MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » KARTAL BELEDİYESİ’NDEN DÖNÜŞÜME DEVAM
KARTAL BELEDİYESİ’NDEN DÖNÜŞÜME DEVAM

KARTAL’DA “DEPREM VE YERİNDE DÖNÜŞÜM”ÜN BİR UYGULAMASI DAHA YAKACIKTA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Kartal’da “Deprem ve Yerinde Dönüşüm” çalışmaları kapsamındaki yıkım çalışmaları devam ediyor. Kartal Belediyesi tarafından uygulamaya konan “Deprem ve Yerinde Dönüşüm” çalışmalarının bir yenisi daha Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün katılımıyla Kartal Yakacık Çarşı Mahallesi’nde yapıldı.

 

Yakacık Çarşı Mahallesi’nde 6 bina ve toplam 18 bağımsız bölümden oluşan “Yerinde ve deprem dönüşüm” kapsamındaki yıkım törenine Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Belediye Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi CHP Meclis üyeleri, Birim Müdürleri, Mahalle Muhtarları, mülk sahipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğü’nün yürüttüğü proje kapsamında Kartal Belediyesi Zabıta Ekipleri ve Sivil Savunma Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin güvenlik önlemi aldığı yıkım çalışmalarında iş makineleri ile yıkım işlemi gerçekleştirildi.

 

Kartal’da “önce insan” yaklaşımıyla hizmet götürdüklerini vurgulayan ve hak sahipleri ile birlikte yıkım töreninde konuşan Başkan Altınok Öz, “Öncelikle 99 Marmara depreminde hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. 99 depremine kadar deprem kuşağında olan Türkiye Cumhuriyeti sınırları devlet olarak da, yerel yönetimler olarak da deprem gerçeğini bir türlü algılayamadığı için yapılan binalar depreme uygun yapılmadı. Hep ranta dönük oldu. ‘1 metrekare geniş olsun, 1 kat çıkması olsun, dairem fazla olsun’ denildi. Ama 99 depremi herkesin aklını başına getirdi. Bu gerçekle yola çıkarak bu gördüğünüz gibi bağımsız parsellerin bir araya gelip, ortak hareket edip, bir dönüşümün içine girmesi çok önemli bir başarı. Bir araya gelerek anlaşıp böyle bir karar verdiğiniz için siz mülk sahipleri ve müteahhit arkadaşı kutluyor, tebrik ediyorum. Müteahhit firmaya başarılar diliyorum.” dedi.

 

BELEDİYE OLARAK ENGELLERİ NASIL YOK EDEBİLİRİZ ANLAYIŞLA HİZMET VERİYORUZ

Başkan Altınok Öz, Kartal Belediyesi olarak deprem dönüşümün öncüsü olduklarını belirterek, “Bizim için “önce insan”. Çünkü benim bundan önceki mesleğimde hekim olarak; cerrah olarak; “İnsanı hayatta nasıl tutabiliriz?” diye uğraş veriyorduk. Biz belediye olarak Kartal halkına, dönüşmek isteyenlere “Nasıl yardımcı olabiliriz, engelleri nasıl yok edebiliriz.” diyoruz. Bir toplantıda yanımda oturan kişi, karşımdaki kişiye “Tanışıyor musunuz?” dedi. Karşımdaki kişi “Tanımıyorum deyince; nasıl tanımazsın Kartal’da bu kadar büyük yatırımlar var. Kartal Belediye Başkanını tanımıyorsun” dedi. Karşımdaki kişi de belediye başkanına çıkma ihtiyacım olmadı, işim tıkır tıkır yürüdü’ dedi. Bende işi tıkır tıkır yürüten belediye personelime teşekkür ediyorum.” dedi.

KARTAL’I ANADOLU YAKASININ MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ

Kartallıların kendi koşullarına yönelik dönüşümlerin süreceğini belirten Başkan Altınok Öz, “Burada çok değerli sedir ağaçları var. Yapımcı firma bu ağaçları koruyacağını söyledi. Onun için kendilerine teşekkür ediyorum. Müteahhit firmanın çatı sularını toplama projesiyle ilgili de kendilerine teşekkür ediyorum. Bu ileriye dönük bir milli servet, bu hassasiyetlerinden dolayı tebrik ediyorum. Dönüşümün hayırlı olmasını diliyorum. İş güvenliğinin de en yüksek seviyede olmasını istiyorum. Allah kaza bela vermesin, bittikten sonrada huzur içinde oturmanızı diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kartal Belediyesi olarak Kartal’da vatandaşların sağlıklı ve güvenli konutlarda yaşamalarını devam ettirmek için dönüşüm çalışmalarını sürdüreceğiz. Kartallıların kendi koşullarına özel dönüşüm seçenekleri oluşturmasını sağlayarak Kartal’ı Anadolu Yakasının merkezi haline getirerek vatandaşlarımıza hizmet vermeyi sürdüreceğiz.” dedi.

 

MÜLK SAHİPLERİNDEN BAŞKAN ALTINOK ÖZ’E TEŞEKKÜR

Yıkım töreninde mülk sahipleri adına konuşan Rıza Şen, deprem ve yerinde dönüşümünden dolayı yapılan bu yıkımdan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Yıkım törenine katılarak bizleri onurlandıran, bizlere böyle güzel mutlu bir günü yaşattığı için, dönüşümü sağlayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e tüm mülk sahipleri adına teşekkür ediyorum dedi.

kartal-belediye-donusum (2)
Yakacık Çarşı Mahallesi’nde aynı ada içinde 6 parselin birleşerek 5600 metrekare’ye ulaşmasıyla; 6306 sayılı kanun kapsamında ideal bir “deprem dönüşüm ve yerinde dönüşüm” örneği uygulandı. Kartal Belediyesi’nin dönüşüm kapsamındaki çalışmalarla, deprem riskinden kurtulmak isteyen hak sahipleri için de güzel bir adım daha atılmış oldu. Deprem ve yerinde dönüşüm sonrası yeni yapılacak yapılar, 2 Blok / 14 Kat / toplam 98 daire olmak üzere, deprem riskine dayanıklı yapılar olarak inşa edilecek.

Galeri
📆 21 Ağustos 2014 Perşembe 11:14   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR