MENÜ ☰
ARTDUŞ
Haziran 2024
P S Ç P C C P
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
.
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Kartal Belediyesi’nden Ekolojik Okul Projesine Destek
Kartal Belediyesi’nden Ekolojik Okul Projesine Destek

Kartal Belediyesi ile Ekolojik Takip Derneği’nin girişimleri ile başlatılan ‘Tohum Büyüten Minik Eller’ projesiyle 1100 öğrenci okullarının bahçesini ata tohumlarından oluşan verimli bir bahçe haline getirdi. Kartal Yukarı Mahalle’de bulunan Öğretmen Zekeriya Güçer İlkokulu’nun daha önce kullanılmayan atıl alanını adeta yeşil bir cennete çeviren öğrenciler, öğretmenler, veliler, okulun idarecileri ile Ekolojik Takip Derneği’nin üyeleri aylarca süren zorlu bir çalışma gerçekleştirdi. Projenin ilk bitkilerinin hasat edilmesine kısa bir süre kala, bu anlamlı çalışmaya destek verenler için bahçede bir buluşma düzenlenerek teşekkür belgeleri takdim edildi.

Tohum Büyüten Minik Eller İşbaşında

Kartal’da çocukları toprakla tanıştırmak ve ata tohumlarının kullanılarak organik üretim yapılmasını teşvik etmek amacıyla önemli bir proje hayata geçirildi. Ekolojik Takip Derneği’nin Milli Eğitim Bakanlığı’ndan izin alarak başlattığı ve Kartal Belediyesi’nin katkıları ve desteği ile yürütülen projede önce toprak çeşitli yöntemlerle zenginleştirildi. Öğretmen Zekeriya Güçer İlkokulu’nda gerçekleştirilen çalışmada, 1100 öğrenci okullarını Ekolojik Okul haline getirmek için günlerce çalıştı. Zenginleştirilen toprağın verimli hale gelmesinin ardından ata tohumu kullanılarak bahçeye ekildi. Ekilen ilk tohumların kargaların hışmına uğramasının ardından bahçeye iki de korkuluk eklendi ve bahçe güvenlik önlemlerinin de alınmasıyla adeta yeşil bir cennete dönüştü. Projeye emek verenlerin davet edilerek teşekkür belgelerinin verildiği buluşma ise önceki gün okul bahçesinde gerçekleştirildi.

Ekolojik Okullar Yaygınlaşacak

Projeye destek veren Atatürkçü Düşünce Derneği Kartal Şubesi ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yöneticilerinin de yer aldığı buluşmaya, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars, Halkla İlişkiler ve Komşu İletişim Müdürü Burcu Türkoğlu ile Başkan Danışmanı Umut Veli Develi katıldı.

Ekolojik Takip Derneği Başkanı Funda Kaba, tüm kurum ve kişilere destekleri için şükran duygularını ifade ederek başta Okul Müdürü Hüseyin Dülger olmak üzere tüm okul idarecilerinin, öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin bahçenin oluşması için çok emek verdiklerini ifade etti. Kaba, ata tohumlarının okul bahçesinde toprakla buluşması konusunda belediyenin her türlü desteği verdiğini belirterek Kartal Belediyesi’ne teşekkür etti.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars ise öğrencilerin yetişkin olduklarında daha yaşanabilir bir çevreye ihtiyaç duyacaklarını, ancak bunun için gerçekten toprağı ve yeşili tanımaları gerektiğini belirterek projeye ilk andan itibaren olumlu baktıklarını belirtti. Ekolojik okulların çoğalması için çalışacaklarını söyledi. Konuşmaların ardından projeye katkı sunan başta Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel olmak üzere pek çok isme teşekkür belgesi takdim edildi.  

📆 13 Haziran 2024 Perşembe 15:51   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR