüğündeki coşkulu kalabalık, geleneksel 19 Mayıs Yürüyüşü’nü gerçekleştirdi. Kartallı Kazım Meydanı’nda başlayıp Kartal Meydanı’nda sonlanan yürüyüşe; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz’ün yanı sıra; CHP İstanbul İl Yönetimi, Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi ve ilçe yönetimi, Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şube Başkanı Kemal Aslan ve dernek üyeleri, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi CHP Meclis Üyeleri, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri, Kartal Belediyesi iştirak şirketlerinin yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı. Katılımcılar, Ata’ya Saygı ve Gençlik Yürüyüşü boyunca birlik ve beraberlik mesajı verdi.

“Kalbimizdeki Atatürk Sevgisini Göstereceğiz, Bu Millet Atatürk Varsa, Vardır”

Kartallı Kazım Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi, dev Türk bayrağı, Atatürk bayrağı ve meşalelerle Kartal Meydanı’na doğru yürüdü. Kortej yürüyüşü, ‘Atamızın İzindeyiz’, ‘Atamızı Saygıyla Anıyoruz’ yazılı pankartlar ve ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganlarıyla Kartal Meydanı’nda son buldu. Kartal Meydanı’ndaki kutlamalar ise Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından yüzlerce Kartallı, Haluk Levent’in söylediği İzmir Marşı’na eşlik etti. İzmir Marşı’nın okunmasının ardından Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Her zaman söylediğim gibi burada da tekrar ediyorum, Kartal’ın, sizlerin Belediye Başkanı olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum. Sizleri ve Kartal’ı seviyorum. Bugün Türkiye’de ilk ve tek olan alerjik çocuklar için yaptırdığımız Mevhibe İnönü Çocuk Gelişim Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdik. Gençlerimiz için Kartal’ın en büyük parkı olan Yakacık Bayram Demirkol Parkı’nı açtık. Sayın Genel Başkanımız da aramızda olacaktı; ancak aday belirleme sürecinden dolayı gelemediler. Ama alanı dolduran koca kalabalığa baktığımda miting alanı gibi olduğunu görüyorum. Bu bir miting değil, bu tam anlamıyla Atatürk sevgisi… Türkiye Cumhuriyeti’nin Meclis Başkanı -Samsun’a çıkan heyet- diyorsa, Samsun Valisi de gece yürüyüşüne, konvoy yürüyüşüne izin vermiyorsa vermesin… Bizim kalbimizden Atatürk’ü sökmeleri mümkün değildir. Biz kalbimizdeki bu sevgiyi göstereceğiz. Bu millet Atatürk varsa, vardır. Sizlerle gurur duyuyorum. Tekrar söylüyorum, çok güzel bir gündü. Sabahtan akşama kadar tüm Kartal, 19 Mayıs’ı doya doya yaşadı ve yaşattı. Sanatçımız Haluk Levent’in teri soğumadan mikrofonu ona vermek lazım. Hepinize iyi eğlenceler, iyi bayramlar diliyorum. 29 Ekim’de daha özgür bir Türkiye’de, daha özgür bayram kutlamalarında buluşmak dileğiyle hepinize iyi akşamlar.”

Haluk Levent’ten Muhteşem Konser

Başkan Altınok Öz’ün konuşmasının ardından katıldığı birçok Uluslararası ve Türkiye içi turnuvada elde ettiği derecelerle dikkat çeken Balkan Şampiyonu 11 yaşındaki karateci Armina Erkan, sahneye çıkarak Başkan Altınok Öz’e verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Erkan’ın konuşmasının ardından mikrofonu alan sanatçı Haluk Levent: “Benim aslında Beşiktaşlı olduğum biliniyor; ama Galatasaray’ı da başarısından dolayı tebrik ediyorum. Çok teşekkür ediyorum Saygıdeğer Başkanım Op. Dr. Altınok Öz’e ve bu alanı dolduran siz değerli Kartal halkına. Hepinize iyi bayramlar diliyorum.” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün -19 Mayıs benim doğum günümdür- sözüne ithafen Başkan Altınok Öz, sanatçı haluk Levent ve sahneye çıkarttığı iki genç Kartallı ile beraber doğum günü pastası kesti. Pasta kesiminden sonra Başkan Altınok Öz, sevilen sanatçıya plaket takdiminde bulundu. Ardından sanatçı Haluk Levent,  sevilen şarkılarıyla alanı dolduran kalabalığa unutulmaz bir bayram yaşattı.

Galeri
📆 20 Mayıs 2018 Pazar 19:11   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR