MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal Belediyesi’nden Dünya Çevre Günü’ne Özel Etkinlik ve Yarışma
Kartal Belediyesi’nden Dünya Çevre Günü’ne Özel Etkinlik ve Yarışma

Kartal Belediyesi, her yıl düzenli olarak zengin bir programla gerçekleştirdiği ‘Dünya Çevre Günü’ etkinliğini, anlamlı bir projeye imza atarak kutladı.

Kartal Belediyesi’nin 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ne dikkat çekmek amacıyla Mayıs ayında başlattığı ‘Atık Malzemelerden Müzik Aleti Tasarım Yarışması’ sonuçlandı. Yarışma sonucunda; 3 farklı enstrüman tasarlayan; Eylül Demir birinci, Burak Koçer ikinci, Eylül Aktan ise üçüncü oldu. Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen bir diğer etkinlik ise Yakacık Bayram Demirkol Parkı’nda gerçekleştirildi. Pandemi koşulları nedeniyle dışarı çıkmaları kısıtlanan 18 yaş altı çocukların ve gençlerin izin günlerinde gerçekleştirilen ‘Dünya Çevre Günü’ etkinliği kapsamında çocuklara çevreci hediyelerin yanı sıra; toprağa ekmeleri için tohumlar verildi.

Atık Malzemelerden Enstrüman Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Çevrenin korunmasına, var olan doğal yaşam alanlarının artırılmasına, gelecek nesillere aktarımına yönelik başarılı projeler üreten ve söz konusu çalışmaları, otoriteler tarafından ödüllendirilerek takdir gören Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, bu kez de ‘Atık Malzemelerden Müzik Aleti Tasarım Yarışması’ ile adından söz ettirdi. Müdürlük, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında; vatandaşların odağını çevreye yöneltmek, geri dönüşüm atıkları konusunda bilinçlenmelerine katkıda bulunmak, karantina günlerinde ailece sosyal etkinliklerde bulunarak sanatsal çalışmalar yapmalarını sağlamak amacıyla Mayıs ayında geri dönüşüm yarışması başlatmıştı. “Müziğe Renk Kat, Geri Dönüşüme Hayat Ver” sloganı ile hayat bulan geri dönüşüm temalı yarışmada; pet şişe, plastik, cam, naylon, kâğıt, taş, tel, karton, lastik, pil, metal ve pil gibi atık malzemeleri kullanarak müzik aleti tasarlayan vatandaşlardan dereceye girenler belli oldu. Yarışma sonucunda üç farklı enstrüman tasarlayanlar arasından; Güneş Demir birinci, Burak Koçer ikinci, Eylül Aktan ise üçüncü oldu. Dereceye girenlerden Güneş Demir bisiklet ile, Burak Koçer klasik gitar ile, Eylül Aktan ise bluetooth kulaklık ile ödüllendirildi.

Çocuklara Çevreci Hediyeler Verildi

Dünya Çevre Günü kutlamaları kapsamında bir diğer etkinlik ise Yakacık Bayram Demirkol Parkı’nda gerçekleşti. Kutlamalar, pandemi koşulları nedeniyle dışarı çıkmaları kısıtlanan 18 yaş altı çocukların ve gençlerin izin günlerinde uğrak noktası olan Kartal Yakacık Bayram Demirkol Parkı’nda gerçekleştirildi. Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün düzenlediği Dünya Çevre Günü etkinliğinde, parktaki çocuklara çevreci hediyelerin yanı sıra; toprağa ekmeleri için tohumlar da verildi. Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı İmam Aydın’ın da katıldığı etkinliklerde 14.00 ile 20.00 saatleri arasında dışarı çıkmalarına izin verilen çocuklara, Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars tarafından günün anlam ve önemi ile alakalı bilgilendirici bir konuşma yaptı. Kars, özellikle atık yağ, plastik, pil gibi maddelerin yanı sıra maske ve eldivenlerin de gelişi güzel doğaya bırakılmaması konusunda çocuklardan ebeveynlerini ve çevrelerindeki büyükleri uyarmalarını istedi.

Galeri
📆 10 Haziran 2020 Çarşamba 19:52   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR